Észak–Olaszország egyik legszembetűnőbb jellegzetessége a földrajzi sokszínűsége, hiszen a táj Alpesi hegyekkel és a gleccsertavakkal valamint az Adria és az olasz Riviéra napsütötte partvidékével is büszkélkedik. A régió városai...

Észak–Olaszország egyik legszembetűnőbb jellegzetessége a földrajzi sokszínűsége, hiszen a táj Alpesi hegyekkel és a gleccsertavakkal valamint az Adria és az olasz Riviéra napsütötte partvidékével is büszkélkedik. A régió városai és tájegységei kulináris élvezetekre és kulturális értékek felfedezésére nyújtanak lehetőséget, így Leonardo de Vinci mesterművét Az utolsó vacsora festményt is megtekintheti az idelátogató. Az egyik legkedveltebb úti cél Olaszország egyik leggazdagabb tartománya: Észak-Olaszország, amely luxus üdülőhelyeket kínál az idelátogatóknak valamint az elegáns üzletei bevásárlásokra is lehetőséget nyújtanak - első rész -. Akár kiváló borok kóstolására, vagy világszínvonalú konyhával rendelkező éttermek meglátogatására vagy ősi várak, katedrálisok és templomok felfedezésére vágyik az idelátogató, a régió igazán emlékezetes utazási élményeket kínál mindenki részére, aki a nyaralását Olaszországban szeretné tölteni.

 

Milánó

Milánó majdnem elpusztult a nehéz bombázás során a második világháború alatt, de azóta a várost felújították, és manapság az ország pénzügyi és divat fővárosaként ismert. Milánó leghíresebb helye a Santa Maria della Grazie Templom, ahol a da Vinci Utolsó vacsora freskója található. A XIV. századi Sforza-kastély ad otthont a Museo d'Arte Antica (a Milánói Hercegség idejéből származó műalkotásokat valamint ókeresztény tárgyakat és relikviákat bemutató) kiállításnak, amely során megtekinthetőek Michelangelo utolsó művei közül a Pieta-szobrok. A pazarul arannyal és vörössel díszített XVIII. századi La Scala Operaház egy kihagyhatatlan látnivalója a városnak, úgy mint a mint a Milánói Dóm, amely a világ egyik legnagyobb gótikus katedrálisaként ismert. A Galleria Vittorio Emanuele II. bevásárlóközpont az a hely, ahol a legjobb olasz haute couture kollekciókat megvásárolhatják az idelátogatók. Milánó legszebb helyei: itt.

Portofino

A tökéletes, képszerű kikötőjével, a zöldellő tájaival és a hegytetők rendezetlen felszínével és a vízparti házakkal, Portofino az egyik legszebb község az olasz Riviérán. Mindössze egy rövid autóútra található Dél-Genovától, és ez a kis falu népszerű egynapos (rövid) utazások célpontja volt évszázadokon át. Kedvelt megállóhelynek számít az olasz Riviéra körutazásai során és jachtok csoportjai találhatóak a kikötőben, amely Portofino látképének megítélését jelentősen növeli. Egy rövid hegymászással a középkori Brown-Kastély, a történelmi San Giorgio Templom vagy a Világítótorony kiváló fotózási lehetőségeket kínál a hangulatos településről.

Garda-tó

A legnagyobb a gleccsertavak közül a lombardiai tartományban található Garda-tó, amelyet északról az Alpok csúcsai és délről a lapos síkság határol. Kertek, gyümölcsösök és erdők szegélyezik a partjait, amelyek festői hátteret nyújtanak a pihenés, kikapcsolódás céljából idelátogatók számára. A legdélebbi város Sirmione, amelynek területén természetes meleg források, egy kis vár és Észak-Olaszország legnagyobb római kori romjainak gyűjteménye található. A tó északi partján fekszik a Riva del Garda, amely többnyire a szabadtéri tevékenységek, így a vitorlázás, szörf, kajak és az úszás kedvelőinek fő célpontja.

Cinque Terre

A Cinque Terre tagadhatatlanul az egyik legszebb régiója Olaszországnak. Egy látogatás az öt falu közül bármelyikbe (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Monterosso és Corniglia) csak megerősíti ezt! Képeslapszerű kinézetüket annak köszönhetik, hogy a városok a meredek dombokon és magas sziklák tetején épültek, kilátással a Földközi-tengerre. Kevés ennél látványosabbat lehet elképzelni! A legtöbb város csak vonattal megközelíthető. Kényelmes gyalogló cipő elengedhetetlen, hiszen az autózás nem engedélyezett ezen városok régebbi részeiben. A Cinque Terre városai: itt.

Velence

Velence tökéletes hely egy romantikus hétvégéhez, hiszen itt csatornák helyettesítik az utakat és az épületek az Adriai-tengerből olyan mintha varázsütésre nőnének ki. Velence időtlenségét mutatja az is, hogy a hely immár több száz éve vonzza az utazókat. Velence varázslatos élményt nyújt, mikor szerenád szól a csatornán való gondolázás közben, azonban ha valaki ezt nem kedvelné, a Szent Márk Tér kávézói is kellemes időtöltést kínálnak. A Szent Márk Székesegyházban kincsleletek (ékkövekkel kirakott oltárképek, ikonok és szent ereklyék) találhatóak, ilyen például Szent Márk márvány-burkolatú síremléke. Velence legszebb helyei: itt.