Kalandutazás Vietnamban és Kambodzsában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Vietnam

Népszerű Kalandnyaralás Thaiföldön című programunk után egy újabb lenyűgöző utazással jelentkezünk, mely Vietnam és Kambodzsa varázslatos tájain vezet bennünket. Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Vietnam, Kambodzsa, 3*-os szállások

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Hanoi

Várhatóan a délutáni órákban indulunk Vietnam irányába. Egy átszállást követően, érkezünk Hanoi városába.

2. nap: Hanoi

Megérkezés után rögtön az autóbuszunkba pattanunk és a szállásunkra indulunk. Némi pihenést követően a délutánt már Hanoi Óvárosának a felfedezésével töltjük. Sétálunk a modern és tradicionális épületeket ötvöző városban, kipróbáljuk a jellegzetes street food ételeket. Késő este térünk vissza szállásunkra.

3. nap: Hanoi, Hoa Lu, Tam Coc, Ngo Dong folyó, Hanoi

Egész napos kirándulásra indulunk Hanoi környékén. Első megállónk Vietnam régi fővárosa, Hoa Lu. A hegyek közt megbújó régi fővárosból mára csak a lélegzetelállító templomai maradtak fönt. Két legfontosabb templomát mi magunk is megtekintjük, ezek a Dinh Király és Le Király templomai. Innen talán a legszebb vietnami települést keressük föl. A hegyekből lezúduló Ngo Dong folyó által körbe vett Tam Coc városa garantáltan elbűvöl bennünket. A lehető legszebb fényképek elkészítése érdekében vízre szállunk és csónakjainkból is megtekintjük Vietnam meseszép városát. Kellemesen elfáradva térünk vissza Hanoi városába a késő délutáni órákban.

4-5. nap: Hanoi, Ha Long-öböl (UNESCO Világörökség), Hanoi

Reggel magunk mögött hagyjuk a város zaját és Vietnam egyik legszebb természeti szépsége felé vesszük az irányt. A Ha Long öbölbe utazunk, ahol hajónkra szállunk. Dzsunkánk káprázatos tájakon visz bennünket. Különböző kis szigetek, barlangok és szédületesen szép tájképek kísérik végig az utunkat. Éjszakát dzsunkánkon töltjük, majd a délelőtti órákban térünk vissza Hanoi városába.

6. nap: Hanoi, Siem Reap (Kambodzsa)

A mai napunkon menetrendtől függően tovább utazunk Kambodzsába. Az estét már a híres Pub Streeten töltjük, ahol mindenféle érdekes ételek várnak ránk. /belső repülőjárat függvényében természetesen alakulhat még a programunk/

7-8. nap: Angkor (Két teljes nap Angkor romvárosának bűvöletében) illetve Tonle Sap-tó

A reggelink elfogyasztása után a világ egyik legnagyobb csodáját fedezzük fel. Kellemes két napot töltünk a romváros területén, ahol tuk-tuk taxikkal közlekedünk, így sokkal szabadabban járhatjuk be. A romvárosnak különleges kisugárzása van, így nem célunk rohanva megtekinteni, sőt kifejezetten figyelünk arra, hogy átélhessük ezeket a remek pillanatokat, amit itt töltünk. Teljesség igénye nélkül meglátogatjuk: Angkor Thom, Angkor Wat, Bayon, East Mebon, Ta Keo, Ta Som templomait. Esti program: a Tonle Sap tóhoz utazunk, hogy hajókba szálljunk és egy igazán izgalmas világot fedezzünk föl. A tó Kambodzsa és Dél-Kelet Ázsia legnagyobb tava, melyet a Tonle Sap folyó köt össze a Mekong folyóval. Számtalan helyi család éli mindennapjait a tóra épített cölöp/bádogházakban. Főleg halászatból élnek, de saját boltjuk, sőt iskolájuk is van.

9. nap: Siem Reap, Bangkok, Budapest

A délelőtti órákban még a pihenésé a főszerep, majd az délutáni órákban Bangkokba repülünk, hogy az esti órákban megkezdjük utazásunk Budapest irányába.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

10. nap: Bangkok, Budapest

Várhatóan egy átszállást követően a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyet (belső repülőjáratokkal), az utazást Vietnamban és Kambodzsán belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon vagy 3* megfelelő hotelekben és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a reggelin kívüli étkezéseket, a repülőjegy illetékét és a belső repülőjegyek árát (kb. 199 900 Ft), a vietnami és a kambodzsai vízum árát (kb.90USD/fő), a belépők és a kirándulások ára illetve kötelező borravaló (kb. 250 USD), az esetleges védőoltások, a biztosítás árát. Egyágyas felár: 74 900 Ft.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Hanoiba. Vietnamban és Kambodzsában: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

Szállás: Helyi besorolásnak megfelelő 3* szállásokon alszunk, melyek jellemzően az Óvárosban fekszenek. Ha Long-öbölben dzsunkán töltünk egy éjszakát.

Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 74 900 Ft.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább az ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.

Pénz: Legcélszerűbb az USD kivitele, amely bármelyik bankban vagy pénzváltónál beváltható a helyi fizetőeszközre. Vietnamban a dong (VND) a hivatalos fizetőeszköz. 1 forint = kb. 90-95 dong. Kambodzsában a riel (KHR) a fizetőeszköz, de mindenhol fizethetünk dollárral is. Bankautomaták mindkét országban rendelkezésünkre állnak és az igényesebb üzletekben vásárolhatunk kártyával is. A belépők és a borravaló árát az idegenvezető a helyszínen szedi össze.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Délkelet Ázsiában utazni hihetetlen élményeket jelent! Európai kalandozásainkkal ellentétben szem előtt kell tartanunk, hogy ez Ázsia.

Vízum: Vietnamba magyar állampolgároknak vízum szükséges, aminek az ügyintézését irodánk átvállalja. A vízumhoz szükséges 2 db 4 x 6 centiméteres fotó. A vízum ára kb. 45 USD, amit érkezéskor a repülőtéren készpénzben, dollárban kell kifizetni. Kambodzsa is vízumköteles ország magyar állampolgárok számára. A vízumot a kambodzsai határon vásárolhatjuk meg. Ára kb. 45 USD, amit a helyszínen, dollárban kell kifizetni. Szükséges továbbá: 1 db 4 x 6 centiméteres igazolványfotó. Az útlevélnek – mindkét vízum esetén – a hazaérkezést követően még legalább további 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell két üres oldalpárt. A vízumok árai változhatnak!

Elektromos áram: Vietnamban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak