Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok...

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN  4*

Mexikó
Indulások: 2024.01.23-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: félpanzió
Besorolás: 4*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos körutazás Mexikóban és Guatemalában magyar idegenvezetéssel

Mexikó és Guatemala két olyan ország, melyeknek gyökerei egészen a maja kultúráig nyúlnak vissza, és lenyűgöző bepillantást nyújtanak a régióban egykor virágzó ősi civilizációba. Az utazók csodálatos maja romvárosokat fedezhetnek fel, például a mexikói Teotihuacant és a guatemalai Tikalt, ahol égbe törő piramisok és bonyolult faragványok mutatják be a maja nép építészeti és művészi képességeit. A körutazás Mexikó és Guatemala legszebb részein lehetőséget ad arra, hogy ne csupán az ősi maja civilizációk nagyságát fedezzük fel, hanem a régiók mai kultúrájában és természeti szépségeiben, bájos kisvárosaiban is elmerüljünk.

1. nap • Budapest - Mexikóváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Mexikóvárosba. Mexikó fővárosát Tenochtitlán néven az aztékok alapították, jelenleg közel 22 millióan lakják. Az azték város maradványain épült metropoliszban megtapasztalható, hogyan él békésen egymás mellett az indián és a spanyol kultúra a kettőből kialakult mexikói kultúrával. A megérkezést követően transzfer a szállodába, vacsora és szállás Mexikóvárosban.

2. nap • Mexikóváros Teotihuacan – Mexikóváros

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, az UNESCO Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben ez az azték település volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések i. e. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak útja, mely a Hold piramisnál végződik. A program ebédet tartalmaz. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

3. nap • Mexikóváros

Félnapos autóbuszos városnézés során a több mint 2000 méter magasan fekvő világváros izgalmas látnivalóinak felfedezése a Zocalo, a Nemzeti Palota, a Metropolitan katedrális megtekintésével. Délután a Frida Kahlo múzeum, azaz a „Kék ház” meglátogatása. A mexikói festőművész munkásságának állít emléket a férje, Diego Rivera által alapított kiállítás abban a házban, ahol a festőnő a gyermekkorát és élete alkonyát eltöltötte. Coyoacán történelmi városrészben a gyarmati időket idéző felújított épületekben üzletek, cukrászdák, kávézók és éttermek sorakoznak, kellemes kikapcsolódást nyújtva, mielőtt Xochimilco virágos városában hajókázás a csatornákon ringatózó jellegzetes, díszes kishajókkal. Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

4. nap • Mexikóváros – Sumidero-kanyon – San Cristobal de Las Casas

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel az ország déli részére, Chiapas állam fővárosába. Tuxtla Gutierrez egy völgyben fekvő, indiánok alapította város, legfőbb vonzerője a szomszédos Sumidero-kanyon. A különleges természeti képződmény egy meredek sziklafalakkal határolt folyóvölgy - a Grijalva folyó két oldalán 1000 méter magas sziklák között hajózik el a csoport az északi részen található víztározóig. Délután Zinacantan és San Juan Chamula ősi hagyományokat őrző maja településeinek meglátogatása következik. Chamulában Mexikó egyik legfurcsább katolikus temploma látható. Nincsenek padok, a hívek a tűlevelekkel szórt padlón imádkoznak a fal mellett sorakozó színes ruhába öltöztetett szentekhez és a maja számmisztikán alapuló geometrikus alakzatban elhelyezett gyertyákat égetnek. Továbbutazás a tengerszint felett 2000 méteren elhelyezkedő San Cristobal de las Casas-ba, városnézés, majd vacsora és szállás.

