Tanzánia

Tanzánia Kilimandzsáró, a Nagy Hasadékvölgy, a Ngorongoro-kráter, a Viktória-tó, a Serengeti és Zanzibár - megannyi varázslatos hely. Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik. Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország, területét síkságok, tavak, hegyek, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszok tarkítják. Az ország legnagyobb részt mégis fennsík, a többi félsivatag és szavanna. A legmagasabb hegyek, a 4556 méteres Meru és az 5895 méteres Kilimandzsáró északkeleten, a kenyai határ mentén húzódnak. Talán sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, amelyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. Tanzániában a perzselő hőségben és a fullasztó porban rettenthetetlen kutatók, büszke harcosok és hatalmas vadállatok kalandoztak mindig is. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén viszont igen hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némileg enyhítenek a tengeri fuvallatok. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. Az országot vadállatok sokasága jellemzi: gnú, majom, antilop, oroszlán, gepárd, krokodil, gazella, flamingó. Régen a kíváncsiskodók el is ejtették ezeket az állatokat, mára azonban szerencsére kialakult a szokás, hogy inkább csak lefényképezik az őket. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Sajnos a leigázók nem bántak az országgal kesztyűs kézzel, mély nyomokat hagytak rajta. Az omladozó homlokzatok egy omladozó gazdaság bizonyítékai. Napjainkban Tanzánia az eklektikus ellentmondások varázslatos birodalma. Miközben elszántan küzd, hogy alkalmazkodni tudjon a jelenhez, híven őrzi örökségét.

Vízum: Belépésnél 50 USD/fő, kilépésnél 38 USD/fő illeték fizetendő a helyszínen.
Időeltolódás: + 2 óra téli időszámítás szerint.
Pénznem: Tanzán Schilling (TZS), 1 TZS = 100 cent, 1 USD ~ 1570 TZS, 1 EUR ~ 2245 TZS, 1 HUF ~ 9 TZS. Dollárral és Euroval is lehet fizetni. A legfőbb hitelkártyákat elfogadják.
Elektromosság: 220-240 V, csatlakozó hárompontos, nem európai szabvány.
Telefonálás: Magyarországról + 255 27, ezután a 7 jegyű telefonszám, Zanzibárból + 36 + körzetszám + telefonszám. A mobiltelefonok működnek, hívás indítása 1 perc kb. 1120.- Ft, hívás fogadása 1 perc kb. 390.- Ft, SMS küldés kb. 240.- Ft, fogadása ingyenes.
Öltözködés: Könnyű nyári viselet javasolt. A szállodákban a vacsorához férfiaknak hosszú nadrág viselete elvárás.
Strandok: A középső partszakaszt, Kiwengwa Beach-et, valamint az északi partot a világ legszebb partjának választották. Széles, hosszú, hófehér homokos part jellemzi. Apály-dagály idején a tengerben való fürdés korlátozott, kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat a tengeri növények felhalmozódása. Minimum 20 faktoros napozószert használjunk, vigyázzunk a leégésre!
Egészségügyi tanácsok: Nincs kötelező védőoltás illetve gyógyszer. Ajánlott a malária elleni tablettás védekezés (Malarone), valamint a sárgaláz elleni oltás (Intermed Oltóközpont, 1134 Bp., Váci út 70). Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk. Tanzániába történő belépéskor a sárgaláz elleni oltás kötelező, az oltási könyvet a határon kérhetik! Időjárás: Egész évben kellemes, 28-35°C körüli a hőmérséklet. A meleg szezon decembertől áprilisig tart, ez főként az északi és a keleti parton érzékelhető. Zanzibáron a napsütéses órák száma átlagosan 7-8 óra, az óceán vize 28°C körüli.
Egyéb információk: Amennyiben utasaink fakultatív programon vesznek részt és az éjszakát nem a szállodában töltik, illetve a programon nyújtott ellátás alacsonyabb, mint a szállodában igényelt, úgy az étkezés összege illetve a szállásköltség az adott éjszakára nem jár vissza, a részvételi díjat nem csökkenti. Az esetleges technikai hibák miatt (pl. hajó meghibásodása, autó defektje) elmaradó programok esetén irodánk kártérítést nem tud nyújtani.
FIGYELEM! Javasoljuk, hogy nagyobb értéktárgyaikat a szálloda központi széfjében helyezzék el. A szobában hagyott értékekért sem a szálloda, sem az utazási iroda nem vállal felelősség


Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Tanzánia