Görögország az egész világon ismert lenyűgöző strandjairól. Strandjai a görög tengerpart mentén rendkívül sok helyen megtalálhatóak, akár a szárazföldi területekről, akár a görög szigetekről beszélünk. Mindegyik vízpart valami különlegeset kínál látogatói számára...

Görögország az egész világon ismert lenyűgöző strandjairól. Strandjai a görög tengerpart mentén rendkívül sok helyen megtalálhatóak, akár a szárazföldi területekről, akár a görög szigetekről beszélünk. Mindegyik vízpart valami különlegeset kínál látogatói számára. Íme, néhány közülük, amely biztosan nem fog csalódást okozni:

 

 

Agios Prokopios

Naxos sziget fehér homokos strandja, az Agios Prokopios kitűnő menedék azok számára, akik szeretnek egész nap a parton lustálkodni. Az év nagy részében bérelt napernyők tarkítják a homokos partot, habár az erős szél miatt a nyári hónapokban a víz sokkal alkalmasabb szörfözésre, mint napozásra. Az Agios Prokopiosról nyíló kilátás Görögország egyik legszebbike. A strand egyedi hangulatát az északon szinte a semmiből előbukkanó szikláinak és a délen fekvő nagy árnyékot nyújtó fáinak köszönheti. Népszerű az olyan családok körében, akik szeretik a sekély partokat, a könnyen elérhető kávézókat és piacokat.

Koukounaries

A Skiathos szigetén található Koukounaries egyaránt népszerű a görög és a külföldi utazók körében. Tiszta víz, puha homok és mandulafenyők jellemzik, melyek együttesen rendkívül barátságos légkört teremtenek. Úszás, csónakázás és vízisízés közül válogathatunk, amennyiben a víz közelében szeretnénk maradni, a szárazföldön lehetőségünk van akár lovaglásra is.

Paradise Beach

Mykonos szigete egy valódi paradicsomnak ad otthont. Különösen azon turisták számára, akik az éjszakát szeretnék átszórakozni a homokos part és a tenger közelében. A Paradise Beach nyitott mindenki számára (legyenek azok akár nudisták, akár szórakozni vágyók) akik izgalmas tengerparti élményre vágynak. Szórakozásra lehetőségünk bőven akad, szürkülettől egészen hajnalig. A víz meleg a strand puha és homokos. Rengeteg étellel és itallal egészíthetjük ki a paradicsomi utazásunkat. Mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a gyerekek otthon maradtak!

Balos Lagúna

Kréta egyik legszebb strandja Kissamos városa közelében található. A lagúna Kréta és Imeri Gramvousa szigete között fekszik, strandja hajóval és autóval egyaránt jól megközelíthető. A strandolni érkezők lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek, melyet a sziklakiszögellés, a körülötte elterülő rózsaszín homokkal szegélyezett kék, és türkizkék vizek hoznak létre. Vitathatatlanul Görögország egyik legtöbbet fényképezett csodája, júliusban és augusztusban keresik fel a legtöbben. A parton egy kis kávézó is várja a vendégeket, azonban a választási lehetőségeink korlátozottak, ezért érdemes készülni és magunkkal hozni frissítőket...

Lindos Beach

Rodosz szigete ad otthont a Lindos, vagy más néven Pallas Beach-nek, melynek területén a tenger és a görög szigetek történelme egyesül. Az idelátogatók pihenhetnek a parton és közben gyönyörködhetnek a 4. századi templom látványában, amelyet egy rövid kirándulással akár meg is látogathatnak. Pihenhetünk a vízben, bérelhetünk kenut vagy vizibiciklit és eltölthetünk egy lustálkodós délutánt a nyugodt tengeren. A közeli gyönyörű fehérre meszelt házikós és macskaköves utcákkal tarkított Lindos városkája egy domboldalon fekszik. A kirándulni vágyóknak érdemes felkeresniük, hiszen gyönyörű látványt nyújtó városrészeiben kellemes időtöltésre nyílik lehetőségük.
Megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket és vásárolgathatunk a gyalogosok számára kiépített sétálóutcácskák valamelyikében.

