Észak-Vietnám és Laosz

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Vietnam

Észak-Vietnám és Laosz legérdekesebb látnivalói 15 nap  alatt

Körutazásunk az Indokínai-félsziget északi részét tárja fel, amely terület természeti látványosságokban igencsak bővelkedik, ezért a programban is minden napra esik legalább egy különlegesen megkapó helyszín. Persze a két ország történelméhez szorosan kapcsolódó helyszínek meglátogatása, felkeresése sem marad ki, a két fővárost részletesen mutatjuk majd be. De hogy az út mindenképp életre szóló élménnyé váljon, több igen különleges szállást is használunk, ilyen például a Halong-öböl szállodahajója, vagy Sapa öko-szállodája. Az alapáron nyújtott félpanziós ellátás pedig bőséges lehetőséget nyújt, hogy ennek a távoli területnek minden különleges ízét is kipróbálhassuk a körutazás alatt. Már a budapesti felszállástól rendelkezésre álló, magyarnyelvű idegenvezető kíséri a csoportot, aki a helyszínek avatott ismerője.

Utazás alapadatai:

Utazás: Emirates járattal
Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

1 éjszaka szállás Hanoi
ORIENTAL SUITES & SPA HOTEL * * * *, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Ninh Binh
LALITA BOUTIQUE HOTEL & SPA * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás hajón, a Halong-öbölben
HOTEL PEONY CRUISES * * * * * deluxe balkonos hajókabinban

2 éjszaka szállás Sapa
TOPAZ ECOLODGE * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Hanoi
PERIDOT HOTEL * * * *, vagy hasonló

3 éjszaka szállás Luang Prabang
VILLA MAYDOU * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Vang Vieng
HOTEL INTHIRA VANG VIENG * * * *, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Vientián
HOTEL SURESTAY by BEST WESTERN * * * *, vagy hasonló

Helyi besorolás szerinti 4-5 csillagos szállodák. A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


Észak-Vietnám és Laosz

Szállás: Hotel
Besorolás: 4-5*

Egyéb szolgáltatások:
4-5*, Hotel

Programleírás:

1. nap
Az Emirates légitársaság délutáni Budapest – Dubai járatával elutazás. Érkezés éjfél előtt Dubaiba.

2. nap
Dél körül tovább utazás, majd megérkezés Hanoiba az esti órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, a hosszú út kipihenése. Szállás Hanoi.

3. nap
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd kezdődik a városnézés. Elsőként a Ho Si Minh-komplexum tekintjük meg (csak kívülről lehetséges). A monumentális márvány építmény Lenin, Sztálin és Mao megalomániás mauzóleum vonalát követi. Majd az Irodalom temploma következik, amely egy konfucianista templom, csodás kertekkel és benne szentélyekkel. Majd a Ngoc Son templom következik (nevét a Jáde hegy templomának lehet fordítani), amely egy kicsiny szigeten található és egy tradicionális stílusban épített, vörös hídon közelíthető meg. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután egy különleges, kerékpáros riksa túrát tesz a csoport az óvárosban. A nap végén transzfer a következő városba. Szállás Ninh Binh.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd az ország ezer évvel ezelőtti fővárosának és környékének felfedezése kezdődik. Meglátogatásra kerül a Hoa Lu templom, amely mára az UNESCO Világörökségi oltalma alatt áll. Templomként említik a helyszín, de inkább pagodák, szentélyek és kertek együtteseként lehet értelmezni. A látogatás után ebéd egy helyi étteremben. Délután csónakokba száll a csoport, amelyek segítségével a Ngo Dong folyón haladva érjük el Tam Coc-ot, amelyet Vietnám egyik leglátványosabb helyszíneként hirdetnek. A festői környezetben a kirándulás, tradicionális sampan csónakokkal történik. A kikötés után a rizsmezők mellett pedig kerékpárokkal halad tovább a csoport, hogy igazán közelből lehessen megfigyelni a farmerek munkáját. Szállás Ninh Binh.

5. nap
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd irány a kikötő! A Halong-öböl sétahajóinak egyikére felszállás után üdvözlő italokat fogyasztunk, miközben a személyzet a hajó biztonsági oktatását tartja meg. A balkonos kabinok elfoglalása közben a hajó már ki is fut a vízre és aztán az ebéd következik, csodás látvánnyal a háttérben. A délutánt a Lan Ha öbölben töltjük, ahol egy természetvédelmi terültet tekintünk meg, valamint kajakozni és fürdeni is lehetőség nyílik a smaragdzöld vízben. A program végeztével visszatérünk a hajó fedélzetére, a naplemente megtekintése, a tökéletes fotó elkészítése közben! Majd egy tipikus vietnámi étel elkészítését nézhetjük meg, amelyet a szakács látványkonyhában készít el. Ma este a program része a vacsora is, amelyet a szállodahajó éttermében fogyaszt el a csoport. Este a hajó fedélzetén, szórakozási lehetőség a bárban, éjszakai horgászat a matrózok segítségével, vagy egyszerűen csak pihenés. Szállás a hajó fedélzetén.

