Lednice-Valtice kastélyok

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Csehország

Csehország hazánkhoz legközelebb eső régiója, Dél-Morvaország, ahol az Európa Kertjének is nevezett Lednice-Valtice terület, utunk célja található.

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Lednice-Valtice kultúrtáj egyesíti magában a természet, a művészet és az építészet legjavát. Az osztrák határ közeli Valtice a Liechtensteinek rezidenciája volt barokk várkastélyával, a tőle északra fekvő neogótikus lednicei kastély pedig nyári székhelyül szolgált.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Lednice, Szállás nélkül

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Találkozó

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

reggel 05:45 órakor, indulás 06:00 órakor.

Elsőként a Valticei kastélyt látogatjuk meg. A Liechtenstein hercegek 17. századi családi rezidenciája volt és többek között borospincéiről is nevezetes, de a 19. században átépített angolparkja is csodás kikapcsolódást ígér.

Az épület négy szárnyában három lépcsőház, istállók, lovaglótér, sőt még egy rokokó színház is fellelhető. A várkastély épületében – bár az eredeti berendezést a család 1945-ben elszállította – a pazar, gazdagon aranyozott termekben így is csodálni való látvány fogadja a látogatókat. A kastély kápolnája, a tükörterem, a mennyezeti freskók sokasága mind-mind lenyűgöző.

Utunk innen a 10 km-re fekvő nyári rezidenciához, a Lednicei kastélyhoz vezet, mely a 13. század közepétől volt a család tulajdonában. Többszöri átépítés után a 19. század közepén nyerte el jelenlegi neogótikus formáját. Csehország talán legromantikusabb épületegyüttese igazi mesekastély.

A belső kialakításban meghatározó a fából faragott megoldások jelenléte. A mennyezetet és az oldalfalak zömét díszes fakazetták borítják. Kiemelkedő alkotás a 630 fokos csapolással megépített csiga alakú könyvtárlépcső, melyet állítólag egyetlen tölgyfából faragtak ki. Porcelánmúzeum, trófeagyűjtemény is látható, de nincs terme a kastélynak, melyben ne lenne vagy egy pompás csillár vagy intarziás fa-remek, ami lenyűgözné a termekben sétálgató látogatót.

A kastélyt körülvevő francia- és angolpark is felejthetetlen látványt nyújt. A nyugati szárny mellett külön belépődíjjal látogatható az egzotikus növények százait bemutató hatalmas üvegfelületekkel rendelkező, romantikus pálmaház. Egész évben, minden nap virágzik itt valamilyen egzotikus növénycsoda.

Több nevezetes épület és látványosság közelíthető meg útjain, de a nagy kiterjedésű tavon akár sétahajóval is közlekedhetünk. A 60 m magas minarethez hajóval is el tudunk jutni, fel is mászhatunk a tetejéhez, ahonnan páratlan látványban lehet részünk.

A kastélykertben vendéglők, presszók, fagylaltozók várják az utazókat, ahol megkóstolhatjuk a helyi morva- és cseh specialitásokat és a finom cseh sört. Hazaindulás 18 óra körül.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Belépők: Lednice és Valtice kastély: felnőtt: 410 CZK, kedvezményes: 290 CZK. Az idegenvezetés cseh nyelven, magyar szöveges tájékoztatóval történik.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).

A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, műzliszelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak