INDOKÍNA – Ezt látnia kell!

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Vietnam

Dél-Vietnám és Kambodzsa legérdekesebb látnivalói 15 nap alatt

Az Indokínai-félsziget déli részét mutatja be körutazásunk, amely során két végtelenül érdekes ország, legfontosabb látnivalóit gyűjtöttük csokorba. A meglátogatásra kerülő terület kihagyhatatlan helyszíneket tartalmaz, mint az egykori Saigon, a Mekong-delta, Angkor Wat templomegyüttese, valamint Phnom Penh. Ezeken kívül még csodálatos természeti látványosságok is helyet kapnak a programban, valamint 3 éjszaka egy fehér homokos, nyugalmat árasztó tengerparton. Körutazásunk során még megismerkedhetnek a vendégszerető emberekkel és persze a helyi pazar gasztronómiával is! Az utazás során végig, már a budapesti felszállástól rendelkezésre áll magyarnyelvű idegenvezető kíséri a csoportot, aki a helyszínek avatott ismerője.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

2 éjszaka szállás Ho Si Minh-város
HOTEL PROSTYLE * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Can Tho
MEKONG RUSTIC HOMESTAY

1 éjszaka szállás Ho Si Minh-város
HOTEL PROSTYLE * * *, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Siam Reap
HOTEL eOCAMBO VILLAGE * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Kampot
PIPPALI BOUTIQUE HOTEL * * *, vagy hasonló

3 éjszaka szállás Koh Rong
SOK SAN BEACH RESORT * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Phnom Penh
SARINA BOUTIQUE HOTEL * * * *, vagy hasonló

helyi besorolás szerinti 3-4 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


INDOKÍNA – Ezt látnia kell!

Szállás: Hotel
Besorolás: 3-4*

Egyéb szolgáltatások:
3-4*, Hotel

Programleírás:

1. nap
A Qatar Airways délutáni Budapest – Doha járatával elutazás. Érkezés éjfél előtt Dohába.

2. nap
A hajnali órákban tovább utazás, majd megérkezés Ho Si Minh-városba a koradélutáni órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, felfrissülés a hosszú repülőút után. Majd különleges üdvözlővacsora a híres Bonsai Dinner Cruise hajóétterem fedélzetén, büfé rendszerben. Vacsora közben a város esti fényei szolgáltatnak csodás hátteret. Szállás Ho Si Minh-városban.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Cu Chi alagútrendszerben, a földalatti város megtekintése. Az ellenállók által épített több mint 200 kilométernyi járat, az USA ellen vívott, vietnami háború örök mementója. A mai napig bejárhatók a folyosók, kipróbálhatók a terepszínű csapóajtók. Visszautazás a városba, délután pedig a háborús múzeum (War Remnants) felkeresése. A különleges helyszínen az indokínai és a vietnámi háborúk fegyvereit és a korból származó tárgyait tekinthetik meg. Ma este is egy nagyon különleges élményben lesz része utasainknak: a sötétedés utáni Saigon Vespa tour! Motorosok várják a csoportot és minden utas külön vezetővel biztosított motorra száll. Így indul a túra, amely talán a legkülönlegesebb módon mutatja be a város ritkán látható részeit is. A túra végén látogatás a Cafe Zoom-ban, ahol speciális vacsorát élvezhetnek, korlátlan étel és italfogyasztással! Szállás Ho Si Minh-városban.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból és indul a kétnapos Mekong-delta – My Tho túra! Motorcsónakokkal transzfer az Unikornis szigetre, ahol egy méhészet meglátogatása, majd séta a csendes falvak között, ismerkedés a Mekong-deltában élők vidéki életével. Majd rövid, evezős csónakos út következik a csatornákon, amelyeket kókuszpálmák szegélyeznek. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután az első állomás egy gyümölcsös meglátogatása, ahol Dél-kelet Ázsia legérdekesebb és igazán különleges gyümölcseit ismertetik a helyi termelők és persze ezeket kóstolni lesz lehetőség, népzenei bemutató mellett. Majd ismét a motorcsónakos transzfer következik, visszautazás My Tho Jetty-be, ahonnan a szálláshelyre buszozik a csoport. A szobák elfoglalása, szállás Can Tho, Mekong Rustic Homestay.

5. nap
Korai reggeli a szálláshelyen, majd hajóval utazás a Cai Rang úszó piacra, amely az egész Mekong deltában a legnagyobb. A hely atmoszférája egyedülálló, érdemes megkóstolni a friss helyi gyümölcsöket! A piac után látogatás egy rizs feldolgozóban, ahol a távol-kelet legfontosabb terményéből tésztát és papírt készítenek. Ebéd Can Tho City-ben. Délután transzfer Ho Si Minh-városba, ahol szállás.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd városnézés: az Újraegyesítés (vagy más néven a Függetlenség) palotája, az Uralkodó Jáde Palotája amely a város legérdekesebb pagodája, a francia rózsaszín téglákból épült Notre Dame székesegyház, az Eiffel által tervezett központi posta épülete. Majd madártávlatból szemlélhetjük meg a várost, a 262,5 méteres magasságú Bitexco felhőkarcoló 59. emeletéről. A körpanorámás kilátóból felejthetetlen látvány tárul elénk. Majd ebéd egy helyi étteremben. ami után transzfer a repülőtérre. Elutazás Kambodzsába Ho Shi Minh-város – Siem Reap útvonalon. A megérkezés után transzfer a hotelben a szobák elfoglalása, szállás Siem Reap-ben.

7. nap
Korai reggeli a szállodában, majd a túra csúcspontja következik, egésznapos tuk-tuk túra Angkor Wat-ban! Nézzük együtt ahogy a nap egyre magasabbra emelkedik és a szakértő magyarázat közben képzeljük el, milyen élet zsongta be a komplexumot a 12 században! A khmer birodalom utolsó fővárosa volt ez, amely most a következő látnivalókat nyújtja: Angkor Wat. Angkor Thom és Ta Prohm. A napi programot egy különleges műsorral egybekötött vacsora koronázza meg, egy helyi étteremben a kitűnő vacsora mellett a híres Apsara show megtekintése! A bemutató után transzfer vissza a szállodába, szállás Siem Reap-ben.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Felkeressük a Tonle Sap tavat, ahol hajókirándulással látogatás Kampong Phluk-ban. A híres vízen úszó faluban minden megtalálható, lakóházak, iskola, templomok! A mai ebédet egy, a tó partján lévő fekvő étterembe fogyasztja a csoport. Délután transzfer a repülőtérre, belföldi repülőjárattal utazás Siem Reap – Phnom Penh útvonalon. A megérkezés után transzfer Kampot-ba, ahol szállás.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd korai indulás, hogy a Bokor-hegy csodás felhős környezete legyen látható! A kanyargós hegyi utakon a csúcs felé haladva, lassan elérjük a felhőket, amelyek fölé bukkanva jussunk el a szellemvárosba, ahol az első látvány az óriási ülő Buddha szobor. Az elhagyatott francia gyarmati épületek és a régi kaszinó a régmúlt történelem nyomai már csak. A hűvös hegyi szél és a lélegzetelállító kilátás, megfelelő hangulatot biztosítanak az ősi templomok meglátogatásához. Tradicionális khmer stílusú ebéd egy helyi étteremben. Délután a Popokvil zuhatag felkeresése, amely a Bokor-hegyről zúdul a mélybe. A vízesésnél piknikező családok és meditáló szerzetesek színesítik a képet. Majd látogatás a Phnom Chhngok-ban, Kambodzsa egyetlen barlangtemplomában. A Funan stílusú emlék helyet már legalább 1300 éve őrzi a barlang. Este még megtekinthetjük a festői naplementét a Kapot-folyón, egy hajókiránduláson. A megérkezés után transzfer Kampot-ba, ahol szállás.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer Sihanouville-be, ahol hajóra szállunk és így jutunk el a hófehér homokos tengerpartra, Koh Rong szigetére! A szobák elfoglalása, majd a délután szabad a tengerparton. Szállás Koh Rong szigetén.

11-12. nap
Reggeli a szállodában, majd napközben szabadidő a tengerparti szállodában. Szállás Koh Rong szigetén.

13. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Nagysebességű motorcsónakkal transzfer vissza Sihanouville-be, majd onnan utazás busszal Phnom Penh-be. A megérkezés után a szobák elfoglalása, majd este búcsúvacsora egy helyi étteremben. Szállás Phnom Penh-ben.

14. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Egész napos Phnom Penh programmal zárul a körutazás. Elsőként a Királyi palotát és az Ezüst pagodát keressük fel, majd transzfer a hegytetőn álló Wat Phnom pagodához, ahol a lépcsők megmászása után a város legszebb panorámája tárul elénk. Ebéd, majd rövid buszos utazás a városhatáron túlra, ahol a hírhedt Tuol Sleng börtönt látogatjuk meg. Ez volt a vörös khmerek hírhedt, titkos telepe, ahol most a népirtás múzeuma látható. Majd az S-21 nevű részt keressük fel, ahol a hetvenes években megközelítőleg 17 000 embert kínoztak és öltek meg. A napot a híres orosz piacon fejezzük be, ahol kihagyhatatlan vásárlási lehetőségek adódnak, majd végül transzfer a repülőtérre. A megérkezés után az idegenvezető segítségével a nemzetközi járatra való bejelentkezés, majd az esti járattal elutazás Dohába. Megérkezés éjfél előtt.

15. nap
Hajnalban tovább utazás Dohából, repülőút Budapestre, érkezés a menetrend szerint a kora reggeli órákban.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA
Nemzetközi repülőjegyet (amely személyenként tartalmaz 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyászt szállítását), 11 éjszaka szállást helyi besorolású 3-4 csillagos szállodákban, a szállodákban reggelis ellátást, a programokhoz csatlakozva 7 alkalommal ebédet, valamint 3 alkalommal vacsorát, a leírásban szereplő programokat és azok belépőjegyeit, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést. A helyi transzferek során a buszon minden utasnak naponta egy ásványvizet és száraz törölközőt biztosítunk.
A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA
Repülőtéri illetékeket és díjakat, a belföldi repülőjegy költségét, helyi szervízdíjakat (borravaló, amely 7 USD / fő / nap), a vízumokat és az ügyintézésük díját, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Létszám: minimum 20 fő

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 13 napra ez 91 USD / fő). 

Kiutazás:
Csoportunk a Qatar Airways járataival utazik a nemzetközi szakaszokon, ezek tervezett menetrendje a következő:
Budapest BUD – Doha DOH                   16:20 – 23:30
Doha DOH – Ho Si Minh City SGN         02:15 – 13:30

Phnom Penh PNH – Hongkong HKG     19:05 – 22:30
Hongkong HKG – Doha DOH                  00:50 – 05:40
Doha DOH – Budapest BUD                   08:25 – 12:10

Étkezés:
Félpanziós ellátás (kivétel az oda és a visszautazás ideje). Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális távolkeleti ebédek, illetve vacsorák a programleírás szerint.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem mindig megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
A meglátogatásra kerülő területeken az utazás teljes időtartamára a követkető időjárás várható: napközben 26-33 C fok körüli hőmérséklet, amely éjszakára sem csökken 20-25 C fok alá. De a hőérzet akár magasabb is lehet, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Kisebb esőkre számítani kell.

Vízum:
Vietnámba történő belépéshez a magyar állampolgárok számára vízum megléte szükséges, már Budapesten, az ország elhagyásához. Irodánk elvégzi a vietnámi online vízum elkészítését, ehhez a következőkre lesz szükség: az útlevél fényképes oldalának másolatára elektronikus verzióban JPG formátumban (a file maximális mérete 2000 KB) és egy színes igazolványképre elektronikus verzióban JPG formátumban (a file maximális mérete 1000 KB).
Kambodzsa esetében, kizárólag a határátkeléskor van lehetőség a turista vízum beszerzésére, amelyhez kérjük egy 4*6 cm méretű, színes igazolványképet vigyenek magukkal.
Mindkét meglátogatásra kerülő országba történő belépés feltétele, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még további 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, a programban szereplő ebédek és vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni, ezt a helyi éttermeknek nem áll módjában biztosítani.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak