A város élénk keveréke a káprázatos gótikus, a mudéjar, a reneszánsz és modern építészetnek, azonban a sevillai nép életszeretete tesz egy utazást Sevillába különlegesen egyedivé és emlékezetessé...

Európa minden nagyvárosához hasonlóan, Sevillában is rengeteg látnivaló van ( első rész ), azonban Andalúzia fővárosa olyan vidám, oldott légkörrel rendelkezik, amelyet az ideutazók nagyon kedvelnek! A város élénk keveréke a káprázatos gótikus, a mudéjar, a reneszánsz és modern építészetnek, azonban a sevillai nép életszeretete tesz egy utazást Sevillába különlegesen egyedivé és emlékezetessé.

 

 

Barrio Santa Cruz

Az óvárostól keletre fekvő Barrio Santa Cruz a Guadalquivir folyóval határos. A szomszédságában volt a sevillai zsidó negyed egészen az 1300-as évek végéig, amikor a zsinagógákat bezárták, az otthonokat elkobozták, és több ezer zsidót öltek meg vagy kényszerítettek át a kereszténységre. A keskeny, macskaköves ösvények és utcák szomszédságában a terület tele van narancsfákkal, színesen csempézett teraszokkal és kis üzletekkel valamint s tapas-bárok, éttermek széles kínálatával. Közlekedési eszközzel nem lehet bemenni, így a környék tökéletes azon látogatók számára, akik egy középkori spanyol város hangulatát szeretnék megtapasztalni.

Torre del Oro

Nincs más olyan építmény Sevillában, amellyel jobban megérthetjük a Guadalquivir-folyónak a spanyol gyarmati időszakban játszott jelentőségét, mint Torre del Oro, vagyis az Arany-torony. Sevilla, sikereinek nagy részét a tengeri kereskedelmének köszönhette a hajózható folyója miatt, amely egy hagyományos európai kikötőnél nagyobb védelmet nyújtott a hajók számára. Évszázadokon keresztül a toronyból egy nehéz láncot feszítettek át a folyón, hogy megóvják a várost a tengeri támadóktól. Az  őrtorony az 1200-as évek elején épült, nevét a szerkezet építőanyagainak a folyón való aranyszínű  (egykor aranyszínű csempékkel borított szerkezet) visszatükröződése miatt kapta. Ma a torony egy tengerészeti múzeumnak ad otthont, amely a sevillai történelem során, a folyó jelentőségét kiemelő tárgyakat őriz. A látogatók a tetőtéri látványos kilátóból élvezhetik a  vízi utak és a város panorámáját.

Seville Cathedral

A hatalmas Almohad-mecset helyén épült Sevilla középkori katedrálisa, amelyet Sevilla hatalmának és gazdagságának bemutatására építettek a visszahódítás időszakát követően. A XVI. század végén Hagia Sophia-t kiszorítva, a Sevilla-katedrális a világ legnagyobb katedrálisává vált. Még mindig a harmadik legnagyobb templomépület (belterületét illetően) Európában, és egyúttal - térfogatát tekintve - a legnagyobb katedrális a világon. Az óriási gótikus épületben Jézus életét ábrázoló, arannyal díszített, több mint 1000 alakot felvonultató oltárkép található. A katedrális művészeti kincsei közé tartozik a Pedro de Campaña (Descent from the Cross), Francisco de Zurbarán (Santa Teresa) és Bartolomé Esteban Murillo (La Inmaculada) mesterművei. A templom átjárójánál Kolombusz Kristóf sírja található.

Alcazar of Seville

A spanyol királyi család ma is használja állami rendezvényekre az Alcazar épületkomplexumot, melynek épületei, királyi palotái, teraszai és kertjei sok átalakuláson mentek át a több, mint ezer éves történelmük során.  A XI. században a muszlim mórok építették a palotát egy X. századi erőd helyén, amelyet a XIII. században gótikus stílusúvá alakítottak át. Száz évvel később, Pedro király felfogadott mór kézműveseket, hogy építsék újjá és bővítsék ki a palotát mudéjar stílusban. Érdemes megtekinteni sok szép látványosságot, egészen a Salón de Embajadores (Nagykövetek-csarnoka) fényes kupolamennyezetének stílusától a Patio de las Doncellas (Hajadonok udvara) finom boltívéig és kimunkált külső burkolatáig, valamint a Don Pedro-palotát is Palacio de Don Pedro-t is, amely az egyik legkedveltebb turisztikai látványosság Sevillában.

La Giralda

A Giralda az egyetlen megmaradt épülete az egykori XII. századi mecsetnek, amelyet a Sevilla-katedrális megépítése során lebontottak. A mórok építették a minareteket egy sor rámpával annak érdekében, hogy őrök lóháton is feljuthassanak a tetejére. Ma a 35 rámpa teszi lehetővé a látogatóknak, hogy felmenjenek a tetejére, és élvezhessék a város panorámáját. A harangtornyon egy bronz szélkakas található (neve: Giraldillo), amely szimbólum a „hit győzelmét” ábrázolja. A torony bejárata a katedrális északkeleti sarkán van.