Oroszország hatalmas országként, kikapcsolódási lehetőségek széles választékával várja látogatóit. Akár gleccserekkel tarkított hegyek lejtőin szeretnénk túrázni, akár csak a Föld egyik legrégebbi tavát sétálnánk körbe...

Oroszország hatalmas országként, kikapcsolódási lehetőségek széles választékával várja látogatóit. Akár gleccserekkel tarkított hegyek lejtőin szeretnénk túrázni, akár csak a Föld egyik legrégebbi tavát sétálnánk körbe, vagy a történelmi helyek és kulturális tevékenységek vonzanak bennünket, biztosan akad kedvünkre való elfoglaltság. Bárhogy is döntsünk, egy biztos, az Oroszországban (sorozatunk első része) tett kalandozásunk felejthetetlen lesz. Íme, néhány alternatíva, merre is kezdjük utazásainkat: 

 

Bajkál-tó

A Transzszibériai vasúttal utazók közül sokan megállnak kicsit a Bajkál-tónál. A Föld legmélyebb és legrégebbi tava, az édesvízkészletek 20%-át adja. Szibériában helyezkedik el, korát 25 millió évre becsülik, a világ egyik legtisztább vizű tavaként tartják számon. Partjai mentén számos üdülőhely található, közkedvelt nyaralási és kikapcsolódási célpont.

Szuzdal

Az Oroszországi Arany Gyűrű része, Szuzdal, műemlékekben gazdag és igen hosszú történelmi múlttal rendelkező város. Ennek köszönhetően rengeteget tudna mesélni Oroszország múltjáról. Kétség kívül remek lehetőségünk nyílik arra, hogy megismerjük az orosz történelmi építészetet, hiszen a városban számos katedrális található. Történelme 1024-ig nyúlik vissza, hangulatában pedig az egész város olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum, mely visszarepíti látogatóit a múltba.

Kreml, Moszkva

A Kreml kétség kívül Moszkva egyik kihagyhatatlan látnivalója. Az ország állami hivatalainak fallal körülvett otthona, négy, a 15. és 16. században épült katedrálisnak és számos jelentős múzeumnak is helyet ad. Ezen a hatalmas terülten őrzik azt az ékszergyűjteményt is, melynek egyik darabja egy 190 karátos gyémánt, melyet Nagy Katalin orosz cárnő kapott egykor.

Ermitázs, Szentpétervár

A Nagy Katalin által 1764-ben alapított Ermitázs, az ország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, melynek a művészetet és kultúrát bemutató, több mint három millió darabból álló gyűjteménye jelenti egyik fénypontját. A gyűjtemény hat nagy történelmi épületkomplexumot foglal el, beleértve a Téli Palotát is, az orosz császárok egykori rezidenciáját.

Szent Bazil Székesegyház, Moszkva

Az 1554 és 1561 között épült katedrális Moszkva szívében található. Az ország méltán legkeresettebb turisztikai attrakciója. Ezen épület azonban nem belső tereivel, vagy gyűjteményével vonzza látogatóit, hanem jellegzetes építészetével. Tervezésének köszönhetően egy hatalmas máglya lángcsóváira hasonlító kupolái nem csak a korában, hanem a mai napig egyedinek és különlegesnek számítanak. Nincs ugyanis még egy, a Szent Bazil Katedrálishoz hasonlítható, vagy azzal vetekedő építmény a Földön. Kilenc hagymakupolája, mind-mind egyedi és lélegzetelállítóan szép.