Mindenkinek más ötletei vannak arra a kérdésre, hogy milyen a tökéletes strand? Homokos, köves, sziklás, pálmafás, elhagyatott vagy nyüzsgő… A szigeten mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő partszakaszokat...

Mindenkinek más ötletei vannak arra a kérdésre, hogy milyen a tökéletes strand? Homokos, köves, sziklás, pálmafás, elhagyatott vagy nyüzsgő… A szigeten mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő partszakaszokat. Cipruson a legtöbb stand már megkapta a kék zászló jelölést, melyet a tisztaságukkal és szépségükkel érdemeltek ki. Ha az észak-ciprusi strandok érdekelnek, olvasd el arról készült írásunk.

 

 

Fig Tree Bay Beach (Protaras)

A legjobb strand a családosoknak! A tiszta aranyszínű homok párosul a trópusi türkizkék tengerrel, fantasztikus látványt nyújtva ezzel. A Fügefa-öbölben elterülő strandot 2011-ben Európa 3. legjobbjának szavazták meg. Az öbölben található parányi lakatlan sziget könnyen megközelíthető a sekély vízben. A vizes sportok számtalan formája megtalálható a strandon.

Nissi Beach (Ayia Napa)

A legjobb party strand a szigeten! Jellemzője a nappali és éjszakai zenés bárok sora. A saját öböllel rendelkező strandnak, gyönyörű homokos partszakasza és kristálytiszta vize, méltán érdemelte ki a kék zászló jelölést. A fiatalok egyértelmű kedvence, a vízisítől egészen a bungee jumping-ig, számtalan kalandos programmal várja a vendégeket.

Aphrodite’s Rock Beach (Paphos)

A legjobb snorkelling tengerpart! Keressük az utat a legendás Aphrodité szülőhelye felé és élvezzük az érintetlen és tiszta strandot. A sziklás szirtek, és a gazdag tengeri élővilág garantáltan elnyeri a tetszésünk. Rengeteg turista érkezik a strandra, hogy fényképet készítsen Aphrodité sziklájával, melynek különös jelentőséget tulajdonítanak.

Lara Bay Beach

A természetközeli strand! Ciprus észak-nyugati partján terül el ez a fantasztikus elhagyatott „homokcsík”. Az érintetlen strandon a „túlzsúfolt” homok mellett csak a cserepes teknősök száma nagyobb. A teknősvédelmi csoport éjszakánként szervezett látogatásokat bonyolít a strandon a tojásrakás szezonjában. Miután a teknősök lerakták a tojásaikat, védet helyre viszik azokat a rókák és egyéb ragadozók elől.

Pissouri Beach (Paphos)

Az egyik legjobb part egész Európában, melyről még kevesen halottak! Paphos és Limassol közt található ez a strand, mely népszerű a családok és a szörfösök körében is. Bájos kis étkezdék és bárok várják a frissítőre vágyókat. A macskaköves Pissouri falucskába érdemes betérni egy hangulatos sétára vagy egy finom fagyira.