Tokióban nem mindennapi hostelt hoztak létre, mégpedig egy könyvesbolt mintájára. Biztosan velünk is előfordult már, hogy szerettünk volna a könyvesboltban maradni, és egész éjszaka olvasni, miután mindenki elhagyta az üzletet. Ha ellátogatunk Tokióba, vagy olyan szerencsések vagyunk...

Tokióban nem mindennapi hostelt hoztak létre, mégpedig egy könyvesbolt mintájára. Biztosan velünk is előfordult már, hogy szerettünk volna a könyvesboltban maradni, és egész éjszaka olvasni, miután mindenki elhagyta az üzletet.

Ha ellátogatunk Tokióba, vagy olyan szerencsések vagyunk, hogy itt élünk, megtapasztalhatjuk milyen egy este, amikor a Book and Bed Hostelben, egy könyvben elmélyedve töltjük az éjszakát. A Book and Bed Hostel egy emeletes ház hetedik emeletén található, Ikebukuro szomszédságában, az ikebukuroi állomástól mindössze egy percnyi sétára.

Első pillantásra egy divatos könyvesbolt tárulkozik a szemünk elé, melynek egyik végén könyvespolcok sorakoznak, másikon pedig kanapék és kényelmes párnák csalogatnak bennünket. Azonban mindezen könyvespolcok mögött 12 egyágyas kapszula-szerű hálófülke található, melyekhez létra vezet fel. Kétféle méretű fülkéből, a Compact-ból, mely 205x85 cm-es, illetve a tágasabb Standard-ból választhatunk, mely 205x129 cm-es.

Az ingatlanon belül további 18, emeletes hálótér áll rendelkezésre. Nyitásakor mintegy 1700 könyvvel büszkélkedhetett, japán és angol nyelvű könyvekkel egyaránt. A tulajdonos szeretné kibővíteni az itt található könyvek számát 3000-re, habár egyetlen itt fellelhető könyv sem eladó. Hangulata egyedi, különleges emlékeket hagy az itt éjszakázókban.