A mesés Strip tele van a világ legjobb kaszinóival, amelyek lehetővé teszik a turistáknak, hogy „ellátogassanak” különböző országokba és világhíres helyszínekre anélkül, hogy kitennék a lábukat a Strip-ből, vagy hivatalosan a Las Vegas Boulevard-ról...

Las Vegas „Sin City" néven is közismert, a maffia és a szerencsejáték miatt, azonban a város sokkal többet nyújt egyszerű nyerőgépeknél, póker asztaloknál és esküvői kápolnáknál, ahol Elvis imitálja a szertartást. Az alábbi lista néhány a népszerűbb turisztikai látványosságot mutat be Las Vegasban...

 

 

The Mirage

A Strip-en található a Mirage, amely egy polinéz témájú kaszinó és szálloda 3044 szobával. A Mirage Kaszinóban lévő „vulkán" a világ egyetlen olyan vulkánja, amely nem kellemetlen illatú, ha kitör. Ez a vulkán, amely esténként 8 óra és éjfél között tör ki, Pina Colada illatot áraszt. A Mirage tele van más látnivalókkal is, így egy hatalmas akvárium található a szálloda recepciója mögött. Az akvárium otthont ad 450 halnak, amelyek egy mesterséges korallzátony körül keringenek. Beöltözött búvárok tisztítják a tartályt több alkalommal egy héten a kora reggeli órákban, így ez egy újabb egyedülálló látványt nyújthat.

Caesars Palace

A Császári Palotát Jay Sarno álmodta és építtette meg, az 1950-es években. A szerencsejáték iránti vágya vezette Las Vegasba, ahol, egy sokkal csillogóbb kaszinót képzelt el, mint amit Strip valaha kínált. A megépült Császári Palotát 1966-ban nyitotta meg, amelynek költsége 24 millió dollár volt, és eltért attól, ami addig Las Vegasban volt. A római témájú szökőkutak és medencék, a hasonló stílusban beöltözött alkalmazottakkal azonnali siker lett, és megadta a mércét a tematikus-szállodáknak, amelyek oly gyakoriak ma Sin City-ben. A kaszinó számos hollywoodi filmnek is helyszíne volt, mióta megnyitotta kapuit, beleértve az Oscar-díjas filmet, az Esőembert, és a 2009-es Másnaposok című vígjátékot is.

Stratosphere Tower

A főbb szállodák témáikkal vagy speciális trükkökkel hívják fel a látogatók figyelmét. A Stratosphere Hotel sem kivétel. Ez ad otthont a Stratosphere Toronynak, amely 350 méter magas, így az egyik legmagasabb szabadon álló torony az Egyesült Államokban. A kilátótóról lenyűgöző, 360 fokos kilátás nyílik a városra és a környező területekre. Mivel a torony nyitva tart hétköznaponként hajnali 1 óráig, hétvégén hajnali 2 óráig, ez egy jó hely arra, hogy Las Vegast a legcsillogóbb állapotában is az idelátogató megtekinthesse. Az egyik leglátogatottabb nevezetessége Las Vegasnak.

Bellagio

Az idelátogatók duplán jól járhatnak, ha meglátogatják a Bellagio kaszinót, amely híres, a táncoló szökőkutakról, a télikertjéről és növénykertekről. A kertben sok növény található, mintegy 140 kertészt tartanak a park fenntartására, azért, hogy fenntartás mellett a nyaralás-témájú kaszinó igényeinek is megfeleljenek. A szakértők a vendégek kertészeti kérdéseire is választ adnak a télikertben. Habár a kertek is lenyűgözőek, de a szökőkutak még fantasztikusabbak. A fény és a zene együttes játékát - kezdve az operától a Broadway dallamokig, gyakran egész nap és éjszaka élvezhetik az idelátogatók. 

The Strip

Egész Las Vegas szerte találhatóak kaszinók, de a Strip-en, a Las Vegas Boulevard déli szakaszán található a legtöbb. Ezen az úton hatalmas, mega-szálloda kaszinók vannak, ahol pazar gondossággal, a részletekre odafigyeléssel igazi fantáziaszerű hangulatot hoztak létre. A kaszinóknak gyakran olyan neveik és motívumaik vannak, amelyek a romantikát, rejtélyeket vagy távoli helyeket idézik. A séta ezen a szakaszon szórakoztató az idelátogatók számára, mivel a kaszinók közel vannak egymáshoz. A legtöbb esetben a szállodák egymáshoz kapcsolódnak vagy egy hídon keresztül vagy föld alatt illetve egyes esetekben, mint például az Excalibur, Luxor, és Mandalay Bay hotelek esetén egy ingyenes vasúti transzferrel közelíthetőek meg.