A Wadi al-Hitan sivatagos völgyében, mintegy 150 km-re délnyugatra Kairótól, Egyiptomban található a Közel-Kelet első, fosszíliákról ismert geológiai múzeuma, ahol az egykori bálnafajok...

HATSEPSUT HAJÓÚT 4*

HATSEPSUT HAJÓÚT 4*  4*

Egyiptom, Nílus völgye
Indulások: 2022.01.15-tól
Időpontok: 28 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 4*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben negatív PCR teszttel lépnek be Egyiptomba Nílusi hajóút programon való részvétel esetén nincs lehetőség a teszt helyszíni elvégeztetésére, mivel a program szerkezete nem teszi lehetővé, hogy a kint készíttetett teszt eredményét megvárja a csoport. A teszt eredményére hivatalosan 24-48 órát kell várni a hotelben ahova érkeznek, viszont a hajóút programja szerint már második nap kora reggel elhagyják a hotelt.

8 nap / 7 éjszaka
Minimum 6 fő jelentkezése esetén indul
Hurghada - Asszuán- Luxor - Hurghada

3 éj hajón (4*, teljes panziós ellátással)
4 éj Hurghada/Safaga/El Gouna körzetében (4*) all inclusive ellátással.

PROGRAM

1. napIndulás Budapestről közvetlen charterjárattal Hurghada-ba. Megérkezés, a vízum ügyintézése, majd transzfer Hurghada/Safaga/El Gouna körzetében fekvő szállodába, bejelentkezés és vacsora.

2. napKorán reggel indulás Marsa Alamon keresztül Asszuán felé. Megérkezés után a hajókabinok elfoglalása, majd ebéd a hajón. Ebéd után a Philaei templomok meglátogatása, amelyeket az Asszuáni Nagy Gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A nagyobbik templomot Izisznek és Hórusznak emelték, a kisebbiket Hathornak. Fakultaív programlehetőség Núbiai falu meglátogatása (külön fizetendő: 30 EUR/felnőtt, gyerekek részére 6 éves korig ingyenes, 6-12 éves korig 15 EUR/fő). Vacsora és szállás a hajón..

3. napReggel fakultatív program lehetőségek: Abu Simbel, az UNESCO világörökségként számontartott II. Ramszesz sziklatemplomainak meglátogatása (külön fizetendő: 100 EUR/fő, gyerekek részére 6 éves korig ingyenes, 6-12 éves korig 50 EUR/fő), a Nagy Gát megtekintése - (külön fizetendő: 20 EUR/fő, gyerekek részére 6 éves korig ingyenes, 6-12 éves korig 10 EUR/fő). A fakultatív program után hajózás Kom Ombo felé, ebéd a hajón. Délután Kom Ombo Ptolemaiosz kori templomának megtekintése után hajózás Edfuba. Vacsora és szállás a hajón.

4. napKorán reggel az Edfu-i Hórusz templom meglátogatása, mely Krisztus előtt az első században készült el, korának legteljesebb egyiptomi emléke. A gigantikus műemléket konflisokkal lehet megközelíteni. Visszaérkezés hajóra, reggeli. Hajózás Luxor-ba, a délutáni érkezést követően a Luxori templom megtekintése. Vacsora és szállás a hajón.

5. napA Nyugati Part meglátogatása: Királyok völgye (3 sír megtekintése. Tutankhamon sírjának megtekintése igény esetén külön fizetendő, kb. 350 LE vagy 23 USD -változhat), Hatsepsut temploma, Memnon kolosszusok, ebéd a hajón, majd a Karnaki templom megtekintése után transzfer a Hurghada/Safaga/El Gouna körzetében lévő szállodába. Szállás és vacsora a szállodában.

6. napPihenés és szabad program az üdölőhelyen.

7. napPihenés és szabad program az üdülőhelyen.

8. napTranszfer a hurghadai repülőtérre, hazautazás Budapestre charterjárattal.

* Az Esna-i zsilipet egyes időszakokban lezárják, ilyenkor a program annyiban módosul, hogy, a műemlékeket Luxor helyett Esnából, transzferrel tekintik meg.

