Több mint két évtizede, Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont, évente 82 millió külföldi turista látogat el az országba. Az emberek a világ minden tájáról állítják, hogy Franciaországnak kifinomult kultúrája, káprázatos látványosságai, finom ételei és borai, valamint romantikus kastélyai és festői vidékei vannak...

Több mint két évtizede, Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont, évente 82 millió külföldi turista látogat el az országba. Az emberek a világ minden tájáról állítják, hogy Franciaországnak kifinomult kultúrája, káprázatos látványosságai, finom ételei és borai, valamint romantikus kastélyai és festői vidékei vannak.

 

Marseille
Európa egyik legrégebbi és Franciaország második legnagyobb városa, Marseille jelentős tengeri kikötő a Földközi-tenger délkeleti partján. Idilli környezettel, római korból származó romokkal, középkori építészettel és kiváló kulturális helyszínekkel büszkélkedhet. Marseille szintén egy dolgozó város számos egyetemmel és ipari ágazattal.

Lyon
A Rhone-Alpes régió és Rhone megye székhelye. Lyon ma a harmadik legnagyobb város Franciaországban, hosszú történelmi múlttal büszkélkedhet. Ismert a történelmi építészetéről, gasztronómiájáról és élénk kulturális életéről. Párizs után a második legnagyobb agglomerációval rendelkezik.

Cannes
Egészen a 19. századig Cannes csak egy csendes halászfalu volt, de ma már egy elbűvölő tengerparti város lett, mely híres a Cannes-i Filmfesztiváljáról. Ez a luxus üdülőhely a Francia Riviérán található, és igen kedvelt az enyhe mediterrán éghajlata és gyönyörű strandjai miatt.

Strasbourg
Strasbourg közvetlenül a német-francia határon fekszik, az elzászi régió fővárosa. A város az Európai Parlament és számos más fontos európai intézmény székhelye, mint például az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Európa Tanács. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. A világörökség részét képező történelmi városmag a Grand Ile (az Ill- folyócska szigetén található) egy olyan hely, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, ha az országban járunk.

Arles
Arles egy délkelet-franciaországi történelmi város. A város egyik legnagyobb vonzerejét a római kori építészet maradványai adják, melyek magukban foglalják az amfiteátrumot. Ez a nagy aréna ma bikaviadalok, fesztiválok és más különleges események helyszíneként szolgál.

Biarritz
Csak néhány mérföldre Spanyolországtól, Dél-Franciaországban, Baszkföldön található az ország egyik üdülővárosa, Biarritz, egy nyugodt, elegáns tengerparti üdülőhely. A Vizcayai-öbölben található, strandjai nagyra becsültek, hiszen kiváló úszási és szörfözési lehetőséget biztosítanak az idelátogatók számára.

A Loire-völgye
A népszerű idegenforgalmi célpont a Loire-völgy nagy tekintélynek örvend, hiszen nagyszerű látványt nyújtanak pompás kastélyai, festői szőlőültetvényei és történelmi falvai. A Loire-völgy 175 méter hosszan húzódik a Loire folyó mentén, mely keresztülfut Franciaország legszebb kastélyai és falvai között.

Bordeaux
Bordeaux egy délnyugat-franciaországi település Gironde megyében, a Bordeaux-i borvidék központja. Franciaország kulturális és történelmi városa címet méltán kiérdemelve viselheti, hiszen, mint az egyik legfontosabb kikötőváros, szép architektúrával, történelmi helyekkel, valamint kivételes művészeti és kulturális élettel rendelkezik. Bordeaux-ba való ellátogatásunk nem lenne teljes, ha kihagynánk a környező borvidékek megtekintését, ahol megcsodálhatjuk a festői falvakat, szőlőskerteket és kastélyokat.

Nizza
Franciaország ötödik legnagyobb városa, mely az ország második legnagyobb repülőterének ad otthont. Gyönyörű strandok, mediterrán időjárás, sokszínű látnivalók teszik az ország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé. Nizza a Francia Riviérán található, közel Monacóhoz. Burjánzó tengerparti üdülőhely, mely mindenki számára tartogat valamit.

Párizs
Több mint 45 millió ember látogat el évente Franciaország legkedveltebb turistacélpontjába. Párizs „a fények városa” és „a divat fővárosa” becenevekkel büszkélkedhet, nem véletlenül, hiszen ismert romantikus hangulatáról és vezető szerepet tölt be az üzleti életben, a szórakoztatásban, a gasztronómiai életben, a divatban, a művészetben és a kultúrában egyaránt. Párizs bátran kijelenthetjük, hogy azon városok közé tartozik, melyet életünkben legalább egyszer látnunk kell.