Ha valaha is Indiába látogatunk, a legvalószínűbb, hogy a klasszikus arany háromszög túrára fizetünk be. India óriási ország, ezért tulajdonképpen esélyünk sincs arra, hogy egy két hetes nyaralás alatt az ország legérdekesebb részeit felfedezhessük, így marad egy-egy régió bejárása.

Ha valaha is Indiába látogatunk, a legvalószínűbb, hogy a klasszikus arany háromszög túrára fizetünk be. India óriási ország, ezért tulajdonképpen esélyünk sincs arra, hogy egy két hetes nyaralás alatt az ország legérdekesebb részeit felfedezhessük, így marad egy-egy régió. Az arany háromszög azért népszerű, mert belefér akár egy hétre is és a látnivalók olyan mértékben koncentrálódnak itt, mint India más részein talán nem. Éppen ezért első indiai látogatásunkkor nem is vitás, hogy az arany háromszög a legjobb választás. A név három várost takar, Delhit, Jaipurt és Agrát és ezek meglátogatása megfelelő betekintést nyújt India légkörének megismeréséhez.

 

 

Delhi

India sokszínű és végletes ország. A megdöbbentő és lélegzetelállító jelzők is gyakran hagyják majd el a szánkat. Tény, hogy európaiként nehéz kezelni és megérteni az ország látszólagos ellentmondásait, szokásait és kultúráját. Ez a sokszínűség és végletesség talán nem is ütközik ki jobban, mint a fővárosban. A közigazgatási negyed díszes épületei és parkjai éles kontrasztban állnak a Paharganj sokszínű - és akár nevezhetjük lepukkantnak is - épületeivel. Delhiben számos nevezetesség látható. Részletes írásunk itt.

 

Főbb látnivalók

 

Humájun császár síremléke

 

 

Vörös Erőd

 

Qutub Minar

Ghandi sírja

 

 

Lótusz templom

 

 

Paharganj

 

 

Jama Masjid

 

 

Jaipur

Rádzsasztán fővárosa, a rózsaszín város, Delhitől 300 km-re délnyugatra helyezkedik el. A rózsaszín város is számos nevezetességet rejt, szinte bármerre nézünk, egy Unesco-s világörökségi helyszínbe botlunk. Az 1727.ben alapított, indiai szinten szokatlanul rendezett város utcáinak szabályos hálózatát a tudatos várostervezésnek köszönheti. Részletes írásunk itt.

 

Főbb látnivalók

 

Városi Palota

 

Hawa Mahal

 

Jal Mahal

 

 

Jantar Mantar

 

 

Amer (Amber) erőd

 

 

Nahargart erőd

 

 

 

Agra

Agra az a város, ahová mindenképpen el kell jutnunk egyszer. Nem maga a város miatt, hanem az örök szerelem emlékműve, India leglátogatottabb turistalátványossága és szimbóluma a Tádzs Mahal (Taj Mahal). A többi látnivaló szinte fajsúlytalan a tökéletes arányokkal rendelkező síremlék mellett.

 

Főbb látnivalók:

 

Taj Mahal (galéria)

 

Agra Erőd

 

Itmad-Ud-Daulah síremléke