Az Angel-vízesés a világ legmagasabb vízesése. Azt tartják, hogy a víz a lapos, Auyan-Tepui-nak („Ördög Hegye”) nevezett fennsíkon jelent meg. A Guyanai-fennsíkról, a Churun folyóból zuhan alá az Ördög-szurdokba. Az 1930-as évekig a világ számára létezése ismeretlen volt.

Az Angel-vízesés a világ legmagasabb vízesése.  Azt tartják, hogy a víz a lapos, Auyan-Tepui-nak („ Ördög Hegye”) nevezett fennsíkon jelent meg. A Guyanai-fennsíkról, a Churun folyóból zuhan alá az Ördög-szurdokba.


Az 1930-as évekig a világ számára létezése ismeretlen volt. Bár a helyiek és néhány európai is tudott hollétéről, névadója James Angel, egy amerikai pilóta volt az első, aki a vízesésnél repült, nem meglepő tehát, hogy róla nevezték el, ő azonban két évvel a felfedezését követően egy a vízeséstől nem messze bekövetkezett repülőgép szerencsétlenségben életét vesztette. Repülőgéppel, hajóval, vagy a dzsungelen keresztül lehet megközelíteni a zuhatagot. 

Elképesztő tények kapcsolhatóak a vízeséshez.  500 méter széles alapja 20-szor nagyobb (vagy hosszabb) a Niagara-vízesésénél.  A turizmusban és a filmiparban is egyaránt kedvelt helyszín. Nagyon vonzó turista attrakció, azonban megközelítése meglehetősen bonyolult, ugyanis egy izolált dzsungelben található. Ahhoz, hogy megcsodálhassuk, általában a folyami utakat kell választanunk. Decembertől Márciusig a vízesés kevésbé tisztán látható.

A világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Akik azonban rendszerint akkor érkeznek vezetőjükkel, ha már megszervezték a túrát és annak minden részletét, ugyanis a megközelítés nehézségei miatt, ha egyedül vág neki valaki az útnak, akkor nagy valószínűséggel sikertelenül jár. 

1971-ben egy angol és három amerikai kalandor felmászott a zuhatag szikláin, 10 nap alatt, egy kaland kedvéért. Rajtuk kívül még számos más kalandokra és kihívásokra vágyó turistát is csalogat a vízesés a mai napig.

A 979 métert zuhanó víz lélegzetelállító látványt nyújt. Kikapcsolódásra ideális környezet, mely egyben felejthetetlen élményt is jelent számunkra, amennyiben nem ijedünk meg a kissé nehézkes, kalandos utazástól.