Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovénia

Pihenős-csobbanós mininyaralásunkon látogatást teszünk Szlovénia legszebb, déli városaiban és akinek kedve van kirándulhat velünk Triesztben és környékén!

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Tengerparti üdüléssel egybekötött körutazás

Szállásleírás:

Hotel 3* kétágyas, mediterrán stílusú, légkondicionált, tv-vel felszerelt, fürdőszobás, hajszárítóval, kis hűtővel is ellátott szobákban, gyönyörű kilátással.

Egyéb szolgáltatások: kültéri medence, strand (kb. 800 m – ingyenes rendszeres buszjárat a hotel és a strand között), kávézó, wifi.

Ellátás: nagy választékú büfé jellegű reggeli
Fakultatív vacsora: 9 000 Ft/fő (büfé jellegű vagy menüválasztásos vacsora)


Mininyaralás Dél-Szlovéniában

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest – Ljubljana - Izola
Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben 05:15-kor. Indulás 05:30 órakor. Kora délután érkezünk meg az első állomásunkra, Ljubljanába, a szlovén fővárosba, mely sokféle hangulat ötvözete. Utcáin megjelennek a balkán hagyományok, az olasz életstílus, az osztrák precizitás, a nagyváros jellegzetességei és a kisváros bája. Gyalogos városnézésen vehetünk részt, ahol megismerkedünk a város központjában lévő nevezetességekkel.
Érkezés után a szállás elfoglalása, szabad program.

2. nap: Izola – Fakultatív kirándulás Trieszt/Miramare kastély – Sistiana strandolás
Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Olaszországba. Aki részt vesz az olaszországi fakultatív programon, igazán változatos programban lesz része.
Reggeli után indulunk a Trieszti-öbölbe, ahol már messziről tündököl az isztriai fehér márványból épített Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége, Sarolta álmodott meg, miután elbűvölte a Grignano félsziget és a környező táj szépsége. Mindössze 4 év alatt elkészült az épület alsó szintje, ahová a herceg és felesége azonnal be is költözött, és a környező kert, míg a felsőbb emeletek építkezése tovább folyt. Az épület a kor ízlésének megfelelően kevert stílusban épült, gótikus, középkori és reneszánsz elemekkel, csodálatos kombinációban a természet és művészet, az európai stílus mediterrán jegyekkel, melynek csodálatos kék hátteret biztosít a tenger. A tenger ihlette a földszinti berendezés színeit, valamint a további helyiségek bútorzatát és neveit. A 19. századi romantikus kastély történelme igen sokszínű, pl. 1864-ben Miksa itt fogadta a mexikói küldöttséget, mely felkérte őt, hogy országuk császára legyen. A kastélyban megtekinthetőek Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, de van itt tárlat, mely bemutatja a kastély történelmét. Minden szoba az eredeti, 19. századból származó díszekkel, tárgyakkal van berendezve. Erzsébet királyné, azaz Sisi is gyakran látogatott ebbe a kastélyba. Miután belülről megismertük a Miramare Kastélyt a parkjában sétálunk, melyet szintén Miksa tervezett.
A csodás kastély és park megtekintése után tovább utazunk Sistianaba. Azon kedves utasaink, akik csak csobbanni szeretnének a trieszti öböl csodálatos partján, máris indulhatnak a partra. Akik kicsit aktívabbak, azok idegenvezetőnkkel tehetne egy sétát Sistiana és Duino között a hegygerincen, majd megtekinthetik a Duino-i kastélyt (a séta oda-vissza kb. 4 km). A Duinoi kastély több mint 400 éve a Della Torre család tulajdona, amely a Della Torre Valsassina (von Thurn-Hofer und Valsassina) család ága. A fantasztikus parkja és kastélyának egy része 2003-tól nyílt meg a nagyközönség előtt. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A kertjében megtekinthetünk egy második világháborús bunkert, ami a családot védte, a háború alatt.
Visszasétálva a partra a sétán résztvevők is átadhatják magukat a pihenésnek.
Késő délután találkozás a csoportvezető által megadott helyen és időben, majd visszatérés szálláshelyünkre.

3. nap: Piran - Portorož
Reggeli. A mai nap a pihenésé. Kikapcsolódás a tengerparton. Akinek kedve van, autóbuszunkkal ellátogathat Szlovénia két legkedveltebb tengerparti városába, Piranba ill. Portorožba.A két város teljesen összeépült, így megfelelő strandot keresve a tengerparton végig sétálva mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb partszakaszt.
Pirant a szlovén tengerpart gyöngyszemének is nevezik. A fürdőzés mellett megtekinthetjük a város kulturális örökségeit: a domb tetején álló Szent György Székesegyházat a harangtoronnyal és Keresztelő kápolnával, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a partra, a Főtér változatos, velencei hatású épületeit, a világítótornyot és a parti öböl is várja a sétálókat. Piranban keskeny parti sáv várja a csobbanni vágyókat, főleg sziklás, ill. betonozott szakaszokkal. Portorož az egyik legkedveltebb üdülőhely, itt már szélesebb strandok, több helyen homokos, máshol kavicsos szakaszokkal. Mindkét városban bérelhető napozóágy és ernyő, több helyen van zuhanyozó is a parton.
Visszaindulás a szálláshelyre a délutáni órákban.

4. nap: Izola - Lipica - Budapest
Reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben még egy élmény vár ránk.
Ellátogatunk a Lipicai ménes-farmra. A szlovén-olasz határ közelében, a festői karsztvidék zöldellő tájainak ölelésében található a lipicai majorság. A 16. században alapított ménes Szlovénia történelmi és kulturális örökségében az egyik legfontosabb helyet foglalja el, látnivalóként pedig még azok számára is különleges élményt nyújt, akik a lovakhoz kevésbé értenek. A világhírű Bécsi Spanyol Lovasiskola lovai is ebből a lógazdaságból kerülnek ki. A világ leghíresebb lovai közé tartozó lipicai fajta 2016-ban az UNESCO Világörökségek része lett. Történetét a majorságban részletesen is megismerhetik a látogatók. A lipicai majorságot bejárhatjuk gyalog, de bérelhetünk lovas kocsit is. Vehetünk lovaglóleckéket és lóháton is felfedezhetjük a nagy kiterjedésű birtokot. Előadás közben látni a lipicai ménest azonban mindennél nagyobb élmény. De a Lipikum Múzeum és az istállók sem maradhatnak ki. Megpihenhetünk a tó partján, meglátogathatjuk a sziklába vájt Szűz Mária kegyhelyet, vagy a Pádovai Szent Antal kápolnát is.
Miután újabb felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak, hazaindulás 14-15 óra körül. Érkezés a késő esti órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szállást 3*-os hotelben kétágyas szobában, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, az esetleges felárakat, a belépők árát és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 3 000 Ft/fő/3 éj (változhat).

Belépők: Lipicai ménesbirtok belépő: 16 Euro/fő, diák 18 éves korig 8 Euro/fő, gyermek 5 éves korig 1 Euro/fő.
Fakultatív kirándulás díja Olaszországba (minimum 20 fő részvétele esetén): 5 000 Ft/fő + 3 €/fő.
Belépők: Miramare kastély kertje ingyenes, kastélybelépő: 9 Euro/fő, Duino kastély belépő: 9 Euro/fő (2020. évi adatok)

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.) A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

  • Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
  • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
  • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
  • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!


Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak