Mianmar (Burma)

Mianmar (Burma)

Mianmar (Burma) lakói ma is a szárit és a szarongot részesítik előnyben, jóllehet szomszédaik már a Levi's farmert és a miniszoknyát hordják. A szent embereket itt többre becsülik, mint a gazdagokat és a híreseket, vidéken pedig, ahol a rizsföldeken még ma is bivalyok közreműködésével öntöznek, 16. századi viszonyok uralkodnak. Az utazó számára mindez akár romantikusnak is tűnhet, de a lakosság nyomorog. Mianmarban kíméletlen katonai rezsim van hatalmon, és Aung San Suu Kyi és más demokratikus aktivisták ellenállása dacára országszerte lábbal tiporják az emberi jogokat. A kialakult politikai helyzet miatt számos utazó dönt úgy, hogy nem látogat el Mianmarba.

Pénznem, deviza előírások: a külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott. Minden konvertibilis valutát váltanak és elfogadják a nemzetközileg ismert hitelkártyákat.

Egészségügyi előírások: védőoltás nem kötelező, de ajánlatos a malária elleni gyógyszeres védekezés (bővebben: Nemzetközi Oltóközpont, címe az általános információknál). Nem ajánljuk a csapvíz fogyasztását, csak a palackozott vízét.

Telefon: a mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Időeltolódás: a téli időszámítás alatt Budapesthez képest +5,5 óra.

Hálózati feszültség: 220 Volt, az aljzatok használhatók.

Illeték: kiutazáskor kb. 10 USD illeték fizetendő.

Hazánk diplomáciai képviseletét a thaiföldi nagykövetségünk látja el.

Beutazási szabályok: magyar állampolgár csak vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes, visszaútra szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be Myanmarba. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Minden vízum fajta egyszeri belépésre jogosít és a kiállítás napjától számított 2 hónapon belül fel kell használni. Utasaink vízumát irodánkban ügyintézzük. Belépéskor a határon fel kell mutatni a visszaútra szóló érvényes repülőjegyet, a továbbutazáshoz szükséges érvényes vízumokat és az ott tartózkodás idejére a szállodafoglalást, valamint a szükséges anyagi fedezetet. A tartózkodás időtartamától függetlenül belépéskor kötelező a 300 USA dollár átváltása.


Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Mianmar (Burma)