A Fülöp–szigetek Ázsia keleti peremén található, amely több, mint 7000 szigetet foglal magába, barátságos helyi lakosságáról ismert valamint sok bennszülött törzsnek is otthont ad. Az érintetlen, természetes strandoktól...

A Fülöp–szigetek Ázsia keleti peremén található, amely több, mint 7000 szigetet foglal magába, barátságos helyi lakosságáról ismert valamint sok bennszülött törzsnek is otthont ad. Az érintetlen, természetes strandoktól és a csodálatos természeti csodáktól az izgalmas történelmi helyszínekig és az „egyszer az életben” élményekig, a Fülöp-szigetek egyszerre kínál sok izgalmas látnivalót és tevékenységet. Az alábbi főbb nevezetességek ízelítőt nyújthatnak egy Fülöp-szigeteki kikapcsolódáshoz.

 

 

Tubbataha Reef

A Tubbataha Reef a Sulu-tenger egyik nyílt-tengeri szentélye, amely védett, hiszen a Tubbataha Reef National Marine Park (Tubbataha Reef Nemzeti Tengeri Park) része. A Tubbataha zátonyt két korallsziget alkotja, az Északi -és a Déli Korallsziget, amelyeket egy mély, megközelítőleg 8km széles, mély csatorna választ el egymástól. A Fülöp-szigetek egyik legnépszerűbb merülőhelyének tartják korallfalai miatt, hiszen amikor a sekély korallzátonyok hirtelen érnek véget, hatalmas mélységek következnek utánuk és így kiváló lehetőséget nyújtanak a búvárkodáshoz. A tenger hullámzása április - június között a legnyugodtabb, így a Tengeri Park ebben az időszakban kínál búvárszafari kalandokat.

San Agustin-templom, Manila

A Manilában található San Agustin-templomot mindenképpen érdemes megtekinteni. Ez a gyönyörű templom 1589-ben épült és az évszázadok során túlélt hét földrengést és két tűzvészt is és a Fülöp-szigetek legrégebbi kőtemplomaként maradt fenn. A főbejárat fa ajtaját gyönyörű faragások díszítik, a mexikói hatású belső terek a latin kereszt alaprajzát idézik. A gyönyörű mennyezetet az olasz mesterek, Giovanni Dibella és Cesare Alberoni az 1800-as években készítették.

Mayon Volcano

A több, mint 2400 méter tengerszint feletti magasságban található Mayon vulkán a tökéletesen szimmetrikus kúp alakjával egyedülállónak számít. A vulkán számos szabadidős tevékenységre nyújt lehetőséget, mint például a kempingezésre, hegymászásra, túrázáshoz, madárleshez és nem utolsósorban a fotózáshoz is. Egy festői helyről, a közeli Cagsawa romoktól csodálatos panoráma nyílik a Mayon vulkánra, amely a legaktívabb vulkán a Fülöp-szigeteken, és amely az elmúlt 400 évben már több, mint 49-szer kitört. A legpusztítóbb kitörése 1814. február 1-jén történt, amikor a vulkánikus kőzetek kilövellése lerombolta a közeli városokat. 1814 évi kitörést követően fennmaradt harangláb és a barokk templom maradványai ma is megtekinthetőek.

Malapascua Island

A Malapascua egy kis sziget, amely csendes halászfalvai, és tökéletes merülőhelyei miatt népszerű, és emellett az egyetlen hely a világon, ahol rendszeresen megtekinthetők a rókacápák, valamint manta ráják és pörölycápák is. További rejtett kincsei a szigetnek: a gyönyörű, fehér homokos strandok, a kókusz fákkal körülvett kristálytiszta víz és nem utolsó sorban színes korall kertek is.

Puerto Galera

Manilától délre található egy elbűvölő tengerparti város, Puerto Galera, amely elsődlegesen a gyönyörű strandjai, a kiváló merülőhelyei továbbá a tengeri fajok sokfélesége miatt kedvelt. A legnépszerűbb strandjai a White Beach és a Sabang Beach, amelyek közelében a vásárlási, étkezési, szállodai szolgáltatások és az éjszakai szórakozási lehetőségek is elérhetőek. Egy másik népszerű hely, Muelle Bay - egy kikötő -, ahol boltok, éttermek és bárok üzletsorai állnak az idelátogatók rendelkezésére. Mindezeken túl, az érdeklődők lemerülhetnek és megtekinthetnek Ázsia legszebb korallzátonyai közül néhányat vagy búvárkodhatnak régi hajóroncsok és több száz halfaj között.