A Wadi al-Hitan sivatagos völgyében, mintegy 150 km-re délnyugatra Kairótól, Egyiptomban található a Közel-Kelet első, fosszíliákról ismert geológiai múzeuma, ahol az egykori bálnafajok...

Aladdin Beach Resort

Aladdin Beach Resort  4*

Egyiptom, Egyiptomi tengerpart, Hurghada
Indulások: 2021.06.13-tól
Időpontok: 1368 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 4*
Szállás: Hotel
Utazás: repülővel

A 439 szobával rendelkező szálloda kb. 8 km-re található a hurghadai repülőtértől, Hurghada városközpontjától kb. 16 km-re, közvetlenül a homokos-kavicsos tengerparton helyezkedik el. A part mentén korallfoltok lehetnek, ezért fürdőcipő viselését javasoljuk. A 134.400 m2 alapterületen fekvő szállodában központi étterem, bárok valamint diszkó várja a vendégeket. A kertben szabadtéri medencék (téli időszakban fűthető), gyermekmedence található. A szálloda vendégei használhatják az Ali baba Palace testvér szállodájának aquaparkját térítésmentesen. A napernyők, napágyak és strandtörölközők a medencéknél és a tengerparton térítésmentesen vehetők igénybe. A szórakozásról animációs és sport programok gondoskodnak. A recepción széf térítésmentesen igényelhető. Wireless internetezésre a lobbyban térítés ellenében van lehetőség. Térítés ellenében konferenciaterem, mosoda, orvosi ellátás, a közelben üzletek, autóbérlés, bővítik a szolgáltatások körét.

A szállodát változatos szolgáltatásai miatt családos és fiatal utasaink figyelmébe ajánljuk. 

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy a szállodák a csúszdák használatát életkorhoz és/vagy magassághoz köthetik, valamint az őszi időszakban a csúszdák használatának időpontját a szálloda határozza meg, adott esetben korlátozhatja a működési idejüket. 

170 857 Ft/fő-től +

A Wadi al-Hitan sivatagos völgyében, mintegy 150 km-re délnyugatra Kairótól, Egyiptomban található a Közel-Kelet első, fosszíliákról ismert geológiai múzeuma, ahol az egykori bálnafajok ősmaradványai is megtekinthetők, így, a mára már kihalt úgynevezett „sétáló bálna” is.

A Bálnák-völgyében található múzeumban megtalálhatóak azok az őskori eszközök, amelyeket az egykori emberek használtak valamint üveg mögött megtekinthetően azok a különböző bálnakövületek is, amelyek alátámasztják a korai bálnák evolúciós átmenetét, fejlődését a szárazföldi lényektől a vízi élőlényekig.

De hogyan kerültek bálnakövületek ennek a forró sivatagnak a közepére? Ezt a völgyet víz borította 40-50 millió évvel ezelőtt, az úgynevezett Tethys-tenger, amely egészen messze, a meglévő Földközi térség déli részéig nyúlt. A Bálnák-völgye értékes leletei - fosszília és csontok gyűjteménye - között egy mára már kihalt bálnafaj, az úgynevezett Archaeoceti maradványai is megtalálhatók. Ezek a leletek adnak magyarázatot a bálnák evolúciójának egyik legnagyobb titkára: a bálnák, mint óceánjáró főemlősök ősei szárazföldi állatok voltak.

A Bálnák-völgyében található kövületek eredete mintegy 50 millió évvel korábbra nyúlik vissza, és bemutatja a legkorábbi archaeocetes-t az evolúció utolsó szakaszában, a szárazföldi állatból tengeri élőlénnyé alakulás idejében. A megjelenítésére jellemző áramvonalas test a modern bálnák formáját idézi, megőrizve a koponya és a fogak szerkezetének egyszerű jellemzőit valamint a hátsó lábakat. Sok bálna csontváz jó állapotban van, mivel a sziklaalakzatok az állapotukat jól megőrizték.

A félig teljes csontvázak a völgyben megtalálhatóak és bizonyos esetekben még a gyomor tartalma is megmaradt. A múzeumot a koncentrált kormányzati erőfeszítések mellett megnyitották, annak érdekében, hogy minél több érdeklődőt vonzzanak ezek a látványosságok. Mindemellett a közelmúlt katonai támadásai ellenére biztosítani kívánták a látogatókat arról, hogy a nevezetességek megtekintése biztonságos.