Toszkánát az emberek különböző célokból keresik fel. Sokakat a képzőművészet és a középkori történelem csodái vonzanak, mások pedig a gyönyörű vidéki táj és a zöldellő hegyvonulatok miatt érkeznek ide...

Toszkánát az emberek különböző célokból keresik fel. Sokakat a képzőművészet és a középkori történelem csodái vonzanak, mások pedig a gyönyörű vidéki táj és a zöldellő hegyvonulatok miatt érkeznek ide. Az ínyencek is megtalálják a helyüket Toszkána vendéglőiben, ahol természetesen a helyi finomságok között szerepelnek a jó borok is. A fiatalok körében pedig remek lehetőségnek ígérkezik az olasz nyelv elsajátítására. Az év bármely szakaszán látogatunk el e csodás olasz régióba - első rész -, mindenki számára valami különlegeset kínálni Toszkána...

 

 

Lucca

Lucca egy elbűvölő középkori város, melyet impozáns, reneszánsz stílusú faláról és a benne rejlő gyönyörű városközpontról ismerünk fel. Megannyi csodálatos templom vár minket, s a kertek egyszerűen lenyűgözőek. A Duomo San Martino temérdek történelmi kincset őriz, mint Tintoretto Utolsó vacsorája, vagy Ilaria del Carretto síremléke. A Pallazzo Pfanner csodaszép barokk kertjeiről híres, a San Michele-templomban pedig betérhetünk egy helyes kis múzeumba.

Chianti borvidék

A Chianti borvidék mindenkit ámulatba ejt. A Firenze és Siena között elterülő tájon csodálatos szőlőtőkék sorakoznak. Sőt a borvidék része még a Val d’Elsán át nyugat felé, illetve a Valdarnón át kelet felé húzódó földterület is. A Chianti borvidéken át autózva felfigyelhetünk egy-két plébániára, házikóra is, de a fő látványosságot a hatalmas szőlő- és olajfaültetvények adják. Természetesen amellett, hogy ilyen gyönyörű a táj, lehetőségünk nyílik a borkóstolásra is.

Pisa

Az Arno folyó mentén húzódó Pisa Itália egyik leglátogatottabb városa. A monumentális emlékművek ma is jelzik dicső múltját, s azt, hogy a középkorban valódi kereskedelmi birodalomként létezett. Természetesen mindenkinek a ferde torony jut eszébe Pisáról, de valójában számos más gigantikus épület is várja a turistákat.

Siena

A három összefüggő domb tetején helyet foglaló Siena remek lehetőség arra, hogy visszacseppenjünk a középkorba. Évente megrendezik az ún. Paliót, mely nem más, mint egy középkori lóverseny, így e hagyomány által is átélhetjük a régi korokat. Siena hatalmas műemlékei is várják az idelátogatókat, hogy elmondhassák az ő történetüket.

Firenze

Firenze, Toszkána közigazgatási székhelye, olyan, akár egy kültéri múzeum, ahol az építészet csodáit állították ki. Egész Firenze területén műalkotásokba botlunk, s a múzeumok csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Lenyűgöző templomok, mint a Santa Maria del Fiore, illetve művészeti gallériák, például az Uffizi vagy éppen a Pitti-palota teszik gyönyörűvé a várost.