Észak-Ciprus partjait a Földközi-tenger tiszta kék vize nyaldossa, és a napsütésnek köszönhetően szinte egész évben élvezhetjük a mediterrán klíma előnyeit. A változatos part, a luxus szállodák és Európa legjobb strandjai várnak a turistára...

Észak-Ciprus partjait a Földközi-tenger tiszta kék vize nyaldossa, és a napsütésnek köszönhetően szinte egész évben élvezhetjük a mediterrán klíma előnyeit. A változatos part, a luxus szállodák és Európa legjobb strandjai várnak a turistára. A déli strandok után, nézzük meg a legszebb északi partokat…

 

 

Alagadi Turtle Beach

Kerínia közelében találjuk keletre ezt a csodás strandot. Gyönyörű homokos part és sekély víz jellemzi, így akár nagy távolságra is besétálhatunk a tengerbe. Mivel a strand ingyenes, így érdemes saját törölközőt és napernyőt magunkkal hozni. Nyáron álomszerű látvány, mikor a zöld –és a cserepes teknősök a homokba rejtik a tojásaikat. A tojásrakás alatt, azonban csak a kijelölt részeken élvezhetjük a tenger frissítő hatását!

Escape Beach

Keríniától nem messze, nyugati irányban találjuk ezt a fantasztikus, homokos tengerpartot. A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a számtalan sportolási lehetőség miatt (jet ski, banán, lovaglás, kenu, búvárkodás, stb.). Rengeteg étterem és bár biztosítja a jó hangulatot, ahol esténként szabadtéri zenés mulatságok szórakoztatják az itt pihenőket. A strand történelmi érdekessége, hogy 1974-ben itt szálltak a török csapatok partra az Attila hadművelet alatt. 

Silver Beach

Szalamisz-romjai közelében elterülő gyönyörű strand, fantasztikus látványt nyújt az ősi hullámtörő gátak öblében. Gazdag tengeri élővilágának köszönhetően a snorkeling rajongók körében óriási népszerűségnek örvend. A változatos víz alatti világ mellett, kellemes homokpadokat is rejteget a tenger, így az egész családnak remek pihenést garantál a Famagusta mellett megbújó strand.

Karpaz Golden Beach

A sziget legészakibb csúcsán fekszik ez a világhírű strand. Sokan az egész ország legszebb partszakaszának tartják, a szerelem istennőjének - Aphroditének a szülőhelyét. A naplemente látványa ebben a fantasztikus öbölben legendás szépségű. Az azúrkék tenger fehér hullámai, és az aranyszínű homok mellett, az egész évben tartó ragyogó napsütés vár bennünket, ezen a földi paradicsomnak könnyen nevezhető helyen.

Acapulco Beach

Könyvekbe illő idill. Aranyszínű homok, kristály tiszta víz, kiváló szolgáltatások jellemzik ezt a partszakaszt. A strand belépő ugyan a környéken a legmagasabb, de bőven megéri az árát, ha a fantasztikus környezetre gondolunk, mely körülvesz bennünket. Sportolási lehetőségek mellett a bárok varázslatos világa is könnyen elérhető a nyaralásunk alatt.