Kuba

Kuba Kuba az Antillák legnagyobb szigete, amelyet 1492-ben Kolombusz fedezett fel első útja alkalmával. Egyfelől szegény és romos, másfelől gazdag és virágzó ország. A városokat, falvakat betöltő zene ritmusától Havanna méltóságteljesen omladozó utcáinak nyüzsgéséig Kuba provokálja és elbűvöli a bemerészkedőket. Az országot színes történelme, a világhírű kubai szivar, a cha-cha-cha, salsa ritmusai, az ízletes koktélok, a barátságos, örök vidám emberek és az ötvenes éveket idéző amerikai életérzés tette ismertté és keresetté. Az idelátogatókat a festői szépségű, fehér homokos tengerpart, azúrkék lagúnák, a kellemes klíma, változatos földrajzi adottságok vonzzák e sokszínű országba. A politikai elszigeteltség megóvta a turistaáradattól, így a helybéliek őszintén barátságosak a látogatókkal. Jóllehet a castrói infrastruktúra jobb évtizedeket is megélt már, az étel pedig enyhén szólva felejthető, a kommunizmus utolsó büszke bástyája mindenkit megigéz részegítő hangulatával. Vagy csak a rum teszi? A nyüzsgő, mambó ritmusaitól hangos turistaparadicsomon túl az ország belső vidékeire látogatók a csendesebb és nyugodtabb életformával találkozhatnak. Legyen részese ennek az álomnak, utazzon vissza néhány évtizedet az időben, élvezze a karibi szigetvilág lüktető életérzését a tél derekán egy olyan üdülőhelyen, ahonnan nehéz a visszatérés!

Időeltolódás: -6 óra

Hivatalos pénznem: kubai konvertibilis peso (1 CUC = kb. 0,9 EUR), melynek bevitele és kihozatala tilos. Fizetni a helyi fizető eszközzel (CUC) lehet. A Nemzetközi hitelkártyákat ATM készpénzfelvételre lehet csak használni. Az amerikai érdekeltségű bankok által kiállított bankkártyák nem működnek Kubában! A legcélszerűbb EUR készpénzt vinni.

Hivatalos nyelv: spanyol

Hivatalos vallás: katolikus

Áram: 110 Volt, átalakító használata szükséges.

Egészségügyi előírások: kötelezően előírt védőoltás nincs. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, de mindenhol kapható palackozott víz.

Borravaló: elvárt mértéke átlagosan a 1 – 2 EUR.

Ételek, italok: a kubai konyhában az afrikai és spanyol ízek keverednek. Alapanyag főként a rizs, bab, burgonya, csirke – és sertéshús. Rendkívül ízletes szószokat és mártásokat használnak a salátákhoz és a húsételekhez. Nemzeti italuk a világhíres rum.

Ruházat: könnyű len- és pamutruházat ajánlott

Telefonálás: Kuba nemzetközi hívószáma 0053; Magyarországot a 0036 hívószámmal hívható. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Diplomáciai képviselet:

Kubai Köztársaság Magyar Nagykövetsége:

1026 Budapest, Harangvirág u. 5.

Tel: (1) 325-7290; (1) 438-5950

Magyarország Havannai Nagykövetsége:

Calle G. No. 458. entre 19 y 21. Vedado, La Habana

Tel: 0053-7-833-3365; 0053-7-833-3346 Fax: 0053-7-833-3286


Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Kuba