Az arany ösvény Kínában

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Kína

Garantált indulású körutazás, minden helyszínen angol nyelvű idegenvezetővel.

10 napos körutazásunk kedvező betekintést ad Kína legfontosabb látnivalóiba. Helyi, angol nyelvű idegenvezetők kalauzolják a kis létszámú csoportokat a látnivalók során. Számos indulási időpontból lehet választani és a repülőjegy egyéni megvásárlásának lehetőségével ez az utazási ajánlat nagy szabadságot biztosít a tervezéshez.

Utazás alapadatai:

Utazás: egyénileg
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

2 éjszaka szállás Peking belvárosában
KING PARKWIEW HOTEL BEIJING

1 éjszaka a Peking-Xi’an éjszakai vonaton
4 ágyas hálókocsiban „soft bed class

1 éjszaka szállás Xian belvárosában
FOREST CITY HOTEL

1 éjszaka a Xi’an-Sanghaj éjszakai vonaton
4 ágyas hálókocsiban „soft bed class

2 éjszaka szállás Sanghaj belvárosában
HOLIDAY INN EXPRESS PU TUO HOTEL

Helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák.
A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg.


Az arany ösvény Kínában - hotel és vonat

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap
Elutazás Budapestről, átszállással (javaslatunk a Qatar, vagy az Emirates légitársaság járatait foglalni).

2. nap
A légitársaságtól függő átszállási pontról tovább utazás Pekingbe. A menetrendszerinti megérkezés után a szállás elfoglalása. Amennyiben igénylik, irodánk kedvező áron repülőtéri transzfert tud biztosítani. Szállás Pekingben.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos program: a Kínai Nagy Fal felkeresése a Yu-Yong hágónál, ahol a fal restaurált részeit lehet megmászni. Ebéd, majd egy édesvízi gyöngyfarm meglátogatása. Később látogatás a Nyári palotában, ahol a híres hosszú folyosó és a márványhajó látható. Szállás Pekingben.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos program Pekingben: ismerkedés a Tienanmen térrel és látnivalóival, majd a Tiltott Város felfedezése. Ebéd, majd a délután során az Ég templomának felkeresése. Séta az impozáns parkban, amely fő látványosságai a körkörös oltár, a visszhang fal és a Tian Tan különleges szépségű épülete, amely Peking szimbóluma. A program végeztével transzfer a vasútállomásra, beszállás a hálókocsis vonatba. Éjszakai vonatozás Xi'anba.

5. nap
A megérkezés után transzfer a szállodába, ahol reggeli. Egész napos látogatás a Világörökség részét képező Agyag hadsereghez, ahol a lélegzetelállító ásatások több csarnokban láthatók. Szállás Xi'anban.

6. nap
Reggeli a szállodában. Egész napos program Xi'anban: séta a ritka épségben fennmaradt városfalon, majd látogatás a messze földön híres Nagymecsetben, valamint séta a különleges hangulatú bazárban. Ebéd, majd délután a Nagy Vadlúd pagoda felkeresése, utána a tartományi múzeum felkeresése. A program végeztével transzfer a vasútállomásra, beszállás a hálókocsis vonatba. Éjszakai vonatozás Sanghajba.

7. nap
A megérkezés után transzfer a szállodába, ahol reggeli. Egész napos program Sanghajban: a világhírű Shanghai múzeum felkeresése, majd séta a restaurált óvárosban, ahol a cikk-cakk híd és az Öreg Teaház mellett, számtalan kis boltban folytatódhat a végeláthatatlan vásárlás. Az óváros fénypontja, csodás Yu-Yuan kert megtekintése. Ebéd, majd séta a folyóparti Bund-on, ahonnan a város felhőkarcolói a legjobban látszanak. Végül a város legforgalmasabb bevásárló utcája, a Nanjing road következik. Szállás Sanghajban.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a különleges hangulatú városkába, Zhujiajiao-ba. A Kelet Velencéjének is nevezett kisváros számtalan csatornájával, apró hídjaival és csónakjaival valóban sok hasonlatosságot mutat az olasz névadóhoz. A kisváros konyhájáról is híres, ez a programban szereplő ebéd során is megtapasztalható. Szállás Sanghajban.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból (a csomagok a szállodában maradhatnak). Szabadnap, lehetőség vásárlásra (a szálloda melletti metrómegállóból könnyen elérhető a hatalmas piac a Tudomány és Technológia múzeum mellett). Igény szerint, kedvező áron repülőtéri transzfer szolgáltatás rendelhető irodánknál. Az egyénileg foglalt repülőjárattal, menetrend szerint kb. éjfél körül elutazás.

