A Côte d'Azur, mely annyit tesz, Azúr-part, a tökéletes kikapcsolódás helyszíne. Az idelátogatók gyönyörű strandokon pihenhetnek a kellemes időjárás biztosította napsütésben. Azonban a Francia Riviéra nemcsak fürdőzési lehetőségeket...

Côte d'Azur, mely annyit tesz, Azúr-part, a tökéletes kikapcsolódás helyszíne. Az idelátogatók gyönyörű strandokon pihenhetnek a kellemes időjárás biztosította napsütésben. Azonban a  Francia Riviéra - első rész - nemcsak fürdőzési lehetőségeket kínál, hiszen mindig megrendezésre kerül valamilyen rendezvény is, akár a Cannes-i Filmfesztivál, vagy a Formula-1 monacói nagydíja. 

 

 

Saint Paul de Vence

Saint Paul de Vence méltóságteljesen áll egy domb tetején, s középkori épületei csak úgy vonzzák a turistákat. A középkori hangulatot fokozza a város művészethez való viszonya is: rengeteg művészeti galériának, múzeumnak ad helyet, akárcsak a világhírű Fondation Maeght-nak is. A város leghíresebb lakója Marc Chagall volt, aki itt élt és festegetett közel 20 éven át. Földrajzi helyzetéből adódóan kiváló kilátás nyílik róla az Alpokra, a környező vidékre, s a tengerre, mely ezt a gyönyörű várost a fényképészek álmává teszi.

Antibes

Ez a festői üdülőváros Nizza és Cannes között terül el a tenger partján, s valaha görög kereskedelmi kikötőként szolgált. Ennek emlékét őrzi a mai város képe a szűk macskaköves utcákkal és a bástyákkal. Azonban a Francia Riviéra második legnagyobb városa nemcsak a régi idők szépségeivel jeleskedhet. Ma már Antibes-ben található a Földközi-tenger legkitűnőbb kikötőjének egyike. A város ad otthont a Musee Picassónak is, mely múzeum a legendás művész tiszteletére épült, aki 1946-ban Antibes-ben élt. A múzeum a Chateau Grimaldiban kapott helyet, mely valaha a Grimaldi-család kastélya volt.

St. Tropez

St. Tropez strandjai és szállodái már az 1950-es évek óta vonzzák a hírességeket és a tehetősebbeket a világ minden pontjáról. A Nizzához és Cannes-hoz közel fekvő kikötőváros macskaköves utcái, valamint gyönyörű központja mindig lenyűgözi a turistákat. Többnyire olyan ízléses szállodákat láthatunk a városban, melyek a gazdag, híres emberek igényeit elégítik ki, s a kikötő is tele van jachtokkal. Világhírű strandjait sokan látogatják, s talán a legismertebb a Pampelonne. A strandok mellett nagyszerű éttermek és boltok várják a turistákat, s az éjszakai élet is nagyon aktív.

Nizza

A gyönyörű Nizza a francia Riviéra leghatalmasabb üdülővárosa, valamint nagy jelentőségű kikötő egész Franciaország viszonylatában. Mindemellett az ország hatodik legnagyobb városa is, így természetesen rengeteg látnivalót kínál. Akár gyalog, akár kerékpárral fedezzük fel a várost, nagyon szép helyeken visz keresztül a híres Promenade des Anglais: eljuthatunk a történelmi városközpontba, majd megpihenhetünk Nizza gyönyörű strandjain is. S az élet éjszaka sem áll meg, a szórakozás minden lehetősége előttünk áll. Éjszakai klubok és bárok tömegei várják a vendégeiket.

Monaco

Monaco apró városállamát Franciaország és a Földközi-tenger határolja. Tekintélyes méretű részt foglal el a francia Riviérából, ám megvan neki is a saját karaktere. A hercegség szó puszta említése jachtok millióit, pénznyelő kaszinókat és luxushoteleket idéz szemünk elé. A szerencsejáték lehetőségei tették Monacót vonzó turisztikai célponttá. A Monte Carlo kaszinó a mai napig Monaco legnagyobb attrakciója. Persze nemcsak a hazárdjáték szerelmesei látogatnak el ide, hisz rengeteg más látnivaló is akad. Remek opció családok számára az Oceanográfiai Múzeum, vagy éppen az őrségváltás Monaco-Ville-nél, annál a kastélynál, mely eredetileg középkori erődítményként szolgált.