5. nap • San Cristobal – Agua Azul – Palenque

Búcsúzás a hangulatos várostól, a folytatásban Mexikó legszebb vízeséseit tekinti meg a csoport. A karsztvidéken keresztülrobogó Yaxhá folyó különböző ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot és kloridokat szállít az Agua Azul-vízeséshez, ezzel jellegzetes színeket kölcsönözve a kristálytiszta víznek. A buja növényzettel benőtt területen kanyargó folyó vízhozama évszakonként változó. A vad vidék sokáig nem vonzotta a spanyol hódítókat, mert nem is sejtették, hogy mit rejt a térség utolsó megmaradt trópusi esőerdeje. Palenquétől Tikalig teljesen benőtte a növényzet a csodálatra méltó egykori maja városokat. A mahagóni, cédrus és a mulato faóriások rendkívül értékesek, élőhelyet biztosítanak számos állatfajnak, köztük az erős hangja miatt félelmetesnek tűnő, de kizárólag gyümölcsöket fogyasztó bőgőmajomnak, a csendesen vadászó jaguárnak, az ezer színben pompázó papagájoknak. A legjelentősebb, eddig kb. 6%-ban feltárt maja városállam, Palenque 600-800-ig, Pakal és legidősebb fia uralkodása idején élte virágkorát. Varázslatos élményt nyújt az egzotikus környezetben fekvő épületek felfedezése. A hatást fokozza, hogy a magasba szökő piramisokat, templomokat csillagászati megfigyelések alapján rendszerbe rendezték. A maják kiváló építészek voltak és a csillagászat és a matematika terén is utolérhetetlennek bizonyultak. Rendkívül pontosan rögzítették az idő múlását, nap- és holdciklusok szerint. Pontos számításokat végezek a természet megfigyelése alapján, melyet bonyolult írásjelekkel rögzítettek. A vallási épületek mellett a rituális labdajátokoknak helyet adó tér és a palota környéke is bejárható. Az UNESCO kulturális világörökségének része. Vacsora és szállás Palenquében.

6. nap • Palenque – Bonampak – Yaxchilán – Bethel – Flores

Korai indulás a szállodából Bonampak ásatási területre, mely az esőerdő mélyén található, jó állapotban megmaradt freskóiról ismert, 700 m magas maja erőd. Utazás Corozal városba, mely még a mexikói Chiapas állam része, de a határfolyó, az Usmacinta mentén helyezkedik el. Innen motorcsónakokkal, úgynevezett „lanchákkal” folytatódik az utazás Yaxchilán ősi maja romvároshoz. A kb. 45 perces hajóút egyedülálló élmény, a dzsungel közepén, közvetlenül Mexikó és Guatemala határán. Becslések szerint 120 építmény található Yaxchilánban, melyek közül némelyiket csak félig tártak fel, így bepillantást nyerhet a látogató, hogyan néztek ki régen és most. Az ajtónyílások felett lévő kőből faragott áthidalók az épületek jellegzetes díszítőelemei, melyeken a város történetét elmesélő sztélék és hieroglif írások találhatók. Némelyikükön még az eredeti festék is megfigyelhető. Átkelés a vízen, kikötés a guatemalai Bethel városában, ahonnan utazás tovább, immár a szárazföldön Floresbe. Vacsora és szállás.

7. nap • Flores – Tikal - Flores

Guatemalában folytatódik az utazás, a vad őserdők és mocsaras területek borította Petén kerületben. A maják legnagyobb és legpompásabb városa: Tikal felfedezése. 900 éves rejtőzködése után a XIX. század közepén fedezték fel a burjánzó növényzetben méltóságteljesen elterülő műemlékegyüttest. Az egykori, kifinomult civilizáció élete valószínűtlenül tárul fel a látogató előtt a 40 méter magas cédrus, mahagóni és pálmafák között. A lombozat sűrűjéből fehér tetejű, többszintes piramisok, templomok bukkannak elő, melyeket ismeretlen jelképek, faragott, vagy festett figurák képe borít. Tikal központja körül több tízezer ember élt, akik értettek az írástudományhoz és a csillagászathoz. Legizgalmasabb helyszíne a főtér, ahol piactér lehetett és itt tartották a maják ünnepélyes összejöveteleit is. Leghíresebb műemléke az Nagy Jaguár temploma a tér keleti oldalán helyezkedik el, nevét a bejárat feletti gerendára faragott jaguárról kapta. A program ebédet tartalmaz. Visszautazás Floresbe, ahol szállás.

