Párizs a fények városa, a világ minden tájáról vonzza az embereket, ami természetes, hiszen a világ egyik nagyvárosaként rengeteg gyönyörű látványosságot tartogat számunkra...

Párizs a fények városa, a világ minden tájáról vonzza az embereket, ami természetes, hiszen a világ egyik nagyvárosaként rengeteg gyönyörű látványosságot tartogat számunkra. Azonban érdemes egy kicsit a környéket is bebarangolni, mivel nem csak a főváros rejt meseszép helyeket, melyek felejthetetlenné tehetik látogatásunkat. Következzen egy összefoglaló, melyben pár kihagyhatatlan helyet szeretnénk bemutatni:

 

 

Monet-kertje, Giverny

Claude Monet, a francia impresszionista festő munkásságát és természethez való kötődését leginkább úgy érthetjük meg, ha ellátogatunk Monet kertjébe. A híres művész otthonává választotta a területet, melyen egyszer vonattal átutazott, és melynek szépsége magával ragadta. Több ezer különböző stílusú növényt ültetett a kertbe, majd elkezdte őket lefesteni. A kis faluba, melyben ez a pompázatos hely található egyre több művész érkezett, hogy ihletet merítsen annak szépségéből. A Párizstól csupán 76 kilométerre található mesevilág nyitva áll az érdeklődők előtt április 1-től egészen november 1-ig.

Normandia partjai

Párizsból elindulva sokan keresik fel a Normandiai partokat, hogy megtekintsék a híressé vált D-nap csatatereit. 1944 június 6-án több százezer szövetséges csapatból érkező katona szállt partra Franciaországban, ezáltal a második világháború történetében fordulópontot létrehozva. A partokon rengeteg katona vesztette életét. A megszentelt helyeken átsétálva azon temetőkbe érkezünk, ahol keresztekkel jelölték meg végső nyughelyüket az aznap életüket vesztett katonáknak.

Reims és Champagne

Reims városa azon ínyencek számára, akik szeretnek finom kávékat és pezsgőket kóstolni valóságos mennyország. Párizsból vonattal indulva mindössze 45 perc utazás után megérkezünk a pezsgők országának szívébe, ahol a 319 szőlőültetvénynek köszönhetően évente több mint 321 millió pezsgőt palackoznak. Azonban a város lenyűgözően gyönyörű gótikus stílusban épített katedrálisát is mindenképpen meg kell tekintenünk.
A székesegyház az angliai Westminster Apátság francia megfelelője, hiszen rengeteg francia királynőt koronáztak itt meg egykor. A későbbi ólomüveg ablakait Marc Chagall tervezte.

Loire-völgye

A Párizstól délre található Loire-völgybe autóval 2, vonattal 1 órát kell utaznunk. Történelmi falvai, látványos megjelenése és festői szőlőültetvényei teszik igazán csábítóvá és kedveltté. Legnagyobb vonzerejét a csodásan zöld hullámzó dombokon megbúvó impozáns kastélyok jelentik. Legyenek azok kúriák, várak vagy fényűző paloták, mind a francia nemesség számára épültek egykor. Ismertebb kastélyai közé tartozik a Chambord, az Amboise, a Rivau, a Chinon és a Chenonceau.

Disneyland

Azok számára, akik szeretnek Disney parkokban kirándulni kihagyhatatlan hely a párizsi Disneyland. Itt megelevenedik szinte minden, amit a mesékben láthattunk: a szerethető karakterek, a történetekben szerelő helyszínek, valamint olyan éttermeket és szállodákat is találhatunk, melyek szintén a mesék világába kalauzolnak el bennünket. Évente mintegy 12 millió embert vonz, ezáltal Európa egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójaként tartják számon.

Chartres-i katedrális

A Chartres-i katedrálist a maga bonyolultan díszített, szinte az égig érő tornyaival az egyik leginspirálóbbnak tartják az egész világon. Az eredeti székesegyház még a 9. században épült, azonban 200 év múlva leégett. Itt őrzik azt a tunikát, melyet állítólag valaha Szűz Mária viselt, így a világ minden tájáról érkeznek ide zarándokok. Lenyűgöző architektúrája mellett, mely alapjaiban megegyezik az eredetivel, gyönyörűen kialakított ólomüveg ablakainak is csodájára járnak az emberek. Vonattal Párizsból könnyedén megközelíthető, alig több mint egy órát kell csak utaznunk.

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel Franciaország normandiai partjaitól egy kilométerre található. Az árapály síkságból kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget csúcsát a Mont Saint-Michel apátság koronázza. Közvetlen vasúti összeköttetésben nem áll Párizzsal, így ha meg szeretnénk látogatni, mindenképpen át kell szállnunk egy buszra.

Versailles-i kastély

A Versailles-i kastély mindent megtestesít, mely a palota és a kastély szavak hallatán az eszünkbe jut: gazdagság, fényűzés és pompa jellemzik. Valaha a 17. század elején vadászházként funkcionált, azonban később a francia királyi család otthonává vált.
Talán Mária Antoinette királynő kapcsolódott legszorosabban a palotához, azonban a francia forradalom miatt kénytelen volt elhagyni azt. Lenyűgöző művészi szobrok, Leonardo Da Vinci festményei, a Tükörgaléria és a lenyűgöző parkok a látogatókat visszarepítve az időben, kellemes emlékekkel gazdagítják.