Kirándulás Vietnam, Laosz és Kambodzsa legszebb tájain

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Vietnam

Népszerű Kalandnyaralás Thaiföldön című programunk után egy újabb lenyűgöző utazással jelentkezünk, mely Vietnam, Laosz és Kambodzsa varázslatos tájain vezet bennünket. Utazásunk kiscsoportos, így maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Vietnam, Kambodzsa, 3*-os szállások

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Hanoi

Várhatóan a délutáni órákban indulunk Vietnam irányába. Egy átszállást követően, érkezünk Hanoi városába.

2. nap: Hanoi

Megérkezés után rögtön az autóbuszunkba pattanunk és a szállásunkra indulunk. Némi pihenést követően a délutánt már Hanoi Óvárosának a felfedezésével töltjük. Sétálunk a modern és tradicionális épületeket ötvöző városban, kipróbáljuk a jellegzetes street food ételeket. Késő este térünk vissza szállásunkra.

3. nap: Hanoi, Hoa Lu, Tam Coc, Ngo Dong folyó, Hanoi

Egész napos kirándulásra indulunk Hanoi környékén. Első megállónk Vietnam régi fővárosa, Hoa Lu. A hegyek közt megbújó régi fővárosból mára csak a lélegzetelállító templomai maradtak fönt. Két legfontosabb templomát mi magunk is megtekintjük, ezek a Dinh Király és Le Király templomai. Innen talán a legszebb vietnami települést keressük föl. A hegyekből lezúduló Ngo Dong folyó által körbe vett Tam Coc városa garantáltan elbűvöl bennünket. A lehető legszebb fényképek elkészítése érdekében vízre szállunk és csónakjainkból is megtekintjük Vietnam meseszép városát. Kellemesen elfáradva térünk vissza Hanoi városába a késő délutáni órákban.

4-5. nap: Hanoi, Ha Long-öböl (UNESCO Világörökség), Hanoi

Reggel magunk mögött hagyjuk a város zaját és Vietnam egyik legszebb természeti szépsége felé vesszük az irányt. A Ha Long öbölbe utazunk, ahol hajónkra szállunk. Dzsunkánk káprázatos tájakon visz bennünket. Különböző kis szigetek, barlangok és szédületesen szép tájképek kísérik végig az utunkat. Éjszakát dzsunkánkon töltjük, majd a délelőtti órákban térünk vissza Hanoi városába.

6. nap: Hanoi, Luang Prabang (UNESCO Világörökség)

A mai napunkon a laoszi birodalom első, történelmi fővárosába, a hagyományos laoszi kultúra és a buddhizmus központjába utazunk. Repülőgépünk várhatóan a délelőtti órákban indul, így a délután nagy részét már a város felfedezésével tölthetjük. Gyakorló szerzeteseket és számtalan buddhista pagodát rejteget az ország ezen kis szeglete. Némi szerencsével a következő napokban bepillantást nyerhetünk a mindennapi életükbe. A város képét Mekong és az abba torkoló Khan folyók által közrezárt, félszigetszerű földnyelv határozza meg.

7. nap: Nam Khan folyón evezés, Elefánttábor

A mai napunkon csodás és természetközeli élményekben lesz részünk. Az egész országot lenyűgöző tájak határozzák meg, melyeknél már csak a helyi lakosok kedvessége megdöbbentőbb. A reggelink elfogyasztása után Délkelet-Ázsia jelképeinek számító hatalmas állatokkal találkozunk, azaz az elefántokkal. A program során lesz lehetőségünk az álatokat megetetni, sőt még fürödhetünk is velük a folyóban. Innen egy kisteherautó platójára pattanunk és elindulunk az evezés kiinduló pontjához. Kisérők segítségével evezünk a Nam Khan folyón, melynek partjai mészkősziklákkal vagy éppen rizsföldekkel tarkítottak. A késő délután további részét Luang Prabang-ban töltjük.

8. nap: Pak Ou, Lao Lao falu (Hajókázás a Mekongon)

Utazásunk egyik csúcspontja a mai! A Mekong folyón hajózunk, melyet nem véletlenül illetnek a „Vizek Anyja” jelzővel. A laoszi történelemben évszázados hagyományai vannak a folyón való közlekedésnek, így a vízről nézelődve egészen más táj tárul elénk, mint a szárazföldről. Pak Ou barlangnál állunk meg hosszabb időre, melyet a helyiek szent helyként tisztelnek. Innen Lao Lao faluba hajózunk tovább, melynek fő attrakciója a pálinkafőzés. Itt kipróbálhatjuk a kígyóval, százlábúval vagy éppen gyíkkal ízesített pálinkát.