8. nap • Flores – Rio Dulce – Livingston

Reggelit követően a csoport a Rio Dulce-n az „édes folyón” hajózva fedezheti fel a természeti csodákban gazdag vidéket. Egy kis spanyol gyarmati erőd található itt, a Castillo de San Felipe de Lara, mely a kalózok támadásainak visszaverésére és védelmére szolgált. Az Izabal tóból eredő folyó felett, Közép-Amerika egyik legnagyobb hídja ível át. A látnivalók sorában Livingston következik. A Karib-tengerhez tartozó öböl partján elterülő várost az ország egyik fő kikötővárosaként tartották számon. Szállás és vacsora Livingstonban.

  9. nap • Livingston – Quirigua – Copan

Ezen a napon, több, az UNESCO Világörökség részét képező helyszínnel is megismerkedhetnek az utazók. A reggelit Quirigua régészeti lelőhelyének felfedezése követi. Az egykori maja civilizáció emlékeinek egyik jelentős felfedezése ez a város. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. Jelentőségét igazolja, hogy az UNESCO 1981-ben a kulturális világörökség részévé nyilvánította. Quirigua felfedezése után továbbutazás Copan-ba, ahol vacsora és szállás.

10. nap • Copan – Antigua

Az 1570-ben felfedezett Copán a maja civilizáció egyik legfontosabb emléke, a mai Honduras területén helyezkedik el. A város maradványai és az impozáns közterek bemutatják a fejlődésének három fő korszakát, mielőtt a várost a Kr. u. 9. század elején elhagyták. Egy monumentális lépcsőházzal rendelkezik, amely a város egyik kivételes építménye. A 10 méter széles lépcsőn több mint 1250 egyedi jel található, amelyek a leghosszabb ismert maja feliratot alkotják. Miután a várost elhagyták, elnyelte a dzsungel – ez segített a megőrzésében. Az utazás folytatása Antigua Guatemala „csendes völgyébe”. A terület 1530 m-es tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, három vulkánnal körülvéve: Agua, Fuego és az Acatenango. A természet alkotta csodás helyszín mellett építészeti remekműveket is felsorakoztat ez a város, a macskaköves utakat színes csempékkel borított házak kísérik. Antigua fő látnivalói a több évszázados templomok, kápolnák, kolostorok és egyéb épületek, amelyek közül némelyik a földrengések miatt romos állapotban maradt meg, egy részüket azonban újjáépítették, felújították. A város 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora és szállás Antigua-ban.

  11. nap • Antigua – Pacaya Vulkán - Panajachel

Reggeli után kirándulás Guatemala napjainkban is aktívan működő vulkánjához, a Pacaya vulkánhoz, az ország déli részére. A vulkán aktivitása kb 23.000 évvel ezelőtt kezdődött. A korábbi és az új tűzhányó működése változatossá tette a tájat. A vulkán környezetét is magában foglaló Pacaya Vulkán és Calderasi tó Nemzeti Park 2221 hektáron terül el. A vulkántúra után továbbutazás Panajachelbe, ahol vacsora és szállás.

12. nap • Panajachel – Atitlan-tó – Chicicastenango

Reggelit követően hajózás Santiago Atitlan falujába, egy csodás lagúnába, Toliman és San Pedro égbe nyúló vulkánjai között. Santiago, a Tzutuhil királyság fővárosa volt a Kolumbusz előtti időkben. A hely aktív központja a helyi kézműveseknek. Stilizált madármotívumokkal díszített huipil-jeiket kínálják az itt élők, mely a közép-amerikai nők hagyományos ruhadarabja: egyszerű szabású blúz, mely egy téglalap alakú hímzett szövetdarab a fej számára kialakított nyílással. Tovább utazás Chichicatenengo-ba, ahol vacsora és szállás.