10. nap
A választott légitársaságtól függően átszállás, majd repülőút Budapestre. Érkezés a menetrend szerint.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA:
5 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, 2 éjszaka szállás éjszakai vonaton, félpanziós ellátást (kivétel ez alól a Kínába érkezés és távozás napja, amikor nincs ebéd programozva), a vonatok jegyeit, transzfereket, a kirándulások belépőjegyeit, a városnézéseket helyi angol nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA:
Nemzetközi repülőjegyet, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Létszám: minimum 2 fő

Kiutazás:
Irodánk a Qatar és Emirates járatait javasolja. Mindkét légitársaság szolgáltatásai igen magas színvonalúak és a kedvező menetrendű járatokra kb. 180 - 200 000 Ft / fő áron lehet jegyeket venni. Természetesen ettől az ártól az adott járatok aktuális telítettsége függvényében eltérés mutatkozhat, akciós időszakokban, ettől jelentősen kedvezőbb jegyárak is előfordulhatnak!

QATAR MENETREND

Odaút:
Budapest BUD – Doha DOH    QR 200    17:30 – 23:55
Doha DOH – Peking PEK         QR 892    02:10 – 14:55
Visszaút:
Sanghaj PVG – Doha DOH      QR 871    23:50 – 03:50
Doha DOH – Budapest BUD    QR 199    08:00 – 12:55

EMIRATES MENETREND

Odaút:
Budapest BUD – Dubai DXB    EK 112    16:00 – 23:20
Dubai DXB – Peking PEK         EK 306    03:55 – 15:25
Visszaút:
Sanghaj PVG – Dubai DXB      EK 303    00:05 – 04:55
Dubai DXB – Budapest BUD    EK 111     08:50 – 12:45

 

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, többfogásos, tradicionális kínai ebéd (kivétel ez alól az érkezés napja és a szabadnap, amikor nincs ebéd programozva).

Időjárás:
Peking és Xian
 időjárása nagyon hasonló a Magyarországon megszokotthoz. A kontinentális éghajlat ezekben a városokban is érvényesül, ezért a téli hónapokban hideg, viszont nem túl csapadékos időre, míg nyáron magas hőmérsékletre és száraz hónapokra kell számítani. A tavasz és az ősz kellemesen napos, novembertől az idő hűvösebb és lehetséges a csapadék.
Sanghaj átlaghőmérséklete nagyon kedvező, egész évben kellemes az idő a városlátogatásra. A nyári hónapok a legmelegebbek, de akkor is csak 25-30 C fok körüli a levegő, míg a leghidegebb téli hónapokban is kb. 10 C fokos nappalokra lehet számítani. Viszont a hőérzet magasabb lehet az egész évben, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Esős napok tavasszal és nyáron gyakoribbak, de igazán nagy szárazság nem várható. A lehullott csapadék mennyisége júniustól augusztusig jelentősebb (150-200 mm). Fontos tudni, hogy a város légszennyezettsége a téli hónapokban magasabb lehet, ami sajnos rontja a városképet is.

Vízum:
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Kína felé.
2019. november 1-től lépett hatályba a Kínai Népköztársaság új vízum ügyintési rendje, amely érinti a magyar állampolgárok beutazásához szükséges vízum beszerzését is.
A konzuli osztály pontos tájékoztatóját IDE kattintva érheti el.
Az új rendelkezés értelmében a legfontosabb változás, hogy ezentúl minden vízum kérelmezőnek, személyesen kell a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén megjelenni és ott ujjlenyomatot adni. Kérjük, hogy erre az utazás előtt mindenképp számítson és készüljön! Az ujjlenyomat adás alóli mentességről a Nagykövetség honlapján olvashat részletesen.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megléte kötelező, a kínai vízum ügyintézéshez szükséges. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során a kínai szállodákban a reggeli büfé jellegű, az ebédek pedig fix menüt tartalmaznak. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre, míg a tradicionális kínai menüs ebédnél 10-12 fogást szolgálnak fel, amelyeknél jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és ebéd esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.
A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak