Szilveszteri körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

547 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Jordánia varázslatos tájai illetve épületei szinte mágnesként vonzzák a kalandvágyó turistákat. Az ország szimbólumának számító Petra még ma is az ókor misztikumának őrzője.

Más időpontban utazná körbe Jordániát? Tekintse meg „Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel” programunkat!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Utazás: repülővel
Ellátás: félpanzió szilveszteri gálavacsorával
Típus: Ünnepi körutazás

Szállásleírás:

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.


Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel, 3-4*-os szállásokon

Szállás: Hotel
Besorolás: 3-4*

Egyéb szolgáltatások:
3-4*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről Ammanba, a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. A vízumügyintézés és a csomagok átvétele után programunk első állomása az Amman külvárosában található Iraq al Amir városrész. Bizánci barlangtemplom és görög stílusú palota, valamint a helyi közösség nőtagjai által üzemeltetett kézműves falu a főbb látnivalók. A Jordán völgyében fekvő területen található barlangok már a rézkorból származnak. A látogatás után irány szállodánk, ahol a szobák átvétele. Szállás és vacsora a belvárosi szállodában, Hotel Mena Tyche, Amman (vagy hasonló).

2. nap: Amman - Jerash - Amman
Reggeli a szállodában, majd elkezdjük városnézésünket Ammanban, amely a világ egyik legrégibb városa. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kultúrák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Majd a római időből származó színház következik, amely egykoron akár 6 000 ember befogadására is alkalmas volt és felújítását követően még ma is rendezvények helyszíne. Ezután Jerash-ba utazunk, amely fénykorát szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult. A város a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont Jordániában! Ez annak is köszönhető, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ovális Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), amely valaha kb. 15 000 néző befogadására volt alkalmas. Szállás és vacsora a belvárosi szállodában, Hotel Mena Tyche, Amman (vagy hasonló).

3. nap: Amman – Nebo-hegy – Madaba – Shobak - Kis-Petra - Petra
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A mai nap első állomása a Nébó-hegy: Isten e hegytetőről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, Mózes emlékére itt templomot is állítottak, mivel feltételezések szerint a sírja is itt található. Tovább utazunk Madaba, “a mozaikok városa” felé. Az 1884-ben felfedezett, eredetileg 560-65 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György- templomban található. Ezt követően dél felé haladva rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak, az egykori Montreál váránál, amelyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A robosztus erődítmény a festői magaslaton madártávlatból is lenyűgöző látványt nyújt. A nap végén, mielőtt megérkezünk Petrába, ahol a szállásunk lesz, még megismerkedünk annak "kistestvérével", Kis-Petrával. Az egykori karavánszerájként funkcionáló helyszín ízelítőt ad abból, amit következő nap "nagyban" megcsodálhatunk: sziklából kifaragott, fenséges épületeihez ugyancsak egy szűk szurdok vezet, akárcsak Petrában. Vacsora a szállodában, RN Hotel (vagy hasonló).

4. nap: Petra – Akaba
Reggeli a szállodában, majd következik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. A program végeztével tovább indulunk Akabába, szilveszterezni!
A kötelező szilveszteri vacsora felára ellenében az esti program a következő:
- különlegesen gazdag büfévacsora
- élőzene
- hastáncos fellépő
Szállás Akaba, Hotel Lacosta (vagy hasonló).

5. nap: Akaba
Reggeli a szállodában majd szabadprogram. Lehetőség nyílik a szilveszteri mulatságot kipihenni. A szálloda különleges áron biztosít belépőt a zártan működő Berenice Beach-re, amely shuttle transzfert is tartalmaz. A strand az Vörös-tenger egyik legszebb partszakasza! Vacsora és szállás Akaba, Hotel Lacosta (vagy hasonló).

6. nap: Akaba - Wadi Rum
Reggeli után elindulunk felfedezni a sivatagot. Wadi Rum Jordánia déli részén található Természetvédelmi Terület, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része. Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen. Terepjáróra átszállva közel 2 órás dzsiptúrában lesz részünk a tájon, ami leginkább a Mars bolygó felszínét idézi, és számos film forgatási helyszíne is volt. Végül megérkezünk Wadi Rum-ba, ahol egy hangulatos sátortáborban kapunk szállást és vacsorát. Luxury Rum Magic Camp (vagy hasonló).

7. nap: Wadi Rum - Holt-tenger
Reggeli a táborban, majd kijelentkezés. Majd utazás a világ legnagyobb természetes gyógyfürdőjéhez, a Holt-tengerhez. A különleges élmények átélésére a szálloda spa részlege és a tengerpart rendelkezésre áll!

Fakultatív program: Jézus keresztelő helye a Jordán folyónál, Bethánia. Délutáni, kb. 3 órás időtartamú programunk keretében ellátogathatunk a Jordán folyóhoz, mely nemcsak az ország névadója, de természetes határ Jordánia és a mai palesztin hatósági területek között, illetve a világ egyik legszentebb folyója is egyben. Keresztelő Szent János több keresztény egyház szerint is ezen a helyen keresztelte meg Jézust a folyó keleti partján, így a Holt-tengertől kilenc kilométerre északra található helyszín a világ egyik legfontosabb bibliai felfedezése. A hagyományok szerint itt került sor nemcsak Názáreti Jézus, de az első öt Apostol megkeresztelésére is, mint ahogyan Illés próféta is egy közeli dombról emelkedett az égbe, korábban az Ótestamentumban pedig itt vezette át Józsué is seregeit a Jordánon át Jerikó irányába, a Kánaán földjére. Azóta hét egyház is templomot emelt itt: a kopt, az orosz, az etióp, a görög, a román és a szíriai ortodox egyház, valamint a katolikus ferences rend. A terület 2011 óta látogatható különleges engedéllyel.
A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze.

Este vacsora a szállodába Grand East Hotel, Holt-tenger (vagy hasonló).

8. nap: Amman - Budapest
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés a menetrend szerint a koradélutáni órákban.

 

Tervezett menetrend:

2024. december 28.:   Budapest - Amman   05:00 - 10:30
2025. január 4.:   Amman - Budapest   11:05 - 13:00

A légitársaságok a változás jogát fenntartják. Az időpontok helyi időben értendőek.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 110 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

 

Minimális utaslétszám: 20 fő

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

 

Poggyász információk:

Egy darab 40*30*20 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen, amelynek el kell férnie az ülés alatt.

Amennyiben Elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55x40x23cm méret és maximum 10kg súlyú).

A weboldalon megjelenített "Teljes részvételi díj" az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
Részvételi díj repülővel szállással és félpanziós ellátással, repülőtéri illetéket, transzfereket Jordániában, foglalási díjat, vízumot és ügyintézési költséget, a magyar nyelvű idegenvezetést, kisméretű kézipoggyászt.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat nem tartalmazza: A biztosításokat és a helyszínen fizetendő költségeket.

A sztornóbiztosítás a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre, a transzferre, vízumra és a hozzá tartozó ügyintézésre vonatkoznak. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

A feltüntetett díjakon felül kötelezően fizetendő:

  • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 115 USD / fő
  • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 45 USD / fő

 

Külön kérhető:

  • Fix ülőhely (oda-vissza útra). Amennyiben nem foglal fix ülőhelyet, azokat a légitársaság fogja, véletlenszerűen kiosztani.
  • Elsőbbségi beszállás (oda-vissza útra)
  • Feladott poggyász (20 kg) (oda-vissza útra)

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:

A Jordán királyság 2022. március 1-től megszüntette a PCR tesztelési kötelezettséget, valamint 2023 júliustól már az online regisztrációt sem kell elvégeznie az utazónak. 

 

KÜLÖNLEGES ÉTKEZÉS, ÉTEL INTOLERANCIA:

Körutazásunk során a Jordániai szállodákban a reggelik és a vacsorák is büfé jellegűek. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre és a vacsorák is több fogást tartalmaznak. A vacsoráknál jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és vacsora esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2024.12.28 - 8 nap / 7 éj
547 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak