Új kalandutazásunk számtalan olyan lehetőséget kínál, melyeket a hagyományos izraeli utazások nem tartalmaznak. A természeti látványosságok szerves részét képezik az országnak, ezért nem szeretnénk elsuhanni mellettük. Könnyebb, mindenki számára teljesíthető kirándulásokkal színesítettük a programot, melyet minden téren kalandosabbra fogtunk...

Új kalandutazásunk számtalan olyan lehetőséget kínál, melyeket a hagyományos izraeli utazások nem tartalmaznak. A természeti látványosságok szerves részét képezik az országnak, ezért nem szeretnénk elsuhanni mellettük. Könnyebb, mindenki számára teljesíthető kirándulásokkal színesítettük a programot, melyet minden téren kalandosabbra fogtunk.

 

 

Miben más ez az utazás a szokásostól?

A kis csoportos utazások nagy előnye, hogy sokkal felszabadultabb a hangulat, mint egyébként. A kalandos útjainkra maximum 14 fővel indulunk el. A csoportok összetétele igen változó, de ami általában közös bennük, hogy nyitottan és vidáman állnak a világhoz, illetve a felfedezés iránti vágy mindenkiben ott rejtőzik.

Hogy képzeljünk el egy városnézést?

Esténként és reggel a túravezetőnk az adott helyről mesél, nem csak az útikönyvekből idéz, hanem gyakran saját tapasztalatait és élményeit is megosztja Veletek. Közösen indulunk mindig a város központjába, ahol elkezdjük a városnézésünk. Igyekszünk minden érdekességnél megállni, nem rohanunk, hanem átéljük az adott hely szellemét. A múltbéli kövek mellett ugyanis azt is érdekesnek találjuk, hogy hogyan zajlik az élet napjainkban Jeruzsálem óvárosában.

Hol ebédelünk és vacsorázunk?

Túravezetőnk által gondosan kiválogatott vagy a helyi partnerünk segítségével ajánlott éttermekben kóstoljuk meg a finomságokat. Ez lehet egy tetőterasz, ahonnan csodás kilátás nyílik az óvárosra vagy éppen a tenger zúgását hallgatva vacsorázunk közvetlenül a tengerparton. Valljuk, hogy az étkezesek is hatalmas élményt jelentenek, és az ételek hozzájárulnak az ország kultúrájának a megismeréséhez.

Milyenek a szállásaink?

A rengeteg kaland mellett szükség van a nyugodt pihenésre, így gondos figyelmet fordítunk a szállásokra, melyek jellemzően az óváros vagy a medina közvetlen közelében találhatóak, így elég kilépni az ajtón és máris a pezsgő életben találjuk magunkat. Hoteljeink helyi besorolásnak megfelelően 3-4 csillagosak, egyszerűen berendezett kétágyas szobák. A kalandutazások alatt arra törekszünk, hogy a szállásokon töltsük a legkevesebb időt és helyette az óváros utcáit barangoljuk.

 

Mennyire nehezek a kirándulások?

A programjaink különlegességét a természet közelsége jelenti. Átlagos emberek számára találtuk ki a „túrákat”. Emelkedőkre természetesen számítani kell, de ezeket mindig könnyebb tempóban fogjuk abszolválni. Speciális felszerelést nem igényelnek a kirándulások, de érdemes egy kényelmes sportcipőt magunkkal hozni vagy esetleg egy jobb túraszandált. Azt nem garantáljuk, hogy némely kirándulásunkon nem lehet elfáradni, de a látvány és az élmény kárpótolni fog bennünket.

Mivel utazunk?

Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal utazunk ( UP by El Al) Tel Avivba. Izraelben tapasztalt helyi sofőrünk vezeti az autóbuszunk, mely természetesen légkondicionált. A kaland kedvéért elképzelhető, hogy bringára is pattanunk a Timna Nemzeti Parkban, de ezt a helyszínen fogjuk eldönteni.

 

Melyek a kiemelt látnivalók az utazás során?

Jó idő esetén utazásunk alatt három tengerben is megmártózhatunk ( Vörös-tenger, Földközi-tenger és a Holt tenger). Jeruzsálemben alszunk, így sok időt tölthetünk az óváros megismerésével és a hangulatának az átélésével. Fantasztikus szépségű nemzeti parkok várnak bennünket (Timna Nemzeti Park, En Avdat Nemzeti Park) és számtalan kisebb kirándulást teszünk pl. En Gedi oázisban vagy a Vörös-kanyonban. Maszada ősi erődje mellett a római kori Caesareában is látogatást teszünk. A programból nem maradhat ki a modern Tel Aviv és az ősi Jaffa városa sem.

 

Foglalási lehetőség: Kalandutazás Izraelben