November végén mutatták be a Michelin-kalauz 2014-es spanyolországi és portugáliai kiadását. A bilbaói Guggenheim Múzeumban tartott bemutatón természetesen az Ibériai-félsziget szakács-művészetének színe-java megjelent, a nagy érdeklődéssel várt Vörös Könyv idén mégis kevés meglepetést tartogatott a szakma számára...

HOTEL ZURBARAN

HOTEL ZURBARAN  2*+

Spanyolország, Mallorca, Palma de Mallorca
Indulások: 2024.06.03-tól
Időpontok: 896 db
Besorolás: 2*+
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

A szálloda leírása

Fekvés:

A HOTEL ZURBARAN szálloda kb. 3,5 km-re található a strandtól, kb. 600 m-re a tengertől és kb. 17 km-re a repülőtértől. A legközelebbi bárok és éttermek kb. 100 m-re találhatók. Az óváros kb. 2,5 km-re található. Szupermarket és egyéb üzletek kb. 500 m után érhetők el. A környéken egy diszkó (kb. 500 m-re), egy szabadidő- és aquapark (kb. 14 km), egy színház (kb. 500 m), egy mozi (kb. 5 km) és egy golfpálya (kb. 5,8 km) kínál szórakozást.

Étel és ital:

A szálloda önellátással és reggelivel foglalható. A reggelit svédasztalról kínálják. Az étkezésekhez büféétterem (gluténmentes ételek) és kávézó, valamint 24 órás snack bár áll rendelkezésre.

Sport és szabadidő:

Ezenkívül a szabadban egy teraszon vagy a medencében pihenhet. A kerékpárosok számára kerékpárkölcsönző áll rendelkezésre.

Egyéb információ:

A légkondicionált szállodában 24 órás recepció (bejelentkezés éjjel-nappal lehetséges), lobbibár, Wifi, lift, elsősegélycsomag, parkolóhelyek (térítés ellenében), valamint műholdas TV-vel felszerelt TV-szoba található. A strandon térítés ellenében strandtörölköző áll rendelkezésre. A medencénél térítés ellenében medencetörölközőt bérelhet. Értéktárgyait a széfben, csomagjait pedig a szálloda tárolóhelyiségében tárolhatja. A gyerekeknek kiságyat biztosítanak. A ruhák tisztításához mosodai szolgáltatás (térítés ellenében) és vasalási szolgáltatás áll rendelkezésre. Az Ön kényelme érdekében porta szolgálat működik. Szükség esetén bármikor felveheti a kapcsolatot az orvosi központtal (térítés ellenében). A szállás vendégei ébresztést kaphatnak a szálloda személyzetétől. 

Egyéni utazási csomag részletei

Figyelem! Az egyéni (dinamikus) utazási csomagra érvényes az Utazási Szerződés kiegészítése is! A szerződéskötést követően a foglalás részleteinek módosítása nem lehetséges. Továbbá, a foglalással egyidejűleg, vagy legkésőbb 48 órán belül az úti okmány (személyi igazolvány / útlevél) adatok megküldése szükséges.

Az árak tartalmazzák: szállást a választott szobatípussal és ellátással, menetrend szerinti repülőjegyet Wizzair járaton, repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat (az Utazási Feltételekben meghatározott számítás szerint), WIZZ Priorityt (fejenként 2 kézipoggyász: 1 db max. 10 kg-os 55×40×23 cm és 1 db 40×30×20 cm) és fix ülőhelyet.

Az árak NEM tartalmazzák: feladható poggyászt (10 kg-os poggyász: kb. 40.000 Ft/fő/retúr, 20 kg-os poggyász kb. 60.000 Ft/fő/retúr - az ár változhat a repülőjegy tényleges kiállításáig), útlemondási és BBP biztosítást (950 Ft/fő/nap ártól), magyar nyelvű asszisztenciát, transzfert, reptéri parkolást (12 720 Ft/hét/autó).

A repülőtér és a szálloda közötti transzfer megszervezése egyéni, az alábbi információkat ajánljuk Utasaink figyelmébe https://www.shuttledirect.com/en/ .

Figyelem! 10 fő feletti foglalás esetén az árak lekérésre vannak, mivel a légitársaság felárat számolhat fel. 

Tájékoztató

A leírás tájékoztató jellegű, és a szálláshelyszolgáltató hivatalos, angol nyelvű leírása alapján került lefordításra. Az esetleges eltérésekért, illetve a szálloda szolgáltatásainak változásáért Irodánk felelősséget nem vállal. További információkért javasoljuk a szállodák hivatalos weboldalának felkeresését. A hotelek fenntartják a változtatás jogát.

289 449 Ft/fő-től +

November végén mutatták be a Michelin-kalauz 2014-es spanyolországi és portugáliai kiadását. A bilbaói Guggenheim Múzeumban tartott bemutatón természetesen az Ibériai-félsziget szakács-művészetének színe-java megjelent, a nagy érdeklődéssel várt Vörös Könyv idén mégis kevés meglepetést tartogatott a szakma számára.

 

Talán maguk a gumigyáros Michelin testvérek sem gondolták volna az étterem-kalauz 1926-os első kiadásakor, hogy közel kilencven évvel később séfek és egész éttermek szerencséje múlhat egy-egy megítélt vagy éppen elveszített csillagon. A Vörös Könyv jelentősége Spanyolországban az utóbbi időben különösen nagy, hiszen az ezredfordulót követően egyre több spanyol - katalán és baszk - séf robbant be a világ gasztronómiai élvonalába. Spanyolország ugyanakkor egyedi esetnek számít, hiszen a nemzetközi gyakorlattal ellentétben nem a fővárosban találhatóak a legnagyobb szakmai elismerésnek örvendő éttermek. (Az Egyesült Államok és New York City esetétől ebben az összevetésben talán tekintsünk el.)

David Muñoz

A legújabb Michelin-kalauz továbbra is fenntartja az eddigi látott gasztronómiai decentralizmust Spanyolországban. Noha a rendkívül tehetségesnek tartott David Muñoz Diverxo-ja felhelyezte Madridot a legfelső kategóriát jelentő 3 csillagos éttermek térképére, mindez eltörpül a katalóniai és baszkföldi konyhák egyértelmű dominanciája mellett. Sokat mondó adat, hogy a 2014-es kalauzban 3 csillaggal kitüntetett spanyol éttermek pontosan fele Baszkföldön található. A legmagasabb szinten kiemelkedik a két éttermet adó Donostia-San Sebastián, amely a 2016-os Európa Kulturális Fővárosa cím mellett akár Spanyolország gasztronómiai fővárosának is nevezhetné magát.


Elena Arzaknal

Noha a 2014-es Michelin-kalauz közel sem bánt szűkmarkúan Spanyolországgal, a szakma véleménye megoszlik az idei csillagok elosztásáról. José Carlos Capel, az El País napilap szakírója nem vitatja ugyan a legmagasabb kategória éttermeit, kételyei azonban így is vannak a francia ítészek megfelelően átfogó (?) tapasztalataival kapcsolatban. Ami megkérdőjelezhetetlen, hogy csillaghullás sem eddig, sem pedig ezután nem várható Juan Mari Arzaknál, akit az új baszk konyhaművészet atyjának is nevezhetünk, és aki lányával, Elenával közösen üzemeltetett san sebastiáni éttermében évről-évre a legmagasabb gasztronómiai szintet képviseli. A 2014-es listán ismerős névnek számít továbbá Pedro Subijana Akelarre-ja, valamint Martín Berasategui étterme is.

Martín Berasategui

Ha pedig mindezek után valaki kedvet kapott volna, itt az idei év 3 Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol éttermeinek listája:

Diverxo/David Muñoz (Madrid),Quique Dacosta (Denia), Akelarre/Pedro Subijana (Donostia-San Sebastián), Juan Mari Arzak (Donostia-San Sebastián), El Celler de Can Roca/Roca testvérek (Girona), Azurmendi/Eneko Atxa (Larrabetzu), Martín Berasategui (Lasarte-Oria), Sant Pau/Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar).

 

További érdekes írások Spanyolországgal kapcsolatban, a KultúrTapas oldalán.