13. nap • Chichicastenango – Antigua

Tovább utazás a Chichicastenango piacra. A helyi piac igazi látványosság, ahol az indián árusok pompás, színes ruhákban kínálják portékáikat, kézműves termékek színes választékát minden héten csütörtökön és vasárnap. Szabadidő a piac felfedezésére és vásárlásra. Érdemes ellátogatni a piactéren álló Santo Tomas templomába is, mely egy római katolikus templomnak és múzeumnak is helyt ad. Maja papok ma is használják a templomot szertartásaikra, füstölőt és gyertyákat égetnek, különleges és misztikus hangulatot kölcsönözve a helynek. A templomhoz vezető 18 lépcső mindegyike a maja naptári év egy-egy hónapját jelenti. A város másik különlegessége egy faragott kő, a „Pascual Abaj Cofradia”, ahol számos vallási rituálét végeznek. A kőre Tohil istenség cselekedetei kerültek. Visszatérés Antigua-ba, ahol vacsora és szállás.

14. nap • Antigua - Guatemalaváros – Mexikóváros

Reggeli után utazás Guatemalavárosba. A XVI. században földrengés sújtotta főváros helyétől kissé távolabbi, biztonságos helyen III. Károly spanyol uralkodó alapította meg az új fővárost, mely ismét földrengés áldozata lett. Mai arcát az 1980-as évek közepén nyerte el, harmadszori újjáépítése után hamar az ország ipari, kulturális és pénzügyi központja lett. Transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel Mexikóvárosba, ahol vacsora és szállás.

15. nap • Mexikóváros - Budapest

Reggeli után fakultatív program keretében látogatási lehetőség a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Archeológiai Múzeumba. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással az esti órákban.

16. nap • Budapest

Megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre a menetrend függvényében. Minimum létszám: 30 fő

1 359 500 Ft/fő-től +
OCEAN MAYA ROYALE*****

OCEAN MAYA ROYALE*****  5*

Mexikó, Maya Riviéra, Playa del Carmen
Indulások: 2024.03.19-tól
Időpontok: 1 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Jellemzők

A H10 szállodalánchoz tartozó 5 csillagos szálloda felnőttek (18 év felett) nyaralására szakosodott. Felújított szobákkal, változatos étkezési lehetőségekkel, tematikus éttermekkel és különféle szabadidős szolgáltatásokkal, közvetlenül a tengerparton várja vendégeit.

Fekvése

Az Ocean Maya Royale a Riviera Maya tengerpartján, a mexikói Karib-térség szívében, Playa del Carmen közelében található. Cancun repülőtértől 46 km-re helyezkedik el.

Szolgáltatások Strand: A szálloda közvetlenül a tengerparton található, mely a tökéletes helyszín a karibi napsütés kedvelőinek. Sportok és szórakozás: Az Ocean Maya Royale üdülőhely 2 medencével, valamint a szolgáltatások széles skálájával biztosítja a vidám nyaralást. Élvezze a vízisportokat a gyönyörű Karib-tengeren, vagy játsszon egy élénkítő tenisz party-t, vagy strandröplabdát! A barátságos személyzet gondoskodik arról, hogy a kedve szerint aktívan vegyen részt a nappali és éjszakai szórakoztató programokon. Ha szereti a búvárkodást, a helyszíni világszínvonalú búvárközpont felár ellenében búvárleckéket, valamint különféle búvár és snorkeling kirándulásokat szervez. A Despacio Spa Centre, tökéletes a test és a lélek kényeztetésére. Gasztronómia és éttermek: A szálloda területén 6 étterem és 4 bár áll a vendégek rendelkezésre, melyek helyi, japán, olasz, és nemzetközi fogásokkal kínálnak ínyenc élményeket a vendégek részére. További szolgáltatások: A hotel teljes területén ingyenes a Wi-Fi szolgáltatás. Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a sargasso vagyis tengeri fű áprilistól októberig a tengerpartokon megjelenő hínár vagy moszat, melyet a tengervíz hullámai sodornak a partra. Az időjárástól függően április előtt és október után is észlelhető. A szállodák nagy erőkkel takarítják a partokat, mindazonáltal a jelenség kellemetlenséget okozhat a strandoló, fürdőző utasoknak.

