Napsütötte üdülőhelyek, elegáns városok, tradicionális falvak, nyugodt nemzeti parkok és egyedülállóan szép tájak. Íme, 10 kihagyhatatlan hely, melyeket érdemes felkeresni, ha a Kanári-szigeteken járunk...

A Kanári-szigetek említésre kerül, valószínűleg mindannyian a napbarnított britekre, az ír bárokra és a hangulatos kávézókra gondolunk. A spanyol "tulajdonban" lévő, afrikai partoknál fekvő szigetek szubtrópusi klímájának és élővilágának is megvan a varázsa, azonban rengeteg a ránk váró felfedezni való is. Napsütötte üdülőhelyek, elegáns városok, tradicionális falvak, nyugodt nemzeti parkok és egyedülállóan szép tájak. Íme, 10 kihagyhatatlan hely, melyeket érdemes felkeresni, ha a Kanári-szigeteken járunk.

 

Teror, Gran Canaria

A sziget északi részén található bájos kisváros kiváló példája a gyarmati stílusú építészetnek. A központban található Basilica de Nuestra Senora del Pino és a Casa Museo de los Patrones de la Virgen, ahol festményeket, fegyvereket, régi fényképeket és 17. századi régiségeket őriznek, egyértelműen meghatározzák annak hangulatát. A lenyűgöző belső udvarok ideális helyek arra, hogy megpihenjünk egy padon és nézegessük kicsit a minket körülvevő szép környezetet és élvezzük a háborítatlan nyugalmat.

West Coast Road, Gran Canaria

A Kanári-szigetek „66-os útja” Agaete-ből indul és végig kanyarog a meredek sziklákon, mielőtt elérné célját, Barranco del Risco-t. Az út mellett, jobbra Tenerife terül el, de nem csak a városra, hanem a minket körülvevő tájakra és a tengerre is lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerszint felett 1500 méter magasból. Ahogy közeledünk La Aldea felé, ritka növényekkel, ködbe burkolózott sziklákkal, és csak e puszta sziklák tetején őshonos ritka madárfajokkal is találkozhatunk.

La Catedral, Gran Canaria

A helyiek véleménye alapján, melyek egységek, azt mondhatjuk, hogy a La Catedral a sziget legszembetűnőbb és legfontosabb egyházi épülete. Építése a 15. század elején kezdődött és 350 évig tartott, mire teljesen sikerült befejezni. A neoklasszikus homlokzatával ellentétben áll belső tere, mely egy szép példája az egyes művészettörténészek által Atlantik Gótikusnak nevezett építészeti stílusnak.

Los Hervideros, Lanzarote

A Los Hervideros szó szerinti fordításban forró edényeket jelent, amik tulajdonképpen barlangok, melyek mélyedései egy korábbi lávafolyam következményeinek tekinthetőek. Telihold vagy dagály idején a legideálisabb meglátogatni. Ilyenkor a sziklákon megtörő hullámok figyelése és azok hangja ráébreszti az embereket, hogy eltörpülünk a természet hatalmas ereje mellett.

El Cofete Beach, Fuerteventura

El Cofete Beach nem más, mint egy másfél kilométeres szakaszon elszigetelt, lenyűgöző, homokos tengerpart. Viszonylag érintetlenül fekszik a Villa Winter árnyékában, melyet főszezonban bármikor meglátogathatunk, hogy megismerjük annak igaz történetét. Nagy hullámok és bérelhető napágyak hívogatnak bennünket, azonban tudnunk kell azt is, hogy ez a strand népszerű lehet a nudisták körében is, így ezt indulás előtt mindenképp vegyük számításba.

Teide Nemzeti Park, Tenerife

A Kanári-szigetek leghíresebb természeti helye vitathatatlanul a világörökség részét képező Mount Teide. A Európa egyik legmagasabb vulkánja 3718 méter magas, melynek Hold-szerű tája folyamatosan változik. Mielőtt azonban nekivágunk, érdemes előre bejelentkeznünk, mivel a túrázók körében népszerű helyről beszélhetünk. A csodálatos tájai és a felhők feletti séták sok embert vonzanak.

El Hierro

Az Atlanti-óceán közepén elhelyezkedő sziget történelmileg a világ végének volt tekinthető egészen addig, míg Kolumbusz 1492-ben a nagy, kék óceánon hajózott és eloszlatta a mítoszt. Akár légi úton akár hajóval közelítjük meg a szigetet, szemünk elé fognak tárulni hatalmas, meredek sziklái, a part menti falvak, valamint a türkizkék tenger, melyeknek együttes látványa felejthetetlen. El Hierro békés, tengerparti fürdőhelyei közkedveltek az utazók körében.

La Palma

La Palma szigetének egyik leghíresebb bennszülöttje Manolo Blahnik, cipőtervező. Az élet itt csakúgy, mint a tervező munkái, színes, élénk és pezsgő. Éjjel a sziget a legalkalmasabb hely arra, hogy a lüktető életből kicsit kiszabadulva leüljünk valahol a parton, és a tiszta csillagos égboltot kémleljük, miközben a hullámok morajlanak mellettünk.

La Gomera

Valóban igaz, hogy a jóból keveset adnak – La Gomera a Kanári-szigetek második legkisebb tagja. Érintetlen, nincs tömegturizmus, csak pár turista, kellemes hangulat és szép környezet. Santiago városa pedig nyüzsög az ajándéküzletektől, autentikus spanyol éttermektől és kis családi hotelektől. Kis mérete ellenére egy hatalmas kontinens szinte minden mikroklímájával rendelkezik: buja zöld erdők a sziget közepén, míg a partok mentén mély kanyonok és homokos sivatagok.

Betancuria

Betancuria egy olyan hely, melyet érdemes meglátogatnunk. Azonban ha a betankúriai folklór igazi autentikus élményét szeretnénk megtapasztalni, látogatásunkat időzítsük szeptemberre, a Penai zarándoklat idejére. Ebben a hónapban ugyanis egy fesztivált rendeznek a sziget védőszentjének tiszteletére. Érdemes felkeresni a San Diego Ermitázst is illetve sétálgatni és nézelődni hangulatos utcácskáiban.