Izland az egyik legaktívabb vulkánikus terület az egész világon. Izland népszerűsége a turizmussal együtt napról napra növekszik, jelenleg ezt az országot tartják az egyik leglenyűgözőbb helynek egész Európában. Az idelátogató felfedezheti a fantasztikus tájakat és természeti látványosságokat, mint a zord fjordok, a meleg források, valamint a gleccserek sokasága...

Izland az egyik legaktívabb vulkánikus terület az egész világon. Izland népszerűsége a turizmussal együtt napról napra növekszik, jelenleg ezt az országot tartják az egyik leglenyűgözőbb helynek egész Európában. Az idelátogató felfedezheti a fantasztikus tájakat és természeti látványosságokat, mint a zord fjordok, a meleg források, valamint a gleccserek sokasága. A turizmus ebben az országban egyre virágzik: a fürdőzés a csodás kék lagúnákban és túrázás éjfélkor, napfényben vonzó lehetőség a turisták számára. Az alábbiakban - második rész -, ennek a gyönyörű országnak a leghíresebb és leglátogatottabb természeti látványosságai kerülnek bemutatásra. 

Ha személyesen is átélnéd Izland szépséges tájait, nézd meg programunk: Kirándulás Izlandon.

 

 

Blue Lagoon

Ez a népszerű ember alkotta geotermikus kristálytiszta vizű termálfürdő az egyetlen a földön, ahol jéggel és hótakaróval körülvéve úszhat az idelátogató a 40 Celsius-fokos vízben egész évben. Ezen a területen a Svartsengi Geotermikus Erőmű melléktermékeként, a kiömlő, felhevült tengervíz található, és a lagúna gazdag ásványianyag-tartalma jótékonyan hat különböző problémákra. A jeges akvamarin vizek mellett a síkság tájait jellemző fekete színek kirívó ellentéte teszi még lenyűgözőbbé a helyet, így ez az egyik a legtöbbet fényképezett látványosság Izlandon.

Nagy-gejzír

Ez a természeti látványosság Izland délnyugati részén található, és már aktív 10.000 éve. Kitöréskor a forró víz akár 70 méter magasan lövell ki a levegőben. Gejzírek okozói gyakran a rétegvizek, ez a szökőforrás mintegy 2000 méter mélyről tör fel. Amikor eléri a víz a mélyben a forráspontját, akkor forró víz, gőz formájában kilövell. Mind a kétfajta természeti jelenség lenyűgöző látvány.

Lake Myvatn

A Myvatn-tó (Szúnyog-tó) 1974-ben a természetvédelmi területen jött létre, és ez a hely vált az egyik legkedveltebb turisztikai látványossággá. Sok felfedeznivaló található itt, úgy, mint az Istenek-vízesése zuhatag, mely még ma is a leghíresebb vízesés Európában. Az idelátogatók megtekinthetik a pazar madárvilágot, a vulkáni krátereket valamint a gyönyörű tavakat is.

Ásbyrgi

Az Ásbyrgi-kanyon egy 3 és fél kilométer hosszú kanyon, amelynek 100 méter magas falai vannak. Az idelátogató megtekintheti a Sirályhojszákat költési időszakban. Az Ásbyrgi-kanyon a legészakibb tartományában található a híres Jokulsargliufur Nemzeti Parknak.

Seljalandsfoss

Skogafoss és Selfoss között található a Seljalandsfoss-vízesés, amelyről azt állítják, hogy az egyik legtöbbet fényképezett vízesés az országban. A turisták gyalogolhatnak a 60 méter magas vízesés mögött, ami figyelemre méltó látványt nyújt. A buja zöld környezet és a ködös környék teszi ennek a vidéknek a hangulatát vonzóvá, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni az idelátogatóknak.