9. nap: Luang Prabang, Siem Reap (Kambodzsa)

A mai napunkon menetrendtől függően tovább utazunk Kambodzsába. Az estét már a híres Pub Streeten töltjük, ahol mindenféle érdekes ételek várnak ránk. /belső repülőjárat függvényében természetesen alakulhat még a programunk/

10-11. nap: Angkor (Két teljes nap Angkor romvárosának bűvöletében) illetve Tonle Sap-tó

A reggelink elfogyasztása után a világ egyik legnagyobb csodáját fedezzük fel. Kellemes két napot töltünk a romváros területén, ahol tuk-tuk taxikkal közlekedünk, így sokkal szabadabban járhatjuk be. A romvárosnak különleges kisugárzása van, így nem célunk rohanva megtekinteni, sőt kifejezetten figyelünk arra, hogy átélhessük ezeket a remek pillanatokat, amit itt töltünk. Teljesség igénye nélkül meglátogatjuk: Angkor Thom, Angkor Wat, Bayon, East Mebon, Ta Keo, Ta Som templomait. Esti program: a Tonle Sap tóhoz utazunk, hogy hajókba szálljunk és egy igazán izgalmas világot fedezzünk föl. A tó Kambodzsa és Dél-Kelet Ázsia legnagyobb tava, melyet a Tonle Sap folyó köt össze a Mekong folyóval. Számtalan helyi család éli mindennapjait a tóra épített cölöp/bádogházakban. Főleg halászatból élnek, de saját boltjuk, sőt iskolájuk is van.

12. nap: Siem Reap, Bangkok, Budapest

A délelőtti órákban még a pihenésé a főszerep, majd az délutáni órákban Bangkokba repülünk, hogy az esti órákban megkezdjük utazásunk Budapest irányába.

13. nap: Bangkok, Budapest

Várhatóan egy átszállást követően a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Az alapár tartalmazza: az utazást Vietnamban, Laoszban és Kambodzsán belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon vagy 3* megfelelő hotelekben és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyek, illetve "belső" repülőjáratok árát és illetékét, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások árát, illetve nemzeti park engedélyek, helyi vezetők (kb. 250 USD/fő), a vietnami a laoszi és a kambodzsai vízum árát, az esetleges védőoltások, a biztosítás árát.

Utazás: Budapesttől menetrendszerű nemzetközi repülőjárattal érkezünk első szállásunkra Hanoiba, ahol a program kezdődik. Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban szintén menetrendszerű repülőjáratokkal, menetrendszerű és bérelt buszokkal, komppal, tuk-tukokkal, valamint iránytaxival utazunk. Angkort tuk-tuk segítségével járjuk be.

Szállás: Helyi besorolásnak megfelelő 3* szállásokon alszunk, melyek jellemzően az Óvárosban fekszenek. Ha Long-öbölben dzsunkán töltünk egy éjszakát. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább az ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 60-120 Ft.

Pénz: Legcélszerűbb az USD kivitele, amely bármelyik bankban vagy pénzváltónál beváltható a helyi fizetőeszközre. Vietnamban a dong (VND) a hivatalos fizetőeszköz. 1 forint = kb. 90-95 dong. Kambodzsában a riel (KHR) a fizetőeszköz, de mindenhol fizethetünk dollárral is. Laoszban pedig a Kip a hivatalos fizetőeszköz. Bankautomaták mindkét országban rendelkezésünkre állnak és az igényesebb üzletekben vásárolhatunk kártyával is. Ajánlott költőpénz kb. 150 000 Ft. 

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Délkelet Ázsiában utazni hihetetlen élményeket jelent! Európai kalandozásainkkal ellentétben szem előtt kell tartanunk, hogy ez Ázsia!

Vízum:

Vietnam: Lehetőség van irodánkban online vízum igénylésére. Online igénylés után, 2-3 munkanapon belül kapunk egy visszaigazoló levelet, amint kifizettük a szolgáltatás árát (kb. 18.000Ft/vízum). A visszaigazoló levéllel szállhatunk fel a repülőre. Érkezéskor a vámtisztek a vízumdíj készpénzes befizetése (kb. 25 USD) és 2 igazolványkép leadása után bepecsételik a vízumot.

Magyar állampolgárok részére Kambodzsa, Laosz - szükséges vízum, és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél. A kambodzsai és a laoszi vízumokat utunk során a határátkelőhelyeken tudjuk kiváltani, a laoszit kb. 35 USD, a kambodzsait pedig kb. 45 USD ellenében. Mindkettőhöz kell egy-egy fénykép, így összesen két fényképre lesz szükség, de biztos ami biztos mindenki négy fényképet hozzon mindenki.

Elektromos áram: Vietnamban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak