Görögország a rengeteg ősi romról, a fehérre meszelt falvakról, a napsütötte strandokról, a finom ételekről és a barátságos légkörről ismert, így nem csoda, hogy Európa egyik legkedveltebb utazási célpontja...

Görögország a rengeteg ősi romról, a fehérre meszelt falvakról, a napsütötte strandokról, a finom ételekről és a barátságos légkörről ismert, így nem csoda, hogy Európa egyik legkedveltebb utazási célpontja. Görögországot hegyvidéki szárazföld és több száz sziget alkotja, amelyek lenyűgöző tájakat, történelmi helyszíneket, éjszakai élményeket és kulturális élvezeteket nyújtanak. Íme egy áttekintés Görögország legjobb helyeiről:

 

 

Delphi

Az athéni Akropolisz után Delphi Görögország második legnépszerűbb régészeti lelőhelye. Delphi Athéntól körülbelül két és fél órára, a félelmetes Parnasszoszi-hegy lejtőin található, melyet az ókori görögök a világ közepének tartottak. 

Meteora

A görög Meteora szó azt jelenti, "a levegőben lebegő", és ez a kifejezés megfelelően írja le ahogyan a látványos sziklák több mint 366 méter magasan a levegőbe emelkednek, kilátással közép-görögország falvaira, Kalambakára és Kastrakira. Ami ezeket a sziklákat még inspirálóbbá teszi az az, hogy ezekben a történelmi kolostorokban tartották meg a tanácskozásokat. A kolostorok története a 14. és 16. századig nyúlik vissza, az itt élő szerzetesek építették, lelki nyugalmat és a vallási üldözések elől szabadságot kerestek.

Kréta

Krétának, a legnagyobb görög szigetnek kiterjedt területét kellemes kontrasztok jellemzik, ahol a tájak a lenyűgöző partvidékektől a zord hegyekig váltják egymást a dombvidékeket pedig olajfák tarkítják. A nyüzsgő nagyvárosok mellett a csendes falvakban is szabadtéri kávézók várják vendégeiket. A történelemmel átitatott Kréta még mindig magán viseli az évszázadok során itt élő civilizációk régészeti nyomait.

Athén

A több mint 3000 éve lakott Athén széles körben ismert, mint a nyugati civilizáció bölcsője, és demokrácia a szülőhelye. A város történelmi és modern jellemzők zavaros keveréke. Athén régészeti romokról és emlékekről ismert, mint például a híres Akropolisz, a Parthenon, az ókori Agora és a Dionysosi Színház, csak hogy néhányat említsünk.

Görög szigetek

A gyönyörű és egzotikus görög szigetek minden évben turisták tömegeit csalogatják, így a világ egyik legkedveltebb utazási célpontjai. Több mint 2000 sziget közül lehet választani, melyek száma és változatossága eleinte zavarba ejtő lehet. A gyönyörű strandoktól, az antik romokon, színpompás kikötőkön át az aktív vulkánokig, a Görög-szigeteken mind megtalálhatóak. A Kükládok szigetcsoport tagja, Santorini az egyik legszebb sziget és határozottan az egyik legjobb hely, melyet meg kell látogatni Görögországban. Szintén a Kükládok szigetcsoport része Mykonos, melynek sajátossága a modern, városi társadalom, mely keveredik a hagyományos fehérre meszelt házakkal és a labirintusszerű utcákkal. Az Égei-tengeren, Törökország partjainak közelében található Rodosz a Dodecanese szigetcsoport fővárosa és legnagyobb szigete, mely nagyszerű strandjaitól és történelmi jelentőségétől népszerű. Görögország legészakibb részén a Jón-szigetek között található Korfu, mely sok idegen hatalom fennhatósága alatt állt, különösen a velenceiek és a britek hatása mutatkozik meg a sziget kultúrájában és építészetében egyaránt.