Spanyolország védőszentje, Szent Jakab apostol napját minden évben július 25-én ünneplik az ibériai országban. Ennek alkalmából idén először tartják meg kishazánkban a Spanyol Gasztro Napokat...

Spanyolország védőszentje, Szent Jakab apostol napját minden évben július 25-én ünneplik az ibériai országban. Ennek alkalmából idén először tartják meg kishazánkban a Spanyol Gasztro Napokat, amelynek keretében a budapesti tapas-kultúra nagykövetei különleges ízekkel készülnek a spanyol konyha szerelmesei számára. Szent Jakab napját a maga módján, alkalmi menüsorral ünnepli a Bontxo és a Padrón csapata, ezzel is közelebb hozva a hazai ínyencek számára Spanyolország fantasztikus gasztronómiáját. A különösen sokszínű spanyol konyha bemutatására alkalmi északi és déli menüvel készülnek a szervezők, választás helyett tehát érdemes lesz mindkét helyre ellátogatni...

 

 

Nézzük a menüsort:

 

Bontxo


Entrantes variados: boquerones, anchoas, aceitunas
(Vendégváró falatok: pácolt és sózott szardella, olivabogyó)

Gambón con extracto de gambas
(Óriásgarnéla rákkivonattal)

Tortilla de bacalao
(Tőkehalas spanyol omlett)

Pintxo de txistorra con huevo de codorniz
(Txistorra kolbászos kanapé fűrj tojással)

Rabo de toro
(Ököruszály)

Tarta de chocolate
(Csupacsoki torta)

 

Bontxo Basque Bistro: Falk Miksa utca 21., Budapest 1055

Padrón

 

Aceitunas mixtas
(Vegyes olivabogyó válogatás)

Tapa de chorizo ibérico y jamón serrano
(Chorizo kolbász és serrano sonka tapa)

Pimientos de Padrón
(Padróni sültpaprika)

Sopa de marisco
(Tengeri halleves gazdagon)

Risotto negro de calamares
(Fekete tintahal rizottó)

Tarta de limón con romero
(Rozmaringos citromtorta)

 

Padrón Tapas Bar: Horánszky utca 10., Budapest 1085

Menu de degustación por un precio fijo de 4990 Huf (bebida no incluida)
Az alkalmi menü ára 4990 Ft, amely az italt nem tartalmazza.