Bárhová utazunk Izraelben, biztos, hogy találkozunk a Biblia által említett vallási helyszínekkel. Találkozhatunk római romokkal, valamint egyéb régészeti helyszínekkel, melyeknek eredete több ezer évre nyúlik vissza...

Bárhová utazunk Izraelben, biztos, hogy találkozunk a Biblia által említett vallási helyszínekkel. Találkozhatunk római romokkal, valamint egyéb régészeti helyszínekkel, melyeknek eredete több ezer évre nyúlik vissza. Ha valaki nem érdeklődik az ősi dolgok iránt, Izrael nagyszerű strandokat, valamint kiváló szabadtéri lehetőségeket és kifinomult kulturális kikapcsolódást is nyújt az idelátogatók számára. Az alábbi lista áttekintést ad Izrael legjobb helyeiről.

 

Názáret

Názáret a legnagyobb város  Galileában. Názáret zarándokhely a keresztények számára, mivel a Biblia szerint, itt volt az otthona Józsefnek és Máriának, és a gyermek Jézusnak. Ez az ősi város, ahol a Gábriel angyal megjelent Máriának, hogy elmondta neki, hogy a Jézusnak fog életet adni. Emiatt, Názáretet a kereszténység bölcsőjének is hívják. Ebben az ősi városban található az Angyali Üdvözlet Bazilika, amely a legnagyobb katolikus templomnak számít a Közel-Keleten. Érdemes időt szánni a festői utcák megtekintésére, és ellátogatni a változatos helyi piacra is.

Caesarea

Caesarea egyszerre régi és az új is. Nagy Heródes építtette Augustus római császár tiszteletére, aki neki adományozta a várost. 1952-ben ez lett az egyetlen város Izraelben, amelyet magántársaság igazgatott (Caesariae Development Corporation). Régiségek Nemzeti Parkjában tekinthetők meg a Heródes kiterjedt építkezési munkálatainak fennmaradt romjai. Még több rom tekinthető meg egy óvárosi séta alkalmával vagy részt lehet venni az újból életbelépő lóversenyeken a lóversenypályán. Az új Caesarea modern és előkelő. Érdemes napozni a homokos strandokon, golfozni, vagy részt venni az éves jazz fesztiválon.

Ramon-kráter

A Ramon-kráter a Negev-sivatag három eróziós krátere közül a legnagyobb. Vélelmezhetően ezek a geológiai formák több millió évvel ezelőtt kezdtek el kialakulni, amikor az óceán visszahúzódott. Még egy pár millió év telt el, mire a ma látható kráterek kialakultak. A hegyekkel körülvett, színes kráter több mint 450 méter mély és közel 40 km hosszú. A világ legnagyobb eróziós krátere a nyilvánosság számára megtekinthető, változó terepe túrázás, kerékpározás, vagy vezetés közben is megtekinthető. Lakókocsis turisták a beduinok által működtetett kempingben is tartózkodhatnak.

Haifa

Izrael bár zsidó állam, de van egy másik vallás, amely Haifába, az ország harmadik legnagyobb városába csábítja a látogatókat. A Földközi-tengernél található szép város legnagyobb turisztikai vonzereje a Bahá'í Világközpont, a Báb szentélyeivel és a gyönyörű kertekkel. Haifa elsősorban kikötő és ipari város, de számos egyéb lehetőséget is kínál. Az Izraeli Nemzeti Tudományos Technológiai és Űrkutatási Múzeum az egyik leglátogatottabb múzeumnak számít. A művészetek is fontosak, az Ein Hod otthon ad körülbelül 100 művész és kézműves számára. Haifa mindemellett szép strandokkal büszkélkedik és kiváló hely szörfözéshez és vitorlázáshoz is.

Galileai-tenger

A Galileai-tenger a Föld legalacsonyabban fekvő édesvizű tava, a második legalacsonyabban fekvő tó a világon, - a sós Holt-tenger a legalacsonyabb. Jézus beszédének a helyszínéül szolgáló hegyről szép kilátás nyílt a Galilea-tengerre. A hely kedvenc célpontja azoknak a keresztény zarándokoknak, akik szeretnék megtekinteni Jézus vízen járásának helyszínét. A 65 km-es hosszú Jézus-túraútvonal egy másik vonzó helyszín az idelátogatóknak, mivel elkalauzol azokra a helyekre, ahol Jézus élt és ahol szolgálatát teljesítette. Az emberek a világ minden tájáról érkeznek ide azért, hogy megkeresztelkedjenek a Jordán folyó és a Galilea-tenger találkozásának helyszínén.