919 500 Ft/fő-től +
PARADISUS PLAYA DEL CARMEN*****

PARADISUS PLAYA DEL CARMEN*****  5*

Mexikó, Maya Riviéra, Playa del Carmen
Indulások: 2024.02.09-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: all inclusive
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Jellemzők

Idilli, csodás természeti környezet jellemzi az ötcsillagos luxusszállodát. Ámulatba ejtő fehérhomokos karibi-strand, kristálytiszta víz övezi az üdülőhelyet. A szálloda víziparkja nemcsak a gyermekek, de a felnőttek kikapcsolódását is segíti. A lakosztályok mellett a szálloda exkluzív „The Reserve” szolgáltatásaival magas minőségű, prémium szolgáltatásokat kínál gyermekes családoknak és pároknak egyaránt.

Fekvése

A szálloda Cancun repülőtértől kb. 50 percre fekszik. Az üdülőhely a Karib-tenger partján, egy védett mangrove erdő lenyűgöző ölelésében található.

Szolgáltatások Strand: Fehérhomokos strand, kristálytiszta türkizkék víz gondoskodik a feledhetetlen nyaralásról. A medencéknél és a strandon napernyő és nyugágy, valamint strandtörölköző biztosított. Sportok és szórakozás: Kültéri medencék, légkondicionált fitneszterem, a YHI Spa-ban különféle kényeztető masszázsok, arc- és testkezelések, manikűr, pedikűr, hidroterápia - szolgálják a felhőtlen kikapcsolódást. Egyes spa szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe., a tengerparton felár ellenében vízisportokat lehet kipróbálni (jet-ski, kajak, sznorkeling, búvárkodás), a közelben golf pálya várja a sport szerelmesit. Vásárlásra a szomszédos "La Quinta Avenida" bevásárlóközpont a tökéletes választás. Napközben fitness és jógaórák, vízi aerobik órák, valamint változatos programok, mint főző,- és koktélkeverő tanfolyamok, latin tánctanfolyamok, kulturális és szabadidős tevékenységek teszik színessé az itt töltött időt. Gyerekbarát szolgáltatások: Az aktív pihenést a három medencével és öt csúszdával rendelkező csúszdapark szolgálja, emellett játszótér, TV sarok, és a legújabb videó játékok gondoskodnak a gyerekek örömteli időtöltéséről. Napközben változatos animációs programokkal szórakoztatják a gyermekeket. A legkisebbeknek fenntartott részben babajátékok, színes játszószőnyeg és megbízható professzionális személyzet köti le a kicsik figyelmét, míg a pihentető alváshoz babaágyakkal felszerelt szobák állnak rendelkezésre. A gyerekprogramok színes tárháza, mint mini diszkó, mozi est, pizsama parti és sport versenyek teszik még izgalmasabbá a nyaralást. Gyermekfelügyelet igényelhető térítés ellenében. Gasztronómia és éttermek: Huszonkét étterem és bár kínál ízletes és változatos ételkülönlegességeket és italokat, némelyik gasztronómiai díjjal kitüntetett. A büfé éttermek nemzetközi, az a la carte éttermek mexikói, mediterrán, ázsiai, olasz és grill ételeket kínálnak. A bárokban egzotikus koktélok, alkoholos és alkoholmentes frissítő italok, ízletes kávékülönlegességek fogyaszthatók. Az éttermek és bárok egy része csak felnőttek által látogatható. További szolgáltatások: A szálloda és a szobák területén ingyenes Wi-Fi hozzáférés biztosított. 24 órás recepció, szobaszerviz, mosodai szolgáltatások, ajándéküzlet, programszervezés, poggyászmegőrzés, parkolás, transzfer szolgáltatás, személyes családi asszisztens tartoznak még a szálloda szolgáltatásai közé. Egyes szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe. Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a sargasso vagyis tengeri fű áprilistól októberig a tengerpartokon megjelenő hínár vagy moszat, melyet a tengervíz hullámai sodornak a partra. Az időjárástól függően április előtt és október után is észlelhető. A szállodák nagy erőkkel takarítják a partokat, mindazonáltal a jelenség kellemetlenséget okozhat a strandoló, fürdőző utasoknak.

