Kalifornia jóval több érdekességet nyújt, mint filmsztárokat és a jól ismert Disneyland-et. Számos lenyűgöző természeti látnivalóval büszkélkedhet, beleértve a gyönyörű strandokat, nyugalmat árasztó sivatagokat és a fenséges hegyek...

Kalifornia jóval több érdekességet nyújt, mint filmsztárokat és a jól ismert Disneyland-et. Számos lenyűgöző természeti látnivalóval büszkélkedhet, beleértve a gyönyörű strandokat, nyugalmat árasztó sivatagokat és a fenséges hegyek látványát is. Kalifornia - első rész - ezen kívül otthona számos izgalmas nagyvárosnak illetve hangulatos kisvárosnak is, és a világ néhány legjobb borászata is megtalálható itt. Az alábbiak áttekintést adnak Kalifornia legkedveltebb kirándulóhelyeiről:

 

 

San Diego

Mesés strandokat, ideális klímát és család számára is élvezhető látnivalókat kínál San Diego, így nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Kaliforniában. San Diego a mexikói határ északi részénél található, egy nagy tengerparti város, kisvárosi hangulattal. A legnépszerűbb látványosság a városban a híres állatkert, amely a virágzó kertjeiről és a spanyol építészeti stílusáról ismert Balboa Parkban található. A város kínál több, a családok által is megtekinthető programot és látványosságot, mint például a SeaWorld San Diego és a Birch Aquarium. Egy másik turisztikai célpont San Diego lenyűgöző partvidéke a több mérföld hosszú fantasztikus tengerpartjával így, az előkelő partszakaszokkal is La Jolla szomszédságában.

Death Valley – Halál-völgy

A Mojave sivatagban található a Death Valley azaz a Halál-völgy, amely a Death Valley Nemzeti Park nagy részét alkotja. Bár ez tekinthető a legszárazabb és a legalacsonyabb helynek Észak-Amerikában, a Halál-völgy mégis széles skáláját kínálja a szabadtéri tevékenységeknek, így történelmi helyszínek valamint a természeti környezet megtekintésére is van lehetőség. A hófödte hegyek és színes homokdűnék is megtalálhatóak itt, így a Halál-völgy egyedülálló sivatagi tájai nem hasonlítanak egyetlen helyhez sem Kaliforniában. Érdekes helyei közé tartozik a festői kilátó Zabriskie Point és a történelmi helyszínek, mint a Scotty’s Castle, valamint a Wildrose Charcoal Kilns és a szellemvárosok romjai is.

Los Angeles

Kalifornia déli részén helyezkedik el az USA második legnagyobb városa Los Angeles, amelyet a csendes óceán tengerpartja (Pacific Coast), valamint hegyek és völgyek határolnak. Az „Angyalok városaként” is ismert település széles skáláját kínálja a látnivalóknak és a strandoknak, ideértve a vad és őrült Venice Beach-et és a Malibu-t, amely tengerpartok kedveltek a filmsztárok körében is. Itt találhatóak, a legismertebb vidámparkok a világon, mint például Disneyland és a Universal Studios Hollywood is. Los Angeles az egyik legjobb hely az Egyesült Államokban a hírességek felkutatásához. A turisták megkereshetik a hírességek otthonait, vagy bevásárolhatnak azokban a dizájner üzletekben Beverly Hills-ben, ahol a filmsztárok is vásárolnak. Az Angyalok városába utazók meglátogathatják és megkóstolhatják ugyanazon neves éttermek kínálatait, mint ahol a hírességek a gazdagok vacsoráznak.

Yosemite Nemzeti Park

A Yosemite Nemzeti Park a Sierra Nevada hegységben található Közép-kelet Kaliforniában. A nemzeti park közkedvelt a lenyűgöző gránit sziklái, az óriás mamutfenyő ligetek, a gyönyörű vízesések és nem utolsó sorban a változatos növény- és állatvilága miatt. A látogatók túrázhatnak a mintegy 1300 km hosszú útvonalon, vagy vezethetnek festői útvonalak mentén, és gyönyörködhetnek a tájban, bepillantást nyerve a nemzeti park élővilágába is. A látnivalók közé tartozik a Nature Center és a Yosemite Museum valamint a történelmi helyek, mint a LeConte Memorial Lodge és az Agwahnee Hotel is, de mindenképpen érdemes ellátogatni a Glacier Point kilátóhoz, ahonnan hihetetlen panoráma nyílik a Yosemite-völgyre.

San Francisco

San Francisco egy szórakoztató és izgalmas város Észak-Kaliforniában, a félsziget csücskében található a San Francisco Bay Area régióban. Kétségtelen, hogy a Golden Gate-híd a város fő látványossága, a turisták átvezethetnek, vagy akár átbiciklizhetnek, illetve átsétálhatnak a híres függőhídon, hogy megcsodálják és fotót készíthessenek a lenyűgöző kilátásról. Ezen kívül a turisták ellátogathatnak a szűk kanyarjairól híres Lombard Street-re vagy meglátogathatják a San Francisco-i Chinatown városrészt is, amely a legnagyobb kínai városrész Ázsián kívül. Mindezek mellett a város másik nagy turisztikai kedvenceit sem érdemes kihagyni: a Fisherman Wharf-t (eredetileg kikötői rakodásra és halászati tevékenységhez használt rakparti móló) és a hírhedt, egykori börtönt az Alcatraz-szigeten.