Az egyik legjobb dolog az utazásban, hogy végig kóstolhatunk egy sor autentikus ételt. A világ bármely pontján járunk, igyekszünk a helyi ételkülönlegességek közül kiválasztani az ebédünket. Apró válogatást készítettünk a kedvenceink közül…

Az egyik legjobb dolog az utazásban, hogy végig kóstolhatunk egy sor autentikus ételt. A világ bármely pontján járunk, igyekszünk a helyi ételkülönlegességek közül kiválasztani az ebédünket. Apró válogatást készítettünk a kedvenceink közül…

 

Papas Arrugadas

A tapas igen közkedvelt étel, az apró tálkák telis tele finomabbnál finomabb falatokkal igazán alkalmasak arra, hogy egy pohár bor kíséretében megosszuk azokat a barátainkkal. A Kanári-szigetek egyik közkedvelt étke a Papas Arrugadas, vagy másként ráncos burgonya. Általában kisebb méretű burgonyákból készítik, melyeket erősen sós, vagy tradicionálisan tengervízben főznek , majd leöntik róla a vizet, így a só réteggel bevont krumplit addig szárítva, míg ráncosodni nem kezd a héja. Ezt az egyszerű fogást piros-, illetve zöld fokhagymaszósszal tálalják.

Nasi Goreng

Bali autentikus étele enyhén fűszerezett, mégis rendkívül finom. A sok illatos fűszer használata ellenére, mint például a citromfű vagy a kókusz, a sziget ételeinek igazán harmonikus íz világa van. A Nasi Goreng tulajdonképpen egy egyszerű sült rizs étel fűszerekkel, mint például a fokhagyma, a tamarind és a chili. Különböző húsokkal, halakkal és tojással is tálalható.

Autentikus Carbonara

Az igazi olasz Carbonara nem más, mint egy hatalmas tál tészta, amit sokan összekevernek a tejszínes-gombás tésztákkal. A hagyományos tésztaétel pancettával, tojással és parmezán sajttal készül. Egyes éttermekben akár egy nyers tojással a tetején is szervírozhatják. Egy falatnyi igazi olasz ízvilág, egyetlen ételben tálalva.

Curry

Curryt készíteni szinte mindenki tud, azonban akadhatnak olyan pillanatok, melyek esetleg elvehetik kedvünket a próbálkozástól. Ilyen lehet akár, ha egy teáskanál chili paszta helyett egy evőkanállal kerül bele az ételbe. A csípős curry Indiában és Sri Lankán közkedvelt, míg Thaiföldön inkább az enyhébb fűszerezésű curry fogások örvendenek nagy népszerűségnek. Lassan főzött, omlós húsok, különböző fűszerezéssel. Hagymás bhajival és korianderes laposkenyérrel is nagyszerű párost alkotnak (persze házi készítésűekkel, ami higgyék el, egyáltalán nem bonyolult).

Gigantes Plaki

Egy görög Meze a világ legkülönbözőbb ételeivel tölthető meg, gondoljunk csak a töltött szőlőlevélre, vagy a humuszra. A Gigantes Plaki is igen közkedvelt ételnek számít, ami nem más, mint vajbab pörkölt paradicsommal és gyógynövényekkel. Könnyen elkészíthető fogás, mely frissen sült házi kovászos kenyérrel verhetetlen párosítást alkot. Persze a fogások után egy pohár Ouzo elfogyasztása szinte kötelező, ha Görögországban járunk.