A határ mellett igazi kincsesláda fogadja a gyanútlan turistát. A Duna felett átívelő hídon (Erzsébet híd) átautózva az egykori Magyar Királyság városának, azaz Komáromnak...

A határ mellett igazi kincsesláda fogadja a gyanútlan turistát. A Duna felett átívelő hídon (Erzsébet híd) átautózva az egykori Magyar Királyság városának, azaz Komáromnak a nagyobbik részébe érkezünk.

Leszámítva a Duna partján elterülő darukat, igazán mesés környezet veszi körbe a városkát. A belvárosban a történelem illata szinte mindenhonnan ránk köszön, így könnyű elképzelni, hogy egykor milyen nyüzsgő város lehetett Komárom. Az utcákon sétálgatva az egyik legkellemesebb élményünket  a hársfák mindent átható illata jelentette. 

Sajnos az Igmándi erődbe nem tudtunk bejutni, mivel csak csoportok látogathatják. A mellette fekvő 2003-ban alapított három egyetemi karral rendelkező Selye János Egyetem azonban megmelengette szívünk. Ha egy kellemes délelőttre vagy délutánra vágyunk mindenképpen keressük föl Klapka György városát!