A Biblia földjének páratlan látnivalóit szedtük össze, a teljesség igénye nélkül. A lélegzetelállító természeti szépségek mellett, a kultúra bölcsőjének is helyt adó ország sokszínűsége, magával ragadja az utazókat. Az elkövetkezendő hetekben bővebben is foglalkozunk Izrael nevezetességeivel, így érdemes figyelni a magazinunk.

A Biblia földjének páratlan látnivalóit szedtük össze, a teljesség igénye nélkül. A lélegzetelállító természeti szépségek mellett, a kultúra bölcsőjének is helyt adó ország sokszínűsége, magával ragadja az utazókat. Az elkövetkezendő hetekben bővebben is foglalkozunk Izrael nevezetességeivel, így érdemes figyelni a magazinunk. Aki kedvet kapott az utazáshoz és felkeresné Izrael legszebb helyeit, tartson velünk új kalandutazásunkon

 

Jeruzsálem

A három nagy világvallás otthona: a kereszténység, a zsidóság és az iszlám világ is szent városként tekint Jeruzsálemre. Az ősi falak által körbevett óváros, mindenki számára tartogat érdekességeket. A kereszténységnek a Szent Sír-bazilika felbecsülhetetlen érték, hisz Krisztus feltételezett nyughelye. A Templom-hegy részeként fennmaradt Siratófal, a zsidó vallásgyakorlás számára legfontosabb hely az egész világon. Míg a Sziklamecset, az iszlám vallás híveinek kultikus szimbóluma. Izrael fővárosának történelmi és kulturális jelentősége egész egyszerűen felbecsülhetetlen!

Maszada

A Júdeai-sivatag fennsíkján húzódnak Maszada sziklaszirtjei, melyek Izrael leglátványosabb régészeti lelőhelyét „rejtik”. Időszámításunk után 73-ban a 10. római légió az erődöz érkezett, hogy véget vessen az utolsó zsidó ellenállásnak. A zelóták vezetője és az erőd lakossága (kb. 1000 fő) azonban hősies küzdelmet folytatott a több mint 15000 római ellen. Mikor már minden veszni látszott, megadás helyett az öngyilkosságot választották a rabszolgasors helyett. Ezzel a hőstettel örökre beírták magukat a zsidóság történeteibe. Az erődből csodás panoráma tárul elénk a sivatagra és a Holt-tengerre. Gyalogosan a Kígyó ösvényen juthatunk föl a várba, de Nagy Heródes egykori erődjébe ma már felvonó is vezet.

Holt-tenger 

Bolygónk legmélyebben fekvő pontja, melynek extrán sós vizében lebeghetünk, miközben kedvenc magazinunkat olvassuk. Nevét az évszázadokkal ezelőtt ideutazó keresztény zarándokoktól kaptak, akik megrökönyödve nézték az itt tapasztalt élettelenséget. Mára a bőrproblémákkal küzdők, felbecsülhetetlen gyógyító paradicsoma lett, a vízben rejlő gazdag ásványanyagoknak köszönhetően. A Holt-tengernél kiszáradó folyamatokat figyeltek meg a tudósok, köszönhetően az emberi beavatkozásoknak, azonban még így is évezredek kellenek a teljes eltűnéséhez.

Ein Avdat

A Negev-sivatag déli részén találjuk ezt a döbbenetes kanyont. Monumentális falai mellett szinte törpének érezhetjük magunkat. A sziklafalak oldalában vaslétrákkal és korlátokkal felszerelt ösvények kísérik az utunk fölfelé. A smaragdzöld színű víz még nyáron is kellemesen hűvös, persze a hatalmas vízesések alá nem ajánlatos beállni. Számos régészeti forrás bizonyítja, hogy a kanyont az ősi időkben szerzetesek lakták. Belépődíj ellenében látogatható, a nyitvatartási időre figyeljünk, mert komolyan veszik a park munkatársai.

Eilat

A Vörös-tenger partján elterülő csodás üdülőhely méltó zárása lehet az izraeli utazásunknak. Kiváló klímájának köszönhetően januárba is átlagosan 21 Celsius a középhőmérséklet. A város közelében található a Víz Alatti Megfigyelőállomás, melyben öt méter mélységben figyelhetjük a korallzátony és a tenger élővilágát. A fizetős strandok a kisebb korallok közelében helyezkednek, így úszás közben gyakran előfordul, hogy színes halacskák úsznak alattunk.

+1 Caesarea

A legszebb keresztes romokat rejti ez a terület egész Izraelben. Nagy Heródes alapította a várost időszámítás után 22-ben. A római és keresztes időkben élte Caesarea a fénykorát. A Földközi-tenger partján elterülő romvárosban akár egy fél napot is eltölthetünk, mire végére érünk a nézelődésnek. Sajnos tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető, az ország egyik legfényesebb régészeti 

 

Foglalási lehetőség: Kalandutazás Izraelbe.