Elafonisi Beach

Elafonisi szigete Kréta délnyugati csücskének közelében található, strandja kiemelkedő. Egzotikus, rózsaszín és fehér homokos strandok, valamint azúrkék víz jellemzik a szigetet, melynek vizei az úszók minden korosztályának számára alkalmasak. Vizimentők figyelik biztonságunkat, a kölcsönözhető napernyők pedig gondoskodnak arról, hogy a forró görög nyár közepette is árnyékban hűsölhessünk. Aki egy kicsit tartalmasabb, aktív pihenésre vágyik, bátran felkeresheti a közeli, könnyű túrával elérhető Chrysoskalitissa kolostort vagy az Agia Irini világítótornyot.

Simos Beach

Elafonisos szigete ad otthont Simos Beach-nek is, mely a helyiek szerint a legjobb strand az országban. A türkizkék tenger, a homokdűnék és az egyedülálló növények olyan légkört teremtenek, amit mindenki nagyra becsül. Az idelátogatók gyakran több helyi lakost láthatnak a strandon, mint turistát. A hely nyugodt vizeiről ismert, így a családoknak lehetőségük nyílik akár az egész napot a parton és a vízben eltölteni.
A gyerekek számára is kitűnő időtöltési hely, hiszen ők nagyon szeretnek úszni és csobbanni a tiszta, homokos aljzatú sekély vízben. Este a strand életre kel, zene, tánc és italok árasztják el a környékbeli bároknak köszönhetően, különleges hangulatot létrehozva ezáltal.

Porto Katsiki

Lefkadha strandja, a Porto Katsiki Európa egyik legjobb strandjaként ismert. Amint a látogatók leérnek a tengerpartra vezető sziklalépcső aljára, azonnal megértik, miért olyan rendkívül közkedvelt pihenőhely. A füves szikla alatt megbúvó, a tenger türkizkék vize mellett hosszan elterülő part igazán lélegzetelállító látványban részesít minket. Habár sokan látogatják, gyakran akár tömegesen is, mindenki számára akad elég hely. A strandon kizárólag napernyőket és napozóágyakat lehet bérelni, így sporteszközökről magunknak kell gondoskodnunk. Taxi hajóval is megközelíthetik azok, akik lépcsőről levezető hosszú utat szeretnék elkerülni.

Navagio Beach

A magányos és lenyűgöző Navagio Beach kiváló nyaralóhelye Zakynthos-nak, a harmadik legnagyobb Jón-szigetnek. A partot körben mészkősziklák ölelik, velük szemben pedig a tenger hullámzik, így a kis homokos partszakaszt csak hajóval tudjuk megközelíteni. A látogatók egy hajótörés romjait pillanthatják meg először, előtte a tökéletesen kristálytiszta tengervízzel. A sziklákról lehetőség nyílik a bázisugrás kipróbálására is. A strandon nincs semmi, ami a kényelmünket szolgálná, így csak az utazásunkat biztosító hajókon nyílik lehetőségünk frissítőt inni vagy megebédelni.

Myrtos Beach

Kefalonia, Myrtos strandja olyan meglepő, mint amilyen lenyűgöző is egyben. Ragyogó hófehér kavicsok sokasága áll ki meredeken a gyönyörű mélykék tengerből. Meredek hegyei és magas sziklái csak növelik szépségét. Myrtost korábban már tizenkétszer választották meg Görögország legjobb strandjának. Árnyék csak nagyon kevés van, és csak egyetlen vízi sportra, az úszásra van lehetőségünk. Azonban napozóágyakat és napernyőket csekély összeg ellenében bérelhetünk. A látogatóknak ajánlott a fürdőcipő viselése, mivel ami homoknak néz ki, az valójában igen gyakran szikla, amely sérüléseket okozhat, amíg el nem érünk a homokos tengerfenékig.