Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a világhírű Princess Juliana Nemzetközi Repülőtérnek vetélytársa akadt. A Saint Martin szigetén fekvő reptérről azt gondoltuk eddig...

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a világhírű Princess Juliana Nemzetközi Repülőtérnek vetélytársa akadt. A Saint Martin szigetén fekvő reptérről azt gondoltuk eddig, hogy a világ legveszélyesebb manővereit láthatjuk, miközben a hatalmas utasszállító gépek pilótái a landolással bíbelődnek.


A görögországi Skiathos szigetén már évek óta ugyanezeket a veszélyes manővereket láthatják a nézelődők. A repülőtér kifutópályája alig több mint egy mérföld hosszú, ennek ellenére akár egy Boeing 757-200 is képes leszállni rá.


Természetesen azoknak a pilótáknak, akik ide repülnek kiegészítő képzéseket biztosítanak a légitársaságok, hogy magabiztosan végezhessék el a könnyűnek nem mondható leszállást. 2014-ben már számos városból jönnek a szigetre charter járatok, a legtávolabbról a Thomas Cook Airlines newcastlei járata érezik.


Ugyanakkor meg kell említeni, hogy mind az Olympic Air és a Cyprus Airways használja a nagyobb Airbus A319 és Airbus A320 repülőgépeket, melyek Athénból, Szalonikiből és Lárnakaból érkeznek a szigetre.