Magyar emlékek Kárpátalján

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

109 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: autóbusszal

·  Legszebb kárpátaljai városok: Munkács, Ungvár
·  Bethlen és Rákóczi fejedelem kastélyai
·  Koszorúzás a Vereckei-hágónál

Aki szereti a történelmet, annak sokat jelent a Vereckei-hágó. Jó érzés ott elénekelni Kölcsey Himnuszát, őseinkre emlékezve.
Petrovics Erika – Turisztikai szakreferens

·  Legszebb kárpátaljai városok: Munkács, Ungvár
·  Bethlen és Rákóczi fejedelem kastélyai
·  Koszorúzás a Vereckei-hágónál

Aki szereti a történelmet, annak sokat jelent a Vereckei-hágó. Jó érzés ott elénekelni Kölcsey Himnuszát, őseinkre emlékezve.
Petrovics Erika – Turisztikai szakreferens

Program:

1. NAP: SZEGED – (PÉCS) BP. – MISKOLC – (DEBRECEN) – BEREGSZÁSZ – MUNKÁCS

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Érkezés Beregszászra, a kárpátaljai magyarság központjába, a határát­kelés függvényében. Pénzváltási lehetőség. Ismerkedés Beregszásszal: Bethlen-Rákóczi kastély, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Szent István és Petőfi szobra, Fedák Sári-kastély, volt úri kaszinó. Városnézésünk után szálláshely elfoglalása Munkácson ****-os szállodában (3 éj). Vacsora.

2. NAP: VERECKEI-HÁGÓ – SZOLYVA – MUNKÁCS

Reggeli után a munkácsi várral ismerkedünk, majd utunkat a Vereckei-hágó felé vesszük, ahol őseink Árpád fejedelem veze­tésével átjöttek a Kárpát-medencébe. A hágó előtt kitérőt teszünk a szolyvai emlékparkba, fejet hajtva a sztálini lágerek (malenykij robot) magyar áldozatai előtt. A Vereckei-hágóra érve rövid túrát (500 m) teszünk a millecentenáriumra felépí­tett, hányatott sorsú emlékműhöz. Őseink történelmi múltjának felidézése, a himnusz eléneklése és a természeti szépségben való gyönyörködés után autóbuszunkkal lassan leereszkedünk Alsóverecke környékére, ahol egy igazi ukrán-ruszin ebéd­del várnak bennünket. A délutáni órákban a Felső-Gerebeni bunkerbe megyünk le, amely az Árpád-vonal része volt, amit a második világháború idején építettek a magyar honvédek és a helyi lakosok a haza védelmére. Ezt követően megálló Munkácson belvárosi sétára, ismerkedés a Rákócziak nyári rezi­denciájával, a Munkácsy Mihály emlékekkel, tisztelgés szülőhá­zának emléktáblája előtt. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. NAP: TISZACSOMA – CSETFALVA – TISZAÚJLAK – NAGYSZŐLŐS – HUSZT

Ezen a napon elsőként Tiszacsomára látogatunk, ahol egy Árpád-kori temetkezési helyszínt bemutató emlékpark vár ben­nünket. Ezt követően Csetfalvára buszozunk, ahol megtekint­jük a fakazettás mennyezetű református templomot, illetve a Makovecz stílusban épült ökumenikus templomot. Útközben a Rákóczi-szabadságharc emlékére állított Turul-emlékművet nézzük meg Tiszaújlakon, majd Bartók Béla és Perényi Zsigmond szobrokat Nagyszőlősön. Huszton felkapaszkodunk a híres vár­romhoz, amely Kölcsey Ferencet, a Huszt című vers megírására ihlette. Vásárlási lehetőség Izán, a „kosárfonó faluban”. Szállás és vacsora Munkácson.

4. NAP: UNGVÁR – BUDAPEST

Reggeli után Ungvárral, a megyeszékhellyel ismerkedünk. A vár megtekintése, Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korá­nak felidézése után átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII–XIX. századi népi építésze­tét bemutató gyűjtemény látható. Séta a belvárosban, az Ung folyón átívelő sétálóhídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,5 km) hársfasorában. Itt lehetőségünk van a maradék hrivnyák elköltésére, majd irány a határátkelőhely. Budapestre érkezés az esti órákban. A debreceni, miskolci utasokat útköz­ben, a többieket Budapest után a felszállási helyükre szállítjuk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.06.14 - 4 nap / 3 éj
109 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak