1964-ben, két külön nemzetállamokból alapították Tanzániát, amely Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is...

1964-ben, két külön nemzetállamokból alapították Tanzániát, amely Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is. Az ország több tucat gyönyörű, fehér homokos stranddal büszkélkedhet, ilyen strandok találhatóak Zanzibár szigetén is. Íme néhány - első rész - felejthetetlen látnivalói Tanzániában:

 

 

Manyara-tó

A nedves évszakban Manyara-tó ad otthont a közel 300 különböző vonuló madárfajnak, többek között több ezer flamingónak. A száraz évszakban lúgos iszapfészkek (vízből kiálló lapított iszapkúp) veszik át a vizek helyét. Ez a legjobb alkalom arra, hogy a nagy emlősöket, így vízilovakat, elefántokat, gnúkat és zsiráfokat is láthassunk. Számos (jól felszerelt) bungaló a szálláslehetőség mellett éjjel - nappali szafarikat is kínál a turisták számára.

Zanzibár

Az Unguja sziget – a „Fűszer szigetek” egyike - szintén a Zanzibar szigetcsoport része. Zanzibar egykor a Brit Birodalom része volt, azonban ma egy félig autonóm régiója Tanzániának. Ez az afrikai sziget évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi központ volt - olvasztótégelye az afrikai, indiai és arab hatásoknak. Zanzibar fő turisztikai látványossága a Stone Town (Kőváros), a fehérre meszelt korall kőből épült házaival (amelyek némelyike már felújításra vár), továbbá a sziget gyönyörű, fehér homokos strandokkal várja a kikapcsolódásra vágyó turistákat.

Kilimandzsáró

Kilimandzsáró egy inaktív vulkán északkelet Tanzániában, közel a kenyai határhoz. A Kilimandzsáró hegység tengerszint feletti magassága 5895 méter, így Afrika legmagasabb hegycsúcsa, és a világ legmagasabb szabadon álló hegye is. Bár közel helyezkedik el az Egyenlítőhöz, Kilimandzsáró a szavanna síksága fölül kiemelkedő hófödte csúcsáról híres. A hegy a hegymászók és a világ minden tájáról érkező turisták egyik legkedveltebb célpontja.

Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Az Ngorongoro Kráter egy vulkán kitörése és összeomlása következtében alakult ki két-három millió évvel ezelőtt. A kráter meredek oldalain kialakult természetes növényzet sokféle vadon élő állatnak ad otthont. Itt van a legnagyobb valószínűsége annak, hogy a veszélyeztetett fekete orrszarvúkkal találkozzanak az idelátogatók Afrikában. A helyi lakosok (maszájok) számára megengedett, hogy a szarvasmarháikat a kráter területén legeltessék, de a nap végén, el kell hagyniuk a területet.

Serengeti Nemzeti Park

Serengeti Nemzeti Park az egyik legismertebb szafari célpont Afrikában és egyben az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Tanzániában is. A nemzeti park a vadon élő gnú és zebra állatok éves vándorlásáról is ismert. Májusban érdemes leginkább meglátogatni a parkot, amikor a fű kiszárad és kiég, és a gnúk és zebrák hatalmas tömegei verődnek össze és kínálnak csodálatos látványt a látogatóknak.