Kréta Görögország legnagyobb szigete. Egyike a világ legnépszerűbb üdülőszigeteinek. Népszerűsége nem meglepő, hiszen a szigetet áthatja a történelem, így rengeteg történelmi látványosságot kínál, a szokásos turistákat vonzó attrakciók, a homokos strandok, a tiszta tenger és a pezsgő éjszakai élet mellett.

Kréta Görögország legnagyobb szigete. Egyike a világ legnépszerűbb üdülőszigeteinek. Népszerűsége nem meglepő, hiszen a szigetet áthatja a történelem, így rengeteg történelmi látványosságot kínál, a szokásos turistákat vonzó attrakciók, a homokos strandok, a tiszta tenger és a pezsgő éjszakai élet mellett. Íme, öt olyan hely, ahová érdemes ellátogatnunk, ha Krétára szervezzük a nyaralást.

 

 

Iráklio

Iráklió Kréta szigetének legnagyobb városa és legfontosabb kikötője. Mivel itt található a sziget egyetlen repülőtere, ezért érdemes a város meglátogatását utazásunk legelejére, vagy legvégére tenni, azonban, ha úgy döntünk, hogy egy teljes napot rászánunk a város körbejárására, akkor sem fogjuk megbánni döntésünket. Habár manapság már sok modern épülettel találkozhatunk, a városnak van egy összetéveszthetetlen autentikus és történelmi hangulata, amely körülveszi a várost. Sok felfedezésre váró macskaköves, kanyargós, szűk utcácska várja, hogy bebarangoljuk őket.

A Knósszoszi Palota

A közvetlenül Iráklió városkája mellett fekvő Knósszoszi Palota talán a Minótaurosz legendájáról a legismertebb. A görög mitológia szerint, ide, a palota szobáiból és folyosóiból áthatolhatatlan labirintusba zárták be a Minótauroszt. A tudósok azonban semmilyen tudományos bizonyítékot nem találtak arra vonatkozóan, hogy valaha itt egy labirintus volt. Érdekes azonban, hogy a palotát és a várost nem veszik körbe védőfalak. Rengeteg az érintetlen ősi rom, sok a templom és a színház, így a látogatás egy egész napot is igénybe vehet.

Samaria-szurdok

A hűvösebb hónapok nyújtják talán a legjobb alkalmat arra, hogy felkeressük Európa második legnagyobb szurdokvölgyét, mivel az utunk nagy része a tűző napon vezet. A 16 kilométeres séta a kavicsos és egyenetlen talajon egy nagy kihívást jelent, de ugyanakkor nagyszerű módja annak, hogy az időnket egy szép környezetben, a friss levegőn töltsük el.

Spinalonga

Ma ez a kis sziget, talán arról a leghíresebb, hogy itt volt Kréta lepratelepe a 20. század közepén. Habár ez a félelmetes Velencei birodalom uralma alatt volt, ma is lakatlan. Ez egy magas és vastag falakkal körbevett erőd, melyet az utolsó lakója, a sziget papja 1962-ben hagyott el. Történelmi hangulata és kis kavicsos strandjai miatt sokan látogatják.

Aquaworld

A Cheronissoson fekvő aquaworld mindössze csak fél órára van Irákliótól. Egész Görögország egyik legjobb akváriumközpontja, melynek szakterületét a környező tengeri állatok képezik, habár sok szárazföldi faj is megtalálható itt, beleértve a kígyókat is.

 

Foglalási lehetőség: Kréta