6. nap
Reggeli a hajó éttermében, majd egy különleges kirándulás következik. A sötét-világos barlangok nemcsak csodás természeti képződmények, de tökéletes kombinációi a mészkő hegyeknek és a tengernek, amely által igen különlegessé válik a helyszín. A helyszín kényelmesen, bambuszcsónakokkal (helyi vezetővel) látogatjuk meg, igazán közel kerülve a természethez. Délelőtt visszatérés a szállodahajóra, kijelentkezés a kabinokból, majd könnyű ebéd a fedélzeten. Dél körül kikötés, majd délután transzfer az utazás következő állomására. Szállás Sapa (ecoLodge a hegyen).

7. nap
Reggeli a szállodában, majd drótkötélpályás felvonóval utazás a Fansipan hegyen, a 2800 méter magasságban lévő állomásig. A hegy 3143 méteres csúcsa, Délkelet-Ázsia legmagasabb pontja. Az állomás teraszairól lélegzetelállító kilátás nyílik a Muong Hoa völgyre, amely a közeli Kína és Vietnám határáig nyúlik. A hegyi kirándulás után Sapa városába térünk vissza, ahol ebéd egy helyi étteremben. Koradélután egy érdekes sétát teszünk a Lech nevű faluban, ahol a vörös dzao kisebbség él. A falu melletti rizsteraszok végtelen nyugalmat árasztó hangulatot keltenek. A szállodába visszatérve, javasoljuk, hogy a naplementét hotel végtelenített medencéjében pihenve élvezzék, az életre szóló élmény garantált! Szállás Sapa.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A hegyről leereszkedve meglátogatjuk a mindentől elzártan található Nam Cang falut, ahol az ottélők mutatják be hímzéseiket és ezüstműves tudásukat. Majd egy órás séta kezdődik a zöld dzsungel és a csillogó vizű rizsteraszok között. Amíg a hegyen grillrácson készül az ebéd, addig a környék látványában gyönyörködhetünk, vagy sétálhatunk a patakok felett húzódó függőhidakon. A különleges étkezés során megkóstolhatjuk a füstölt pisztrángot, zöldségeket, tofut és gombákat, amelyeket a dzsungelben termű fűszerek ízesítenek a grillezéskor. Ebéd után séta vissza faluba, ahol vár a buszunk, amellyel utazás vissza a fővárosba. Szállás Hanoi.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, ahonnan utazás Luang Prabang-ba (tervezett járat: VN931 12:40 – 13:50). A megérkezés után transzfer a szálláshelyre, ahol a szobák elfoglalása. Este naplementés hajókirándulás a Mekong folyón, vacsorával és műsorral. Szállás Luang Prabang.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd a Mekong-folyó mentén indul utazásunk. Első látványosság, amely szigeten található, Wat Done Khoun Nelemith. A síremlék-templom menedékként szolgál a megvilágosodást kereső szerzetesek számára. Majd a folyó ismét átkelve, észak felé utazunk, hogy felkeressük a titokzatos, ősi Pak Ou barlangokat. Bármerre is néz a látogató, Buddha szobrok mindenhol, több mint 4000 formában köszön vissza az istenség, elámítva a világi és a vallásos látogatókat. Fontos zarándokhely ez, amely még (a laoszi) a Lao királyi család is rendszeresen látogatott. A városba visszatérve, ebéd egy helyi étteremben, majd délután félnapos városnézés Luang Prabang-ban. Látogatás a Nemzeti múzeumban, amely korábban a királyi palota volt. Majd a Vat Xieng Thong következik, a buddhista templomegyüttes, amely talán legemblematikusabb templom Laoszban. Majd a Phou Si hegyről élvezhetjük a kilátást: a város és a Mekong és a Nam Khan folyók, valamint a környező hegyvonulatok képeslapszerű látványa számtalan fényképet fog eredményezni! A csúcsra vezető 328 lépcsőfok megmászása megéri, mert a naplemente innen egyszerűen csodaszép! Visszatérve a városba, látogatás a Hmong kisebbség által üzemeltetett esti piacon. Szállás Luang Prabang.

11. nap
Reggeli a szállodában. Különleges élményeket tartogat mára is a programunk, elsőként az elefántok falujába látogatunk! A megérkezés után rövid ismertetést és eligazítást kapunk ezekről a különleges élőlényekről. A megszerzett tudás birtokában lehetőség nyílik az elefántok etetésére, majd bejárjuk a falut, ahol üzemel elefánt kórház, múzeum és kiállítóterem is. Majd hajókirándulás Tad Sae vízeséshez, ahol a kristálytiszta vízben úszni is lehet. Az elefánt faluba visszatérve, ebéd. Délután visszatérünk a szállodába, ahol a nap további részében szabadidő. Szállás Luang Prabang.

12. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Buszos utazás Vang Vieng felé, útközben több kis faluban megállással. Ebéd az egyik csúcsán épült, híres Phou PiengFa étteremben, ahonnan teljes körpanorámás kilátást élvezhetünk étkezés közben a környező völgyekre. Vang Vieng-be megérkezés után a környék leglátogatottabb attrakciója következik, a kék lagúna! A különlegesen türkiz színű vízben úszni, fürdeni, ugrálni nyílik lehetőség. A nap végén transzfer a hotelbe. Szállás Vang Vieng.

13. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Buszos utazás Vientiane felé, útközben Tha Heua halpiac meglátogatása, ahol a helyi halászok a Nam Ngum tó partján kínálják a frissen kifogott halakat. A megérkezés után, a szobák elfoglalása, bejelentkezés a szállodába. Délután félnapos városnézés a fővárosban. Elsőként meglátogatjuk a Wat Si Saket a legrégebbi templomot, amely túlélte az 1828-as Sziámi háborút. Majd a Wat Ho Phra Keo következik, amely egy vallástörténeti múzeum, itt a Lao és a Khmer korszakok műtárgyait láthatjuk. Az Elnöki palota kívülről tekinthető meg, az épület a francia kormányzó székhelye is volt, majd a Wat Si Muang következik, amely a fővárosban a legnagyobb tiszteletnek örvendő templom. Végül a Patuxai, vagyis a diadalív felkeresése zárja a napi látnivalókat. Végül a körutazás méltó lezárásaként búcsúvacsorára kerül sor, egy helyi étteremben. Szállás Vientiánban.

14. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból (a csomagok a szálloda megőrzőjében maradhatnak). Szabadidő napközben, még lehetőség nyílik az eddig be nem szerzett ajándékok megvásárlására. Délután transzfer a repülőtérre és a megérkezés után az idegenvezető segítségével a nemzetközi járatra való bejelentkezés, majd az esti járattal átutazás Hanoiba. Ott éjfél körül bejelentkezés a Dubai járatra, éjszaka a gép fedélzetén.

15. nap
Hajnalban megérkezés Dubaiba, ahonnan a reggeli órákban tovább utazás, repülőút Budapestre. Érkezés a menetrend szerint, dél körül.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA
Nemzetközi repülőjegyet (amely személyenként tartalmaz 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyászt szállítását), 12 éjszaka szállást helyi besorolású 4-5 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást (12 reggeli a szállodákban, 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora) amely bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális távolkeleti ebédek, illetve vacsorák a programleírás szerint helyi éttermekben, a leírásban szereplő programokat és azok belépőjegyeit, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést. A helyi transzferek során a buszon minden utasnak naponta két ásványvizet és száraz törölközőt biztosítunk.
A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA
Repülőtéri illetékeket és díjakat, a belföldi repülőjegy költségét, helyi szervízdíjakat (borravaló, amely 7 USD / fő / nap), a vízumokat és az ügyintézésük díját, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Időtartam: 15 nap
Szállás: szálloda 4-5 csillag
Létszám: minimum 20 fő

 

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 13 napra ez 91 USD / fő). 

Kiutazás:
Csoportunk az Emirates légitársaság járataival utazik a nemzetközi szakaszokon, ezek tervezett menetrendje a következő:
Budapest BUD – Dubai DXB          EK112         15:10 – 23:20
Dubai DXB – Hanoi HAN         EK394           12:15 – 21:15

Vientián VTE – Hanoi HAN      VN920      19:40 – 20:50
Hanoi HAN – Dubai DXB          EK395        01:30 – 05:05
Dubai DXB – Budapest BUD         EK111          08:45 – 12:40

Étkezés:
Félpanziós ellátás (12 reggeli a szállodákban, 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora). Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális távolkeleti ebédek, illetve vacsorák a programleírás szerint.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem mindig megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
A meglátogatásra kerülő területeken az utazás teljes időtartamára a követkető időjárás várható: napközben 26-33 C fok körüli hőmérséklet, amely éjszakára sem csökken 20-25 C fok alá. De a hőérzet akár magasabb is lehet, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Kisebb esőkre számítani kell.

Vízum:
Vietnámba történő belépéshez a magyar állampolgárok számára vízum megléte szükséges, már Budapesten, az ország elhagyásához. Irodánk elvégzi a vietnámi és a laoszi online vízum elkészítését is, ehhez a következőkre lesz szükség: az útlevél fényképes oldalának másolatára elektronikus verzióban JPG formátumban (a file maximális mérete 2000 KB) és egy színes igazolványképre elektronikus verzióban JPG formátumban (a file maximális mérete 1000 KB).

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, a programban szereplő ebédek és vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni, ezt a helyi éttermeknek nem áll módjában biztosítani.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak