Egyesült Arab Emírségek

Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírátusok - a titokzatos Arábia

Az egykor Arábia sötét szegletének számító Arab Emírségeket az olaj, a politikai stabilitás és a kitűnő üzleti érzék az arab világ egyik sikertörténetévé tette. A hét emirátus mindegyikének megvan a maga sajátos, semmivel össze nem téveszthető arculata.

A látogatókat lenyügőzik a mesés tengerpartok, a sivatagok, az oázisok, a teveversenyek, a beduin piacok, no meg Dubai legendás hírű vámmentes bevásárlóparadicsoma. A Perzsa-öböl Szingapúrja, Dubai forgalmas kikötőkkel, gigantikus bevásárlóközpontokkal és merész építészeti alkotásokkal várja látogatóit.

Az Egyesült Arab Emirátusok területe megközelíti Magyarország területét 84.000 km2. Az Emirátusokat alkotó 7 emírség közül a két legjelentősebb Dubai, mely az ország pénzügyi, kereskedelmi és turisztikai központja, és Abu Dhabi, a főváros, az emír székhelye és az olaj központja.

Látnivalók - érdekességek az Emrátusokban

Az ország mára az egyik legfelkapottabb, és "legsikkesebb" úticéllá vált, ami azért érdekes, mert alig száz évvel ezelőtt csupán beduin törzsek és gyöngyhalászok laktak itt. Az ország egzotikus környezetével, kristálytiszta tengervizével, festői szépségű partjával, buja, zöld oázisokkal, végtelenbe nyúló toronyházakkal, pezsgő életű bazárjaival vonzza a turistákat. Természeti szépségeinek, homokdűnéinek, oázisaikak és ma is élő arab hagyományainak köszönhetően az idelátogató az Ezeregyéjszaka meséiben érezheti magát. Ugyanakkor a kristálytiszta tengerparton épült luxusszállodák, ultramodern felhőkarcolók, már a 21. századot idézik. Az arany és műszaki cikkek hatalmas és minőségi választéka tette a turisták egyik bevásárló paradicsomává.

Beutazási szabályok: magyar állampolgárok részére vízumköteles úticél. Izraeli pecsét akadálya lehet a vízum megszerzésének. Az eredeti vízumokat telepítjük a fogadó repülőtérre. Elkészítési idő általában 7 munkanapot vesz igénybe, a sürgősségi vízum 3 munkanapon belül készül el.
Diplomáciai képviselet:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Monasir Area, 26th Al Nahyan Street no: 471 ,
Abu Dhabi Tel. : (+971) 2666-0107
Fax: (+971) 2666-7877

Hivatalos pénznem, pénzváltás: az ország valutája a dirham (AED = kb. 50 Ft, kb.1 USD = 4,2 AED), kivitele nem korlátozott, bárhol visszaváltják a kívánt valutára. Hitelkártyák mindegyikét elfogadják. A városban könnyen találni pénzváltókat, a szállodák recepcióin nem érdemes pénzt váltani.

Hivatalos nyelv, lakosság, vallás: hivatalos nyelv az arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul is. Mohamedán a hivatalos és a legelterjedtebb vallás, de katolikusok és hinduk is élnek.

Időeltolódás: + 2 óra a téli időszámítás szerint. Elektromos áram: 220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerinti aljzatok használatosak! A szállodák recepcióin a speciális aljzat igényelhető.

Egészség: kötelező védőoltás nincs. Palackozott víz fogyasztása javasolt! Figyeljenek a folyamatos folyadékbevitelre! Tanácsos némi házi patikát bekészíteni.

Fényképezés: helyi lakosokat, különösen nőket szigorúan tilos fotózni! Katonai objektumok fotózása szintén tiltott! A mecsetek csak és kizárólag vallási célra épültek, tehát turistáknak - egy mecset kivételével - nem látogatható.

Telefon: mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes, ezért a mobilszolgáltatónál érdemes utazás előtt utánaérdeklődni.

Borravaló: étteremben 10%, szállodában (takarítók, strandon dolgozó személyzet) az udvarias kiszolgálást 5-10 dirhammal szokták honorálni.

Öltözködés: ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. Szigorú erkölcsi szokások miatt tiltott a sort, valamint a miniszoknya és a kivágott női ruha viselete.

Nyitva tartás: a nagy meleg miatt a mediterrán országokhoz hasonlóan a legmelegebb órákban sziesztát tartanak, általában 13:00-17:00 óra között. A bevásárlóközpontok ellenben folyamatos nyitva tartással működnek


Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Egyesült Arab Emírségek