A világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídját adták át ezen a nyáron a Szocsi Nemzeti Parkban, Oroszországban. Az 1800 méter hosszú hidat, egy festői, majdnem 200 méter magas szurdok fölé építették...

A világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídját adták át ezen a nyáron a Szocsi Nemzeti Parkban, Oroszországban. Az 1800 méter hosszú hidat, egy festői, majdnem 200 méter magas szurdok fölé építették.

A kíváncsi és bátor látogatóknak felejthetetlen élményt nyújt a folyóra és a hegyekre nyíló lélegzetelállító kilátás. Az extrém sportok kedvelőinek is izgalmas élményben lehet részük, ugyanis lehetőségük van bungee jumpingolni a híd számos különböző pontjáról.


A híd a AJ Hackett Szocsi Skypark egy része, melyet vele egy szinte időben nyitottak meg. A hidat Új-Zéland közreműködésével építették, melynek folyamata két évig tartott. 740 tonna fémre és körülbelül 2000 köbméter betonra volt szükség a függőhídhoz, melyet úgy terveztek, hogy ellenálljon az akár 9-es erősségű földrengésnek, még akkor is, ha az 3000 ember egyidejű jelenlétében következne be.


Vitathatatlanul bámulatos panoráma tárul a szemünk elé, bármerre is nézzünk. A kisebb kiugróknak köszönhetően látogatótársaink zavarása vagy akadályozása nélkül van lehetőségünk megállni fotózni, vagy akár csak nézelődni és elmélyülni a csodás érzésben, mely hatalmába kerít minket a hídon. Tériszonyosoknak azonban nem ajánljuk, hiszen hiába a felejthetetlen látvány, mégis csak 200 méteres magasságban kell megtenni ezt a hosszú sétát a levegőben.