Ne hagyjuk figyelmen kívül Észak-Spanyolország látnivalóit, a jó állapotban fennmaradt középkori falvait, a festői borvidékeket, a gyönyörű Vizcayai-öböl partvidékét, a Baszkföldet, pedig ezen látnivalókat igazán megéri megtekinteni!

Sok utazó, az Ibériai–félszigetre, Spanyolországba tervezett utazását Madridban kezdi, majd ezt követően többnyire déli irányba utaznak tovább, ahol az éghajlat sokkal mérsékeltebb, és megtekinthetik a történelmi mór várakat, illetve meglátogathatják Kelet-Barcelonát vagy Valencia városát. Azonban ne hagyjuk figyelmen kívül Észak-Spanyolország látnivalóit, a jó állapotban fennmaradt középkori falvait, a festői borvidékeket, a gyönyörű Vizcayai-öböl partvidékét, a Baszkföldet, pedig ezen látnivalókat igazán megéri megtekinteni!

 

 

Picos de Europa

A Picos de Europa Nemzeti Park Spanyolország első nemzeti parkja, amelyet 1918-ban alapítottak Montana de Covadonga Nemzeti Parkként. A neve 1995-ben változott meg. A parkban található magas hegyek és mély szakadékok vonzóak a túrázók számára, azonban oda kell figyelni a mély, ködös szakaszokra. Itt, általában egész évben van hó. Ez a bioszféra-rezervátum erdőkkel, tölgy ligetekkel és négy folyóval büszkélkedik. Azok, akik nem szeretnének túrázni, a Fuentede felvonó segítségével több, mint egy mérföld magasra feljuthatnak a tengerszint fölé, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a parkra.

Santander

A Vizcayai-öbölben található kikötőváros, Santander fő látnivalói a strandjai. A széles, aranyszínű homokos szakaszon található Playa el Sardinero, a hosszú, kanyargós ívével az egyik legszebb strand Észak-Spanyolországban. A strandot megközelítve, a gyönyörű Piquio Gardens ösvényein keresztül vezető út még tovább fokozza az élményt. Bár Santander egy ősi város, a régi negyed nagy része 1941-ben leégett. Azóta, a Városi Művészeti Múzeumot renoválták, így jelenleg helyet ad a helyi kortárs kantábriai művészek valamint régi mesterek alkotásainak, többek között Goya alkotásainak is.

Rioja Borvidék

Azok az utazók, akik szeretik a bort, biztosan élvezik a látogatást a La Rioja borvidéken, amely több, mint 500 borászatnak ad otthont. Az, hogy mi is teszi ezeket a szőlőültetvényeket annyira egyedivé, az nem más, mint hogy az egyes pincészeteket lóháton és terepjárókkal (quad) lehet megközelíteni a szőlőültetvényeken. Ráadásul, borkóstolásra is van lehetőség, és néhány pincészet bemutatót is tart arról, hogy hogyan válhat borásszá valaki. Észak-Spanyolország hegyeit szőlőskertek hálózzák be, a borászok „művészetének” köszönhetően - amelyet már több mint ezer éve tökéletesítenek - a térség világhírű boroknak ad otthon. A fő borvidékek Rio Baja, Rio Alta és Rio Alavesa.

Oviedo

Oviedo, az Asturias tartomány fővárosa, amely jól ismert a vallási emlékekeiről. A Santiago-ba vezető Zarándokok útján megállva, megtekinthetőek Oviedo város templomai, amelyek eredete a VIII. századba nyúlik vissza, ideértve a Cathedral of San Salvador és a jó állapotba fennmaradt Basilica San Julian de los Prados épületét is. Egy másik népszerű építészeti látványosság a La Foncalada, amely egy IX. századi elő-római stílusú szökőkút. A film rajongók számára bizonyára ismert, hogy Woody Allen Vicky Cristina Barcelona filmjét is Oviedo-ban forgatták.

Bilbao

Bilbao elsősorban ipari kikötő városként volt ismert, azonban jelenleg a modern művészet és építészet központja. Bilbao a zöld hegyoldalak közepette Baszkföldön található, és otthont ad a Guggenheim Bilbao Múzeumnak, egy csillogó, modernista titánium borítású épületnek, amelyet a híres építész, Frank Gehry tervezett. Bilbao történelmi építészete is szintén nagyszerű, hiszen számos gyönyörű épület található itt, úgy, mint a XIV. századi gótikus Gothic Cathedral of Santiago és a Bazilika de Begoña.