Áraink tartalmazzák

repülőjegy és repülőtéri illeték árát oda-vissza Budapest-Hurghada-Budapest közvetlen charterjárattal
buszos transzferek a körút folyamán program szerint
3 éjszaka hajón (4*) teljes panzióval
4 éjszaka Hurghada/Safaga/El Gouna (4*) all inclusive ellátással
- a programban szereplő belépőjegyek (kivéve a fakultatív programokat)
- a helyi magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatások (a transzferek során helyi, angolul beszélő képviselő kíséri az utasokat, magyar nyelvű idegenvezető nem minden esetben biztosított)

Külön fizetendő

- vízumdíj: 9.000 Ft/fő
- útlemondási biztosítás - a részvételi díj 1,5 %-a
- Betegség-, Baleset-, Poggyász-biztosítás:
- fakultatív programok árai, amelyek a helyi képviselőnél fizethetők be a helyszínen

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az All inclusive ellátás csak a hurghadai szállásra vonatkozik. 1. gyermek 2-15 éves korig 2 felnőttel egy szobában történő elszállásolás esetén nem fizet felárakat 5*-os szállodára. Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a körutak és nílusi hajóutak foglalása esetén a Kartago Tours nem tudja a foglaláskor az utas számára pontosan megadni, hogy mely szállodákban lesznek elhelyezve a résztvevők, csak a szállás helyi besorolás szerinti minősítését tudjuk a szerződésbe foglalni és garantálni.

A hajóút program igény esetén nyaralási napokkal kombinálható!

Irodánk a program változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

272 723 Ft/fő-től +

A Wadi al-Hitan sivatagos völgyében, mintegy 150 km-re délnyugatra Kairótól, Egyiptomban található a Közel-Kelet első, fosszíliákról ismert geológiai múzeuma, ahol az egykori bálnafajok ősmaradványai is megtekinthetők, így, a mára már kihalt úgynevezett „sétáló bálna” is.

A Bálnák-völgyében található múzeumban megtalálhatóak azok az őskori eszközök, amelyeket az egykori emberek használtak valamint üveg mögött megtekinthetően azok a különböző bálnakövületek is, amelyek alátámasztják a korai bálnák evolúciós átmenetét, fejlődését a szárazföldi lényektől a vízi élőlényekig.

De hogyan kerültek bálnakövületek ennek a forró sivatagnak a közepére? Ezt a völgyet víz borította 40-50 millió évvel ezelőtt, az úgynevezett Tethys-tenger, amely egészen messze, a meglévő Földközi térség déli részéig nyúlt. A Bálnák-völgye értékes leletei - fosszília és csontok gyűjteménye - között egy mára már kihalt bálnafaj, az úgynevezett Archaeoceti maradványai is megtalálhatók. Ezek a leletek adnak magyarázatot a bálnák evolúciójának egyik legnagyobb titkára: a bálnák, mint óceánjáró főemlősök ősei szárazföldi állatok voltak.

A Bálnák-völgyében található kövületek eredete mintegy 50 millió évvel korábbra nyúlik vissza, és bemutatja a legkorábbi archaeocetes-t az evolúció utolsó szakaszában, a szárazföldi állatból tengeri élőlénnyé alakulás idejében. A megjelenítésére jellemző áramvonalas test a modern bálnák formáját idézi, megőrizve a koponya és a fogak szerkezetének egyszerű jellemzőit valamint a hátsó lábakat. Sok bálna csontváz jó állapotban van, mivel a sziklaalakzatok az állapotukat jól megőrizték.

A félig teljes csontvázak a völgyben megtalálhatóak és bizonyos esetekben még a gyomor tartalma is megmaradt. A múzeumot a koncentrált kormányzati erőfeszítések mellett megnyitották, annak érdekében, hogy minél több érdeklődőt vonzzanak ezek a látványosságok. Mindemellett a közelmúlt katonai támadásai ellenére biztosítani kívánták a látogatókat arról, hogy a nevezetességek megtekintése biztonságos.