Oroszország hatalmas országként, kikapcsolódási lehetőségek széles választékával várja látogatóit. Akár gleccserekkel tarkított hegyek lejtőin szeretnénk túrázni, akár csak a Föld egyik legrégebbi tavát sétálnánk körbe...

MOSZKVA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

MOSZKVA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  5*

Oroszország, Moszkva
Indulások: 2021.06.20-tól
Időpontok: 8 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: repülővel

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Moszkva, ez a minden porcikájában lenyűgöző és minden sarkon ámulatba ejtő grandiózus város nem kevésbé grandiózus élményekkel vár! A hatalmas sugárutakat és dimenziókat látva szinte hihetetlennek tűnik az első, a várost megemlítő 1147-es krónika, mely szerint Moszkva helyén csupán egy piciny kastély állt a határtalan orosz erdő mélyén. A kastélyból erőd, az erődből a XIII. századra város, a XV. századra pedig az Orosz Állam fővárosa lett. Moszkva napjainkban a világ egyik meghatározó metropolisza, eseménydús történelmével, építészeti csodáival és kincseivel pedig manapság a turisták egyik legfelkapottabb úti célja. A város évről évre még élhetőbb és izgalmasabb, s zöld területeinek száma is folyamatosan nő. Fedezze fel 2021-ben a fantasztikus Moszkvát, csatlakozzon csoportos moszkvai városlátogató programunkhoz!

  1. nap

Elutazás menetrend szerinti repülőjárattokkal Moszkvába. Érkezés után transzfer a szállodába, ahol bejelentkezés.

2. nap

Reggeli után autóbuszos városnézés, mely során a többek között a főváros főbb sugárútjai, a Bolsoj Színház, a Megváltó Krisztus-székesegyház, a Moszkvai Állami Egyetem, a Kreml és épületei (kívülről) és a XVI-XVII. századi orosz építőművészet kiemelkedő alkotása, a Novogyevicsij-kolostor látható. Majd az 1935-ben alapított, a világ második legsűrűbben használt metróhálózatának megtekintése. A moszkvai metró híres a szocialista realizmus jegyében épített, szobrokkal, freskókkal és mozaikokkal díszített állomásairól. Látogatás a világ legmagasabb ortodox templomában, a Megváltó Krisztus-székesegyházban, és a Vörös téren található, Rettegett Iván által építtetett Boldog Vazul-székesegyházban. Visszautazás a szállodába.

3. nap

Reggeli után utazás a Vörös térre, ahol séta a Moszkva közepén fallal körülvett történelmi épületegyüttesben, Oroszország kulturális és hatalmi központjában, a világörökség részét képző Kreml épületei között: Nagy Kreml Palota, Lázár templom, Blagovescsenszkij-székesegyház, Arhengelszkij-székesegyház, Nagy Iván harangtorony, Tizenkét Apostol-templom, Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Látogatás a Tretyjakov Képtárban, az orosz képzőművészet alkotásainak egyik legjelesebb múzeumában. Visszautazás a szállodába.

4. nap

Reggeli után szabad program. Fakultatív programlehetőség: Egész napos kirándulás a Moszkvától 71 km-re található Szergijev Poszadba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Szentháromság-Szergij-kolostorban, mely egyike az orosz ortodox egyház öt legmagasabb rangú kolostorának – lavrájának. Visszautazás a szállodába, ahol szállás.

5. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Minimum létszám: 20 fő

235 500 Ft/fő-től +

Oroszország hatalmas országként, kikapcsolódási lehetőségek széles választékával várja látogatóit. Akár gleccserekkel tarkított hegyek lejtőin szeretnénk túrázni, akár csak a Föld egyik legrégebbi tavát sétálnánk körbe, vagy a történelmi helyek és kulturális tevékenységek vonzanak bennünket, biztosan akad kedvünkre való elfoglaltság. Bárhogy is döntsünk, egy biztos, az Oroszországban tett kalandozásunk felejthetetlen lesz. Íme, néhány alternatíva, merre is kezdjük utazásainkat:

 

 

Transzszibériai vasútvonal

A világ leghosszabb vasútvonala Moszkvától Vlagyivosztokig halad, közben több folyót is keresztezve. Építését 1891-ben Vlagyivosztokban kezdték Nyikolaj Alekszandrovics trónörökös, a későbbi II. Miklós cár jelenlétében. Keleti és nyugati irányból egyaránt elkezdték építeni, a teljes pálya így 1901 novemberére készült el, amikor a két irányból haladó építők találkoztak. Sok utazó számára éjszakai szállást is jelent, míg egyik városból a másikba utazik. A vonaton első-, másod- és harmadosztályú hálókocsikat is találunk, melyek közül néhány saját fürdőszobával vagy zuhanyzóval rendelkezik.

Elbrusz

Az Elbrusz Oroszország legmagasabb pontja, a tengerszint feletti 5642 méter magassággal büszkélkedhet. A 7 kontinens legmagasabb 7 csúcsának egyikeként emlegetik. A tapasztalt és a kezdő hegymászókat egyaránt vonzza. A hegy vulkanikus eredetű, alvó vulkánnak minősítették, kitörést rég nem rögzítettek. A hegyen található siklórendszer megkönnyíti a csúcsok megközelítését, hiszen segítségükkel 3800 méter magasba juthatunk fel.

Gejzírek völgye

A Kamcsatka-félszigeten található Gejzírek völgye Eurázsia egyetlen, a világ második legnagyobb gejzír-mezeje. 1941-ben fedezte fel egy helyi tudós, Tatyana Ustinova. Tudósokat és turistákat egyaránt vonz, felejthetetlen látványának köszönhetően igen népszerű turisztikai attrakció.

Kizsi

Az Északnyugat-Oroszországban, egészen pontosan Karéliában található Kizsi-szigetén egy világszerte ismert szabadtéri múzeum. A Finnországgal és a Fehér-tengerrel határos régióban karjalaiak éltek a 13. század óta. A múzeum gyűjteményének egyike a Preobarzsenszkij-templom, melyet 22 gyönyörű hagymakupolája tett híressé. Érdekessége, hogy szegek nélkül, kizárólag farönkök felhasználásával építették. A szigeten továbbá több tucat faházikót, szélmalmokat, kápolnákat és istállókat is találhatunk.

Szent Szófia-székesegyház, Novgorod

Oroszország egyik legrégebbi városában, Novgorodban található az ország egyik legidősebb katedrálisa, a Szent Szófia-székesegyház. A majdnem negyven méter magas épület öt fantasztikus kupolával büszkélkedhet. Számos értékes és különleges vallási ereklyét őriz, melyeket érdemes közelebbről is szemügyre vennünk. Gyönyörű faragott kapui egészen a 12. századba nyúlnak vissza.