Dominika a Windward-szigetek legnagyobb szigete, amelyet drámai vulkáni tájak jellemeznek továbbá a Karibi térség legmagasabb hegyei valamint buja esőerdők, vízesések, tavak, szakadékok...

Dominika a Windward-szigetek legnagyobb szigete, amelyet drámai vulkáni tájak jellemeznek továbbá a Karibi térség legmagasabb hegyei valamint buja esőerdők, vízesések, tavak, szakadékok, folyók, és párás meleg források tarkítanak. A vad tengerparti menedékek, rusztikus tengerparti falvak és sziklás, fekete-homokos strandok közül sok kiválóan alkalmas merüléshez és búvárkodáshoz...

 

 

Roseau

A buja csúcsokkal tarkított, dominikai fővárost, Roseau-t (ejtsd: "roze-o")  színes,  nyugat-indián házak, modern épületek, és forgalmas piaci standok (rastafari hangulat) jellemzi. A Dávid-hurrikánt követően Roseau vízpartja tengerparti sétánnyá alakult, a partoknál tengerjáró hajók dokkolnak amelyek zsúfoltan a látogatókkal a forgalmas téli szezonban. A kikötőváros központjához közel található régi piacon friss trópusi gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények, kosarak, és kókusz-héj ajándéktárgyak vásárolhatóak. A felfeszített kagylóhéjak jelzik, hogy friss hal is eladó. Itt található a Szent Patrik Katolikus Székesegyház, amely egy XIX. századi gótikus-román stílusú templom, a város egyik fő látványossága. Egyéb kiemelt látványosság még a  Botanikus kert és a Dominika Múzeum a rabszolga-kereskedelem és a kreol és indián kultúrát bemutató lenyűgöző kiállításával. Sok látogató megtekinti a rövid autóútra lévő történelmi Morne Bruce-t, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra.

Papillote Trópusi Kert

A Papillote Trópusi kert egy igazi menedék a művészek, botanikusok, és a fotósok számára. Egy kis patak táplálja a 10 hektáros kertet, amelyben helyet kap egy bájos öko-ház, a Papillote Wilderness Retrea. Ösvény kanyarog a bambusz fák, a gyömbér virágok és az őshonos orchideák, broméliák, és begóniák között. A természet szerelmesei sok békát, madarat, lepkét találhatnak a buja kertekben. A Rainforest étteremből gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre és a völgyre, és a látogatók megmártózhatnak az öko-ház ásványi anyagokban gazdag medencéjében, amelyet a közeli melegforrás táplál. A két Trafalgar-vízesés egy emelkedőn keresztül, rövid túrával elérhető a Papillote Trópusi Kertből.

Champagne-zátony

Dominika leghíresebb búvár és merülő helye, a Champagne-zátony, amely egy tengeri természetvédelmi rezervátum területén található az ország délnyugati partján. A geotermikus tevékenység miatt több ezer buborék alakul ki, és emelkedik fel a sziklák alól, néhány méterre parttól. A denevér-halak, csikóhalak, a barracudák, ráják, tintahalak, és trombita-halak - csak néhány a faj azokk közül, amelyek megtalálhatóak ebben a meleg vízben. A merülni vágyók és a búvárok a helyszínt a Champagne tengerpartról tudják elérni, ahol öltözőszobákat, zuhanyozó, és snack bárt is találnak.

Karib-törzs területe

Dominika ad otthon a legnagyobb megmaradt Karib indián törzsnek, vagy más néven a Kalinago embereknek a Karib-térségben. Ebbe az északkeleti parton lévő rezervátumba történő látogatás során lehetőség van megismerni ezt a lenyűgöző kultúrát. A banán és a trópusi kenyérfák között található falut hagyományos, fából készült épületek egy csoportja alkotja. A látogatók vándorolhatnak a falu körül, és megtekinthetik a Karib indiánok faragott, fatörzsből vájt kenuit, szőtt kosarakat és szőnyegeket, és az indiánok megosztják tudásukat a gyógynövényekről is. A Karibok halászatból és a mezőgazdaságból élnek valamint a kézműves tárgyaikat adják el a látogatóknak.

Dominikai Fesztivál

A Dominikai Fesztivál népszerű a turisták és a helyiek között egyaránt. Dominika élénk fesztiváljai a nemzeti zenét, a nemzeti örökséget és a tengerrel való kapcsolatot ünneplik. Az országos karnevál a calypso versenyekkel indul valamint a karnevál királynője választással, és jelmezes felvonulással. Az ünnepségek a hagyományos Mardi Gras időszak alatt tartanak, két héttel Nagyböjt előtt. Az áprilistól júniusig tartó DOMFESTA (Dominikai Művészeti Fesztivál) az extravagáns tánc, a zene, a dráma, a képzőművészet, konyha, és az irodalom fesztiválja. A  Dive Fest a víz szerelmeseit várja július elején speciális programokkal, mint például a bálna-les, és kenutúrák, míg a zene szerelmeseinek a World Music Creole Fesztivált minden évben, októberben rendezik meg. Dominika Függetlengének Ünnepléségére általában októbertől és november között kerül sor.  Ezen a jelentős ünnepen Dominika történelmi múltjára emlékeznek és a kreol szokások szerinti hagyományos ruhát hordják, tradicionális élelmiszereket esznek, és népi tánccal, zenével és a felvonulásokkal tisztelegnek.