1 109 500 Ft/fő-től +

Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok szerelmeseinek már ez utóbbi is elég ok ahhoz, hogy egy látogatást tegyenek Mexikóban. Kiterjedt partvidéke van, így a Mexikói-öbölben kelet felől a Karib-tenger, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Attól függően, hogy a Mexikó melyik régiójába teszünk látogatást, a strandok és a víz élővilága is más és más lesz. A bálnák, teknősök és más nagytestű állatok néhány faja között különbség van attól függően, hogy az Atlanti-óceán vagy a Csendes-óceáni oldalán él az országnak. Az alábbiak - első rész - a legjobb strandokat ismertetik Mexikóban:

 

 

Playa La Ropa

A Beach of Cothing-ről kapta a nevét, amikor egy spanyol gálya hajótörést szenvedett, és színes kelmékkel rakott rakományt mosott partra a víz. Ma a Playa la Ropa az Lxtapa-n élők fő sportstrandja. Vízíejtőernyő, jet-ski és katamarán is bérelhető a strandon, és nagy számban találhatóak további kitűnő szolgáltatásokat nyújtó éttermek is, amelyeket a vízi sportok után érdemes kipróbálni. A strand végén lévő folyóban az úszás kerülendő, mivel a hely a krokodilok miatt veszélyes lehet.

Cancun Beach

Cancun jól ismert nyaralóhely a gyönyörű strandjai és a türkizkék tenger miatt. Ez a szakasz a Mexikói-öböl mentén tele van különböző üdülők, éttermek és üzletek sokaságával, amelyek miatt érdemes itt maradni és kikapcsolódni. A régió emlékeztet a Vegas-szakaszra, mivel az üdülőhelyei nagyon közel, egy vonalban vannak egymáshoz, körülöttük mérföldekre homokos rész található. Egy tucat közeli strand található még a közelben, amelyet szintén érdemes lehet meglátogatni, de Cancun Beach a teknősök megtekintésére, bálnalesre, továbbá búvárkodásra és még sok egyéb programra is kiváló lehetőséget nyújt.

Playa del Amor

A Playa del Amore azaz a szerelmesek tengerpartja a ​​Cortez tenger és a Csendes-óceán találkozásánál található, ez a félreeső tengerpart az egyik leghíresebb strand Mexikóban. A strand könnyen megközelíthető hajó segítségével Cabo San Lucas kikötőből. Mindenképpen megér egy látogatást a toronymagas Land’s End sziklaalakzat, ahol a végtelen óceánra kilátás nyílik, és búvárkodásra a Cortez-tenger kiváló lehetőséget nyújt. Az ide utazóknak azonban figyelemmel kell lenni arra, hogy az árapály rendkívül erős lehet a Csendes-óceánon.

Playa Norte

A Mujeres sziget (Asszonyok-szigete) Cancun partjai mellett népszerű hely a pihenéshez és vadállatok megfigyeléséhez. A tengeri teknősök és Cetcápák a két legnépszerűbb faj, amit itt látni lehet. A sziget északi végén található a Playa Norte, amelynek széles sávjában elhúzódó homokos partját pálmafák szegélyezik, és ahol számos tengerparti étterem és bár is található. Bár néhányan azért jönnek ide, hogy kicsit távol legyenek Cancun tavaszi szüneti zsibongásától, még nem lesznek elszigetelve. Ez egy nagyszerű tengerpart a partizók és a vadvilág szerelmesei számára egyaránt, hiszen csak egy rövid kirándulásra van a mexikói szárazföldtől.

Tulum

A történelem szerelmesei számára különleges ez a strand, hiszen a híres Maja romok árnyékában található. Bár önmagában ez is elég turisztikai látványosság lenne, de a széles, homokos strandjai miatt is hírnevet szerzett magának. A Maya Riviéra tengerpart déli végén található a strand, amelynek tiszta, fehér homokos partját pálmafák szegélyezik, és türkiz színű tenger biztosítja az egyedülálló tengerparti élményt, amelyről egy havas napon mindenki álmodik. A hely mintegy két órára található Dél-Cancuntól, a régióban nagyszerű tengerparti szállodák biztosítják az idelátogatók kellemes időtöltését, és tengerparti pihenését.