A Haiku Lépcsők, vagy más néven a „Lépcsősor a Mennybe”, nem más, mintegy 4000 betonlépcső sora Hawaii-on, amely a Haiku-völgyből a 2800 méter magas, felhő borította „Pu'u Keahi A Kahoe” hegy csúcsára vezet...

A Haiku Lépcsők, vagy más néven a „Lépcsősor a Mennybe”, nem más, mintegy 4000 betonlépcső sora Hawaii-on, amely a Haiku-völgyből a 2800 méter magas, felhő borította „Pu'u Keahi A Kahoe” hegy csúcsára vezet. A lépcsősor eredetileg fából készült 1942-ben és arra használták, hogy az amerikai hadsereg antenna kábeleket fektetessen le a sziklák egyik oldaláról a másikra, az alacsony frekvenciájú rádiókommunikáció kialakítása érdekében.

A haditengerészeti bázis leszerelését követően, 1950. után a falépcsőket vasbetonelemek váltották fel, és az Egyesült Államok Parti Őrsége Omega Navigációs Rendszerének működtetéséhez használták. Az állomást és a nyomvonalat lezárták a nagyközönség előtt 1987-ben. Annak ellenére, hogy a túrázás itt illegális, mégis több száz merész túrázó figyelmen kívül hagyja a "Tilos a belépés" jelzést és kora reggel elindul, hogy elkerülje a bázison állomásozó őröket, azért, hogy sétálhasson a hegygerincen.

David Chatsuthiphan az UnrealHawaii.com webhely által közzé tett nyilatkozata szerint: „A Haiku- lépcsők nem a legnehezebb túra a szigeten, de a csodálatos kilátás és a gerinc mindkét oldalának rendkívül meredek lejtése miatt az egyik legemlékezetesebb”. A hegycsúcs tetején, még mindig látni lehet azokat az antennákat, amelyek 200.000 W teljesítményű rádiójeleket sugároztak, így képesek voltak kapcsolatot teremteni tengeralattjárókkal az innét messze található Tokió-öbölben is, ahol a tengeralattjárókat alámerítették.

A jeleket 10.600 km innen, még Indiában is fogni lehetett volna. A helyi lakosok próbáltak nyomást gyakorolni a kormányzatra, hogy nyissa meg a nagyközönség előtt a Haiku-lépcsőket, azonban a kormányzat szerint megfizethetetlen költséget jelentene a lépcsőket biztonságos állapotban fenntartani.