Kalandkirándulás Vietnamban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Vietnam

Ázsia egyik leghangulatosabb országába utazunk, ahol Saigon városa mellett, a Mekong-delta vidékét és háborús alagutakat is megtekintünk. Innen belső repülőjárattal utazunk Észak-Vietnamba...

Ázsia egyik leghangulatosabb országába utazunk, ahol Saigon városa mellett, a Mekong-delta vidékét és háborús alagutakat is megtekintünk. Innen belső repülőjárattal utazunk Észak-Vietnamba...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Vietnam, 3*-os szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

Változatos és kalandos programok sora vár bennünket Vietnamban. Ázsia egyik leghangulatosabb országába utazunk, ahol Saigon városa mellett, a Mekong-delta vidékét és háborús alagutakat is megtekintünk. Innen belső repülőjárattal utazunk Észak-Vietnamba, mely más arcát mutatja az eddig megszokottakhoz képest. Hanoi városa mellett Tam Coc hegyekkel körbeölelt városát, illetve a képeslapokról jól ismert Ha Long-öböl szépségeit is megcsodáljuk.

Miben más ez az utazás?
Programunk eltér dinamikáját tekintve a szokásostól. Szállásaink központi elhelyezkedésűek, az ebédek és a vacsorák többségét gondosan kiválasztott helyi éttermekben fogyasztjuk el. Kipróbáljuk a helyi tömegközlekedést és gyakran belevetjük magunkat a város színes forgatagába. Igyekszünk sokszor interakcióba kerülni a helyiekkel. Ha kedveled a spontán programokat és nem csak a múltra, hanem Vietnam jelenére is kíváncsi vagy, itt a helyed!

1. nap: Budapest, Saigon (Ho Chi Minh város)
Várhatóan a délutáni órákban indulunk Vietnam irányába. Egy átszállást követően, - az éjszakát a repülőn töltjük - érkezünk Ho Chi Minh városában a reggeli órákban.

2. nap: Saigon (Ho Chi Minh város)
Elfoglaljuk a szállásunk, majd kis pihenőt követően belevetjük magunk a város forgatagába. Kismotorok, riksák és kedves helyiek várnak ránk. Kipróbáljuk a helyiek nagy gasztro kedvenceit, illetve az esti órákban felpattanunk a kivilágított riksákra is. A lendület visz bennünket, egészen az ágyunkig.

3. nap: Saigon, Cu Chi járatrendszere
A reggeli elfogyasztása után indulunk a vietnami háború egyik legérdekesebb emlékhelyére. Cu Chi faluban található az a 250 kilométer hosszú alagútrendszer, melyben a helyiek a háború ideje alatt éltek. Az alagutak falvakat kötöttek össze és kb 1.5m magasak és 0.6 m szélesek voltak. A döbbenetes élmény után visszatérünk Saigon városába. Benézünk az utcai piacáról híres Cholon negyedben, itt az egyik helyi étteremben elfogyasztjuk kései ebédünk, majd Vinh Ngiem pagoda, Cholon mecset, Thien Hau pagoda megtekintése következik.

4. nap: Mekong-delta
Egész napos kirándulást teszünk a Mekong-delta vidékén. Halászfalvak, rizsföldek és a helyiek kunyhói látványa tárul elénk, miközben a Mekong folyón csónakázunk. Igyekszünk apró megállókkal színesíteni az utat, ahol a helyiekkel kerülhetünk interakcióba. Terveink szerint látogatást teszünk a Cao Dai szektához tartozó templomban is. Saigonba az esti órákban térünk vissza.

5. nap: Saigon, Hanoi
Reggelink elfogyasztása után indulunk a repülőtérre és elrepülünk Hanoi városába. Észak-Vietnam egy teljesen más arcát mutatja az országnak, mint amit eddig megszoktunk. Vietnam legfontosabb zarándokhelyét keressük föl, azaz látogatást teszünk Thien Tru, vagy más néven a Parfüm Pagodában. Gyalogosan és hajóval közelítjük meg ezt a gyönyörű buddhista komplexumot. Az esti órákban kedvünkre csavaroghatunk a város szűk, sikátoros utcái között.

6. nap: Hanoi, Hoa Lu, Tam Coc, Ngo Dong folyó, Hanoi
Egész napos kirándulásra indulunk Hanoi környékén. Első megállónk Vietnam régi fővárosa, Hoa Lu. A hegyek közt megbújó régi fővárosból mára csak a lélegzetelállító templomai maradtak fönt. Két legfontosabb templomát mi magunk is megtekintjük, ezek a Dinh Király és Le Király templomai. Innen talán a legszebb vietnami települést keressük föl. A hegyekből lezúduló Ngo Dong folyó által körbe vett Tam Coc városa garantáltan elbűvöl bennünket. A lehető legszebb fényképek elkészítése érdekében vízre szállunk és csónakjainkból is megtekintjük Vietnam meseszép városát. Kellemesen elfáradva térünk vissza Hanoi városába a késő délutáni órákban.

7-8. nap: Hanoi, Ha Long-öböl, Hanoi
Reggel magunk mögött hagyjuk a város zaját és Vietnam egyik legszebb természeti szépsége felé vesszük az irányt. A Ha Long öbölbe utazunk, ahol hajónkra szállunk. Dzsunkánk káprázatos tájakon visz bennünket. Különböző kis szigetek, barlangok és szédületesen szép tájképek kisérik végig az utunkat. Éjszakát dzsunkánkon töltjük, majd a délelőtti órákban térünk vissza Hanoi városába. Városnézésünk tovább folytatjuk, megtekintjük az Irodalom Templomát, a Tran Quoc pagodát is. Szállásunkra az esti órákban térünk vissza.

9. nap: Hanoi, Budapest
A reggeli órákban még élvezhetjük az ázsiai érzést, sétálhatunk a városban, esetleg beszerezhetjük ajándéktárgyainkat és ehetünk még egy búcsú levest is. Valamikor a délutáni órákban indulunk a repülőtérre, hogy megkezdjük hazautazásunk.

10. nap: Budapest
Egy átszállást követően valamikor a délelőtti órákban érkezünk a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.


Az alapár tartalmazza: a repülőjegyeket, az utazást Vietnamon belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat helyi besorolásnak megfelelő 3* szállásokon és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a reggelin kívüli étkezéseket, a repülőjegyek illetékét és a belső repülőjegy árát (kb. 169 900 Ft), a belépők és engedélyek árát (kb. 200 EUR), a kötelező borravalók (kb. 40 EUR), a vízum és ügyintézés árát (kb. 15 000Ft), az esetleges védőoltások, a biztosítás árát.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Ho Chi Minh városba. Vietnamban: helyi repülőjáraton, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk. Vietnamból Hanoi városából utazunk Budapestre.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Saigon városában, 3 éjszakát Hanoi városában, 1 éjszakát Halong-öbölben hajón töltünk. A kalandkirándulás során helyi besorolásnak megfelelő 3* szállodákban alszunk . Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 54 900 Ft.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább az vietnami konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.

Időjárás: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban.

Pénz: Vietnam hivatalos fizetőeszköze a vietnami dong (VDN). 1 USD = kb 20 000 VDN, papír címletek 1 000 és 500 000 dong között léteznek. A reptéren és a nagyobb városok bankjaiban, ill. pénzváltóinál könnyűszerrel lehet pénzt váltani. Bankkártya használatára sok helyen van lehetőség. Költőpénznek minimum 150-200 Eurót ajánlunk (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), valamint belépőkre és engedélyekre, plusz kb. 200 eurót. Kötelező borravaló: 40 euró/fő.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 14 fő. Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk, azonban Ázsiába utazunk, így a szokások eltérőek lehetnek. Türelemmel és sok mosollyal élménygazdag utazásban lehet részünk. Időzóna: GMT + 7 óra Elektromos hálózat: 220 V /50 Hz (amerikai szabvány), átalakító szükséges.

Vízum: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A belépéskor kitöltendő idegenrendészeti formanyomtatvány egyben vámáru nyilatkozat is, a kitöltött és lepecsételt másodpéldányt (sárga lap) az ország elhagyásáig az útlevélben meg kell őrizni. A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni: - 2 db kitöltött vízumkérő lap - 2 db fénykép. Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől. Vízumdíj és ügyintézés: 15.000Ft/fő.

Egészségügyi tudnivaló: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted. Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak